Tietääkö joku miksi kuivaliha maksaa niin paljon?
Minä en, mutta ihmettelen. Ostin ja söin äsken 60g/ 4,80€.
Aika hyvä bisnes.
Kommentit (59)
Hurjasti on proteiinia ainakin kuivalihassa.
Vierailija kirjoitti:
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.
Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...
Vierailija kirjoitti:
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.
Suomi on surkean pieni markkina-alue kaikelle ei välttämättömälle
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.
Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...
On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.
Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...
On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista
Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?
Itse kun tekee niin halvaksi tulee. Peuraa ja hirveä etupäässä.
Vierailija kirjoitti:
Hurjasti on proteiinia ainakin kuivalihassa.
Juu, proteiinia 21g/60g:ssa.
Voi tehdä itsekkin keski-suomen pohjoispuolella. Myynnissä olevat sutta ja sekundaa, tehty kuivurissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.
Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...
Juu ei. Minulla on kyllä varaa ostaa sitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.
Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...
On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista
Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?
Mene YouTuben ja katso video kuivalihan valmistuksesta
Kyllä tuossa hinnassa suurin osa on tyhjää. Eli erittäin hyvät katteet tuotteessa, veikkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.
Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...
On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista
Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?
Puolisoni tekee noita itselleen aina välillä. Ja se kyllä on aika suuritöistä. Ensinnäkin sitä lihaa pitää olla paljon (kallista) ja ne siivutetaan ja niille tehdään mausteliemi missä ne on maustumassa yön yli tms. Mausteet ovat myös melko hinnakkaita nykyään, noihinkin menee monta purkkia soijaa ja se yksi soijapurkki maksaa nykyään jo useita euroja. Sitten ne ladotaan kuivuriin, kuivuri on muuten aika kallis, ja kuivatetaan jotain 12 tuntia siellä. Välillä tietysti pitää tarkistaa mikä kypsyys ym. Lopputuloksena aika paljon pienempi läjä lihalastuja kuin mitä ne alkuperäiset isot lihakimpaleet olivat.
Tee itse, niin huomaat mikä siinä maksaa. Ensin pitää ostaa, kasvattaa tai metsästää se liha. Sitten se maustetaan, kypsennetään, kuivataan (sähköä palaa) ja sitten se pakataan (pakkaus merkintöineen ei ole ilmainen). Sitten vielä kuljetus kauppaan ja kaupan kate päälle.
Vierailija kirjoitti:
Itse kun tekee niin halvaksi tulee. Peuraa ja hirveä etupäässä.
Peura ja hirvi ovat kallista lihaa. Jos metsästät on se vielä kalliimpaa. Varmasti vaivan arvoista ja hyvää, mutta kallista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.
Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...
On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista
Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?
Mene YouTuben ja katso video kuivalihan valmistuksesta
En jaksa. Mutta tuskin aloittaa tekemistä kokonaisesta naudasta. Saati elävästä. Ei luulisi olevan kova homma nyhtää lihasta pientä murua ja laatua ja antaa kuivua.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä tuossa hinnassa suurin osa on tyhjää. Eli erittäin hyvät katteet tuotteessa, veikkaan.
Teeppä itsellesi palvelus: tuota, tuotteista, myy paperilla kuivalihaa. Avartaa ymmärrystä moneenkin hinnoitteluasiaan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.
Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...
On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista
Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?
Puolisoni tekee noita itselleen aina välillä. Ja se kyllä on aika suuritöistä. Ensinnäkin sitä lihaa pitää olla paljon (kallista) ja ne siivutetaan ja niille tehdään mausteliemi missä ne on maustumassa yön yli tms. Mausteet ovat myös melko hinnakkaita nykyään, noihinkin menee monta purkkia soijaa ja se yksi soijapurkki maksaa nykyään jo useita euroja. Sitten ne ladotaan kuivuriin, kuivuri on muuten aika kallis, ja kuivate
Kiitos tiedosta! Tämä avarsi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.
Ja toki: ei ole tyhmä se joka pyytää...
On todella suuritöistä ennen sinne kauppaan saapumista
Pystytkö perustelemaan miten niin on suuritöistä?
Mene YouTuben ja katso video kuivalihan valmistuksesta
Paloitellaan, suolataan ja kuivataan kevätahavassa. Lähes itsestään valmistuu. Jos ei mausta tarkka niin voi tehdä kuivurissakin.
Kysyntä on vähäistä, tuote vaatii prosessointia.