Miksi rosollia varten perunat ja porkkanat pitää keittää erikseen?
Kommentit (29)
Missä niin sanotaan, että pitää keittää erikseen?
Milloin rosollissa on ollut perunoita?
Kypsyisivätkö ne eri aikaan? Ja sitten ne ensin kypsyneet pitää nostella pois kattilasta?
Itse keitän samaan aikaan. Jos toiset on aikaisemmin kypsiä, niin otan ne pois. Ei vaikuta mihinkään.
Rosolliin ei kuulu peruna eikä porkkana
Porkkana on kypsä viidessä minuutissa.
Minä teen vanhalla reseptillä erittäin hyvää ja pidettyä rosollia jossa on mm. perunaa eikä lainkaan porkkanaa.
Se einesteollisuuden kuvottava rosolli tai kotitekoinen vastaava ei ole ainoa versio. Oma reseptini on aarre äidiltäni ja olemassa enää ainoastaan minun päässäni.
Sitä haluavat kaikki syödä, myös ns rosollinvihaajat.
Wikipedia: Rosolli eli sallatti on perunasta, porkkanasta ja punajuuresta valmistettu suomalainen kylmä ruokalaji, jota tarjotaan nykyisin etenkin jouluruokana.
Vierailija kirjoitti:
Milloin rosollissa on ollut perunoita?
Aina.
Kukin tyylillään - aina jätetty porkkana hiukan puolikypsäksi.
Ei perunaa. Punajuuren ja porkkanan lisäksi suolakurkkua, omenaa, sipulia.
Silli erikseen.
Joo, siis kyllä ohjeissa on perunaa ja porkkanaa ja äitini toiveesta teen hänelle. Itsekin ajattelin, että keitän samassa kattilassa - ymmärtääkseni porkkana pysyy hyvin kasassa, vaikka keittäisi pidempäänkin. AP
Kuka niin on sanonut että pitää keittää erikseen? Mä keitän aina yhtäaikaa. Ja kyllä, rosolliin kuuluu sekä peruna että porkkana.
Siksi kun eivät kypsy yhtä nopeasti, peruna kypsyy noin 20 minuutissa ja porkkana 30 minuutissa, voit keittää ensin porkkanoita 10 minuuttia ja sitten lisätä perunat. Muuta syytä tuolle ei ole.
Vierailija kirjoitti:
Niiden keittoaika ainakin on eri
Ette sitten osaa ottaa niitä porkkanoita ekaksi pois tai laittaa myöh samaan kattilaan. En ole ikinä erikseen keittänyt ja rosollia olen tehnyt isoihin juhliinkin ja kukaan ei ole mokaani huomannut 😂
Uusavuttomat taas on asialla.
Öööh, ei rosolliin noita laiteta edes.
Rosolliin laitetaan punajuurta, silliä, sipulia ja omena
Kysy siltä joka alunperin rosolli keksi,että miksi se noin sen reseptin teki.