Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tietääkö joku miksi kuivaliha maksaa niin paljon?

Vierailija
13.02.2025 |

Minä en, mutta ihmettelen. Ostin ja söin äsken 60g/ 4,80€.

Aika hyvä bisnes. 

Kommentit (59)

Vierailija
1/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

Vierailija
2/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hurjasti on proteiinia ainakin kuivalihassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

 

Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...

Vierailija
4/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

Suomi on surkean pieni markkina-alue kaikelle ei välttämättömälle

Vierailija
5/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

 

Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...

On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista 

Vierailija
6/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

 

Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...

On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista 

Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huorakadulla tuo on ilmaista!

Vierailija
8/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse kun tekee niin halvaksi tulee. Peuraa ja hirveä etupäässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hurjasti on proteiinia ainakin kuivalihassa.

Juu, proteiinia 21g/60g:ssa.

Vierailija
10/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä itsekkin keski-suomen pohjoispuolella.  Myynnissä olevat sutta ja sekundaa, tehty kuivurissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

 

Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...

Juu ei. Minulla on kyllä varaa ostaa sitä.

Vierailija
12/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

 

Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...

On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista 

Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?

Mene YouTuben ja katso video kuivalihan valmistuksesta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä tuossa hinnassa suurin osa on tyhjää. Eli erittäin hyvät katteet tuotteessa, veikkaan.

Vierailija
14/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

 

Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...

On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista 

Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?

 

Puolisoni tekee noita itselleen aina välillä. Ja se kyllä on aika suuritöistä. Ensinnäkin sitä lihaa pitää olla paljon (kallista) ja ne siivutetaan ja niille tehdään mausteliemi missä ne on maustumassa yön yli tms. Mausteet ovat myös melko hinnakkaita nykyään, noihinkin menee monta purkkia soijaa ja se yksi soijapurkki maksaa nykyään jo useita euroja. Sitten ne ladotaan kuivuriin, kuivuri on muuten aika kallis, ja kuivatetaan jotain 12 tuntia siellä. Välillä tietysti pitää tarkistaa mikä kypsyys ym. Lopputuloksena aika paljon pienempi läjä lihalastuja kuin mitä ne alkuperäiset isot lihakimpaleet olivat. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee itse, niin huomaat mikä siinä maksaa. Ensin pitää ostaa, kasvattaa tai metsästää se liha. Sitten se maustetaan, kypsennetään, kuivataan (sähköä palaa) ja sitten se pakataan (pakkaus merkintöineen ei ole ilmainen). Sitten vielä kuljetus kauppaan ja kaupan kate päälle. 

Vierailija
16/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse kun tekee niin halvaksi tulee. Peuraa ja hirveä etupäässä.

Peura ja hirvi ovat kallista lihaa. Jos metsästät on se vielä kalliimpaa. Varmasti vaivan arvoista ja hyvää, mutta kallista

Vierailija
17/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

 

Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...

On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista 

Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?

Mene YouTuben ja katso video kuivalihan valmistuksesta

En jaksa. Mutta tuskin aloittaa tekemistä kokonaisesta naudasta. Saati elävästä. Ei luulisi olevan kova homma nyhtää lihasta pientä murua ja laatua ja antaa kuivua.

Vierailija
18/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä tuossa hinnassa suurin osa on tyhjää. Eli erittäin hyvät katteet tuotteessa, veikkaan.

Teeppä itsellesi palvelus: tuota, tuotteista, myy paperilla  kuivalihaa. Avartaa ymmärrystä moneenkin hinnoitteluasiaan

Vierailija
19/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

 

Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...

On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista 

Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?

 

Puolisoni tekee noita itselleen aina välillä. Ja se kyllä on aika suuritöistä. Ensinnäkin sitä lihaa pitää olla paljon (kallista) ja ne siivutetaan ja niille tehdään mausteliemi missä ne on maustumassa yön yli tms. Mausteet ovat myös melko hinnakkaita nykyään, noihinkin menee monta purkkia soijaa ja se yksi soijapurkki maksaa nykyään jo useita euroja. Sitten ne ladotaan kuivuriin, kuivuri on muuten aika kallis, ja kuivate

Kiitos tiedosta! Tämä avarsi.

Vierailija
20/59 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.

 

Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...

On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista 

Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?

Mene YouTuben ja katso video kuivalihan valmistuksesta

Paloitellaan, suolataan ja kuivataan kevätahavassa.  Lähes itsestään valmistuu.  Jos ei mausta tarkka niin voi tehdä kuivurissakin.