Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Transrasvoista

Vierailija
23.02.2007 |

Kootaanpas transrasvojen haitat tähän.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

heterorasvat ovat niin ennakkoluuloisia.

Vierailija
2/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


heterorasvat ovat niin ennakkoluuloisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vapausrintama on vielä maan alla, mutta odotamme suurta hyökkäystä päivänä minä hyvänsä. New York kuittaa.

Vierailija
4/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun 9kk ikäinen vauva on syönyt kaksi ranskalaista perunaa. Mihin mun tulee varautua? Miten meidän tytön nyt käy?



T. ap

Vierailija
5/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kultainen keskitie.

Vierailija
6/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä tietoa:



Transrasvat eli transrasvahapot ovat tyydyttymättömiä rasvahappoja, joissa hiiliatomien välillä on trans-kaksoissidos. Transrasvahapoissa kaksoissidokseen kiinnittyneiden hiiliatomien vetyatomit ovat eri puolilla. Tyydyttymättömistä rasvahapoista syntyy trans-isomeereja, kun niitä hydrataan epätäydellisesti. Trans-isomeereja syntyy myös märehtijän pötsissä bakteerien vaikutuksesta. Transrasvahapot lisäävät sydäntautien ja syöpien riskiä. Suomalaiset saavat ravinnosta päivittäin transrasvahappoja noin 1 g (0,5 % energiasta) ja amerikkalaiset 5,8 g (2,6 % energiasta). Suomessa myytävät kasviöljyt eivät sisällä elintarvikkeiden koostumustietopankin (Fineli) mukaan trans-rasvahappoja. Transrasvalähteitä ovat osittain kovetettua rasvaa sisältävät makeiset, leipomotuotteet, ranskalaiset perunat sekä liha- ja maitorasva. Suomessa teollisuus on vapaaehtoisesti vähentänyt transrasvojen määrää elintarvikkeissa välttääkseen pakolliset merkinnät. Kansanterveyslaitoksen (KTL:n) mukaan suomalaiset saavat keskimäärin transrasvaa lähes WHO:n suositusten mukaisesti. Tuotteen osittain kovetetun rasvan transrasvapitoisuudesta voi saada varmuuden vain, jos tuottaja kertoo sen tuoteselosteessa. Ruotsin elintarvikeviraston mukaan transrasvaa, kuten tyydyttynyttä rasvaakin, kannattaa syödä mahdollisimman vähän. Suomessa tyydyttyneen rasvan saanti ylittää runsaammin suositukset kuin transrasvan saanti.



Vaikutus



Transrasvat lisäävät sydäntautien riskiä. Ne nostavat tyydyttyneen rasvan tavoin LDL-kolesterolipitoisuutta, mutta lisäksi transrasvat vähentävät " hyvää" HDL-kolesterolia. Siksi transrasvat ovat haitallisempia kuin tyydyttynyt rasva. Transrasvat lisäksi edesauttavat LDL-kolesterolin hapettumista, mikä on ateroskleroosin syntyprosessin merkittävä alkuvaihe.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

KVG vakseiinihappo, eladiinihappo, konjugoitu linolihappo.



Ihmiselle on vaarallista ainoastaan teolliset transsit ja ne ovatkin sitten huomattavasti kuviteltuja vaarallisempia.



terv. terveystieteen ammattilainen.

Vierailija
8/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

teollisten kanssa.

Kannatta lukea mitä copypeistaa.



Haittoja nimen omaan SV-taudit, rasva-aineenvaihdunnan häiriöt, solujen kykenemättömyys uudistumiseen jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleisin teollinen transrasva on elaidiinihappo, joka on yleisimmän Mufan eli oleiinihapon johdannainen. Sille ei kroppa keksi oikein mitään järkevää tekemistä, mutta tunkee paikkoihin joihin se ehkä muuten tunkisi oleiinihappoa. Lopputulos on mm solunseinämien permeabilitetin pieneneminen ja lisääntynyt triglypitoisuus veressä (kun noita ei oikein saa dumpattua mihinkään)



Maitotuotteissa oleva, niinikään 18-ketjuinen vakseenihappo taas on kuin onkin vain CLA' n hydrattu muoto (koska sen trans-sidon on CLA' n paikassa). Ja tämän rasvahapon sekä ihmisen että lehmän kroppa osaa muuttaa CLA' ksi. CLA taas on kahden tyydyttymättömän sidoksen ei-suora Pufa, vaikka toinen noista sidoksista transsi onkin

Vierailija
10/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


teollisten kanssa.

Kannatta lukea mitä copypeistaa.

Haittoja nimen omaan SV-taudit, rasva-aineenvaihdunnan häiriöt, solujen kykenemättömyys uudistumiseen jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rakas Wikipedia



Xandris ei lue ja siäistä copypeistaamansa tietoa. Voisitko tehdä jotakin asialle? Kiitos etukäteen.

Vierailija
12/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisitteko transrasvoja koskevassa osiossanne tehdä eron luonnon harmittomien ja teollisten haitallisten rasvojen välillä.



Ja mielellään niin, että muutkin kuin terveysalan korkeakoulutetut ymmärtävät tekstin.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

leivonnaisia kannattaa välttää ?

Vierailija
14/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

maitotuotteita ei siis ole mitään syytä välttää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


maitotuotteita ei siis ole mitään syytä välttää

Vierailija
16/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön paljon maitosuklaata per päivä (noloa kyllä kokonaisen levyn, on minun addiktioni ja keino selvitä arjesta) ja täysimetän edelleen vauvaani. Aiheutanko lapselleni terveydellisesti jotakin haittaa? Pidän huolen hyvien rasvojen saannista, lorautan salaatin päälle oliivi- tai rypsiöljyä päivittäin.

Vierailija
17/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maitorasvaa ei ole mitään syytä välttää. Naisille se on erityisen hyödyllistää, tutkitusti suojaa rintasyövältä.



Googlettakaa!!!!

Vierailija
18/18 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlettaa voi, totta. Ja kannattaa pitää mukana lähdekritiikki.



Tässä kuitenkin tiivistetysti virallinen totuus:



http: //www. sydanliitto. fi/kaikki_sydamesta/kolesteroli/fi_FI/vinkit/