Miksi majoneesia sanotaan epäterveelliseksi ja samaan aikaan sanotaan että on hyvä saada pehmeitä kasvisrasvoja ja öljyjä? Juuri sitä mitä m...
Kommentit (46)
Ei se mitenkään epäterveellistä ole, mutta kuin rasvakammoisten mielestä. Mutta ihminen tarvitsee rasvaakin.
Valitset sellaisen majoneesin, jossa ei ole kananmunaa. Niitä on pilvin pimein.
Vierailija kirjoitti:
Valitset sellaisen majoneesin, jossa ei ole kananmunaa. Niitä on pilvin pimein.
Ainoa vaan että ne ei ole oikeita majoneeseja.
Vierailija kirjoitti:
Valitset sellaisen majoneesin, jossa ei ole kananmunaa. Niitä on pilvin pimein.
Miksi pitäisi olla kananmunaton?
Ehkä määrä on se ratkaiseva. Majoneesia syödään aika usein iso annos ja siinä on järkyttävä määrä kaloreita.
https://www.sydanmerkki.fi/tuotteet/?cat=salaatinkastikkeet-ja-majonees…
Aika monta sydänmerkin saanutta majoneesia. Salaatinkastikkeita myös. Ei näitäkään toinna desitolkulla kerralla mättää.
ei ole mitään vaikutusta ellet syö aivan mahdotonta määrää majoneesia ja muuta rasvaa. kananmunan kolesterolilla ei ole mitään väliä kehosi päättää mikä kolesterolin tason se ylläpitää
Ne kaupan valmiit kurat on tehty rapsiöljystä joka on haitallista. Pitää olla rypsiöljyä tai ennemmin oliiviöljyä. Rapsiöljyn maistaa joka tuotteesta ja se tekee pahan maun leivonnaisiinkin.
Katsoin että siinä Hellmansin perusmajoneesissa 79% rypsiöljyä. Suolaa on 1,2% ja sokeria 1,4%. Kananmunaa, sitruunahappoa, etikkaa, aromi, joku paprikamauste. Eipä tuo itseasiasiassa ole kovin epäterveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valitset sellaisen majoneesin, jossa ei ole kananmunaa. Niitä on pilvin pimein.
Ainoa vaan että ne ei ole oikeita majoneeseja.
On ne.
Vierailija kirjoitti:
ei ole mitään vaikutusta ellet syö aivan mahdotonta määrää majoneesia ja muuta rasvaa. kananmunan kolesterolilla ei ole mitään väliä kehosi päättää mikä kolesterolin tason se ylläpitää
Tämä riippuu ihmisen geenilöistä. Suurimmalla osalla kolesteroli tosiaan syntetoidaan itse ja ruuan kolesteroli ei vaikuta. Joillakin on kuitenkin geenimuunnos, jonka takia ruuan kolesteroli nostaa veren kolesterolia.
Pääosalla ihmisistä kolesterolia nostavat pääasiassa keskipitkät tyydyttyneet rasvahapot kuten lauriini, myristiini ja palmitiinihapot (C:12, C:14 ja C:16). Näitä on maitorasvassa (=voi) ja siksi niitä ei kannata kauheasti syödä. Nämä rasvahapot myös runsaina lisäävät elimistön tulehdusta.
Määrä ratkaisee. Hyvää voi aina syödä vähän ;)
Vierailija kirjoitti:
Ehkä määrä on se ratkaiseva. Majoneesia syödään aika usein iso annos ja siinä on järkyttävä määrä kaloreita.
Jaa minä tulin juuri kommentoimaan, että eihän sitä majoneesia pääruokana syödä, vaan sipaistaan leivän päälle tai turautetaan hampurilaisen väliin.
Missä yhteydessä sitä suuria annoksia syödään?
Ymmärtääkseni majoneesin epäterveellisyys perustuu lähinnä korkeaan energiasisältöön. Se lihottaa salakavalasti, jos sitä kovin usealla aterialla syö.
Martat: Majoneesi
1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
1 tl sinappia (esim. dijon)
1 tl etikkaa (esim. valkoviini- tai väkiviinaetikkaa)
tl suolaa
Maun mukaan esim. valkosipulia, valko- tai mustapippuria tai yrttejä.
Real Mayonnaise - Hellmann's:
Rypsiöljy 78 %, vesi, KANANMUNA* ja KANANMUNANKELTUAINEN* 7,9 %, etikka, suola, sokeri, sitruunamehutiiviste, hapettumisenestoaine (E 385), aromi, paprikauute. *Vapaiden ja ulkoilevien kanojen munista.
Felix Kevyt majoneesi
Vesi, rapsiöljy, sokeri, rasvaton MAITOJAUHE, muunnettu maissitärkkelys, punaviinietikka, jodioitu suola, mausteet (mm. SINAPINSIEMENET), etikka, pastöroitu MUNANKELTUAINEN 1 %, hapot (E270, E330), sakeuttamisaine (E415), säilöntäaine (E202), väri (E160a), luontainen aromi.
Majoneesia on helppo tehdä itsekin, ilman keinotekoisia lisäaineita. Sauvasekoitin, kananmuna, hyvää oliiviöljyä, haluamansa mausteet. Ohjeita löytyy netistä!
Vierailija kirjoitti:
Majoneesia on helppo tehdä itsekin, ilman keinotekoisia lisäaineita. Sauvasekoitin, kananmuna, hyvää oliiviöljyä, haluamansa mausteet. Ohjeita löytyy netistä!
Raakaa kananmunaa ei kannata syödä. Edes Suomessa.
Vierailija kirjoitti:
Ymmärtääkseni majoneesin epäterveellisyys perustuu lähinnä korkeaan energiasisältöön. Se lihottaa salakavalasti, jos sitä kovin usealla aterialla syö.
Minä syön päivittäin, painan 60 kg ja olen 175 cm pitkä. Veriarvot on huippuluokkaa.
Vierailija kirjoitti:
Majoneesia on helppo tehdä itsekin, ilman keinotekoisia lisäaineita. Sauvasekoitin, kananmuna, hyvää oliiviöljyä, haluamansa mausteet. Ohjeita löytyy netistä!
Hurjasti onkin tuossa hellmanssissa lisäaineita.
Onko se se kananmuna siinä, kun aikanaan sitä pidettiin hyvin epäterveellisenä?