Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi majoneesia sanotaan epäterveelliseksi ja samaan aikaan sanotaan että on hyvä saada pehmeitä kasvisrasvoja ja öljyjä? Juuri sitä mitä m...

Vierailija
02.06.2023 |

Vai mikä siitä tekee epäterveellisen?

Paljon suolaa?

Kommentit (46)

Vierailija
1/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko se se kananmuna siinä, kun aikanaan sitä pidettiin hyvin epäterveellisenä?

Vierailija
2/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se mitenkään epäterveellistä ole, mutta kuin rasvakammoisten mielestä. Mutta ihminen tarvitsee rasvaakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valitset sellaisen majoneesin, jossa ei ole kananmunaa. Niitä on pilvin pimein.

Vierailija
4/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valitset sellaisen majoneesin, jossa ei ole kananmunaa. Niitä on pilvin pimein.

Ainoa vaan että ne ei ole oikeita majoneeseja.

Vierailija
5/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valitset sellaisen majoneesin, jossa ei ole kananmunaa. Niitä on pilvin pimein.

Miksi pitäisi olla kananmunaton?

Vierailija
6/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä määrä on se ratkaiseva. Majoneesia syödään aika usein iso annos ja siinä on järkyttävä määrä kaloreita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.sydanmerkki.fi/tuotteet/?cat=salaatinkastikkeet-ja-majonees…

Aika monta sydänmerkin saanutta majoneesia. Salaatinkastikkeita myös. Ei näitäkään toinna desitolkulla kerralla mättää.

Vierailija
8/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei ole mitään vaikutusta ellet syö aivan mahdotonta määrää majoneesia ja muuta rasvaa. kananmunan kolesterolilla ei ole mitään väliä kehosi päättää mikä kolesterolin tason se ylläpitää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne kaupan valmiit kurat on tehty rapsiöljystä joka on haitallista. Pitää olla rypsiöljyä tai ennemmin oliiviöljyä. Rapsiöljyn maistaa joka tuotteesta ja se tekee pahan maun leivonnaisiinkin.

Vierailija
10/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katsoin että siinä Hellmansin perusmajoneesissa 79% rypsiöljyä. Suolaa on 1,2% ja sokeria 1,4%. Kananmunaa, sitruunahappoa, etikkaa, aromi, joku paprikamauste. Eipä tuo itseasiasiassa ole kovin epäterveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Valitset sellaisen majoneesin, jossa ei ole kananmunaa. Niitä on pilvin pimein.

Ainoa vaan että ne ei ole oikeita majoneeseja.

On ne.

Vierailija
12/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

ei ole mitään vaikutusta ellet syö aivan mahdotonta määrää majoneesia ja muuta rasvaa. kananmunan kolesterolilla ei ole mitään väliä kehosi päättää mikä kolesterolin tason se ylläpitää

Tämä riippuu ihmisen geenilöistä. Suurimmalla osalla kolesteroli tosiaan syntetoidaan itse ja ruuan kolesteroli ei vaikuta.  Joillakin on kuitenkin geenimuunnos, jonka takia ruuan kolesteroli nostaa veren kolesterolia.

Pääosalla ihmisistä kolesterolia nostavat pääasiassa keskipitkät tyydyttyneet rasvahapot kuten lauriini, myristiini ja palmitiinihapot (C:12, C:14 ja C:16). Näitä on maitorasvassa (=voi) ja siksi niitä ei kannata kauheasti syödä. Nämä rasvahapot myös runsaina lisäävät elimistön tulehdusta.

Määrä ratkaisee. Hyvää voi aina syödä vähän ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ehkä määrä on se ratkaiseva. Majoneesia syödään aika usein iso annos ja siinä on järkyttävä määrä kaloreita.

Jaa minä tulin juuri kommentoimaan, että eihän sitä majoneesia pääruokana syödä, vaan sipaistaan leivän päälle tai turautetaan hampurilaisen väliin.

Missä yhteydessä sitä suuria annoksia syödään?

Vierailija
14/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ymmärtääkseni majoneesin epäterveellisyys perustuu lähinnä korkeaan energiasisältöön. Se lihottaa salakavalasti, jos sitä kovin usealla aterialla syö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En syö majoneeseja. Ällöä.

Vierailija
16/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Martat: Majoneesi

1 kananmuna

2,5 dl rypsiöljyä

1 tl sinappia (esim. dijon)

1 tl etikkaa (esim. valkoviini- tai väkiviinaetikkaa)

tl suolaa

Maun mukaan esim. valkosipulia, valko- tai mustapippuria tai yrttejä.

Real Mayonnaise - Hellmann's:

Rypsiöljy 78 %, vesi, KANANMUNA* ja KANANMUNANKELTUAINEN* 7,9 %, etikka, suola, sokeri, sitruunamehutiiviste, hapettumisenestoaine (E 385), aromi, paprikauute. *Vapaiden ja ulkoilevien kanojen munista.

Felix Kevyt majoneesi

Vesi, rapsiöljy, sokeri, rasvaton MAITOJAUHE, muunnettu maissitärkkelys, punaviinietikka, jodioitu suola, mausteet (mm. SINAPINSIEMENET), etikka, pastöroitu MUNANKELTUAINEN 1 %, hapot (E270, E330), sakeuttamisaine (E415), säilöntäaine (E202), väri (E160a), luontainen aromi.

Vierailija
17/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Majoneesia on  helppo tehdä itsekin, ilman keinotekoisia lisäaineita. Sauvasekoitin, kananmuna, hyvää oliiviöljyä, haluamansa mausteet. Ohjeita löytyy netistä!

Vierailija
18/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Majoneesia on  helppo tehdä itsekin, ilman keinotekoisia lisäaineita. Sauvasekoitin, kananmuna, hyvää oliiviöljyä, haluamansa mausteet. Ohjeita löytyy netistä!

Raakaa kananmunaa ei kannata syödä. Edes Suomessa.

Vierailija
19/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ymmärtääkseni majoneesin epäterveellisyys perustuu lähinnä korkeaan energiasisältöön. Se lihottaa salakavalasti, jos sitä kovin usealla aterialla syö.

Minä syön päivittäin, painan 60 kg ja olen 175 cm pitkä. Veriarvot on huippuluokkaa.

Vierailija
20/46 |
02.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Majoneesia on  helppo tehdä itsekin, ilman keinotekoisia lisäaineita. Sauvasekoitin, kananmuna, hyvää oliiviöljyä, haluamansa mausteet. Ohjeita löytyy netistä!

Hurjasti onkin tuossa hellmanssissa lisäaineita.