Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sain pari kiloa muikkuja, mitä teen?

Vierailija
09.11.2024 |

Apua. En osaa edes perata niitä. 

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Netti

Vierailija
2/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Neulamuikut voi paistaa kokonaisina, päineen kaikkineen. Isommat voi yrittää perata ja paistaa VOISSA pannulla. Kyllä ne pehmenee ettei välttämättä kaikki ruodot tunnu 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muikkukukko

Vierailija
4/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soita häkeen. Sitä varten ne siellä on.

Vierailija
5/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saksilla maha auki ja peukalolla vedät sisälmykset pois.

Sekoitat 3 dl ruisjauhoja ja teelusikallisen suolaa hyvin. Pyörittelet peratut muikut jauhoissa ja pannuun voin kera.

Vierailija
6/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muikkujen perkaaminenhan on helpoimmasta päästä. Tyyliä on monta, riippuu muikun koosta.

Löytynee vinkkejä netistä?

 

Ja ruoanlaitto on vielä helpompaa. Taipuu moneen. 

Se klassikko lienee paistetut muikut, ja ohjekin on maailman helpoin. Pyörittele muikut ruisjauhoissa, nyrkillinen voita pannulle, paista rapsakoiksi. Suolaa.

Kukkoa tuskin osaat tehdä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mahat auki ja sisuskalut pois, jos ovat isoja voi päätkin katkoa. Sitten pyörittely ruisjauhoissa ja pannulle paistumaan rypsiöljyssä. Ja ekun ääntä kohti!

Vierailija
8/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Patakukko leipäkuoreen. Helppo. 

Tarvitset muikkuja, possunkylkisiivuja, ruispaloja, suolaa, voita,  vuoan tai padan, foliota.

- Voitele vuoka

- ruispalojen ta vs. puolikkaat pohjalle ja laidoille.

- muikut vuokaan, suolaa

- läskit päälle

- ruispalan puolikkaita tiiviisti kanneksi.

- kostuta pintaleivät oluella tai vedellä, muutama nokare voita päälle. 

- Paketoi vuoka tiiviiksi tai pataan kansi päälle. 

- uuniin 150 astetta, min. 3 tuntia. saa muhia jälkilämmöllä. 

 

Suht. helppo juttu, ja tulee tosi hyvää, ilman taikinan kanssa sotkemista ja vuotojen paikkailua.

Syö lämpimänä voin kanssa. Tai kylmänä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Patakukko leipäkuoreen. Helppo. 

Tarvitset muikkuja, possunkylkisiivuja, ruispaloja, suolaa, voita,  vuoan tai padan, foliota.

- Voitele vuoka

- ruispalojen ta vs. puolikkaat pohjalle ja laidoille.

- muikut vuokaan, suolaa

- läskit päälle

- ruispalan puolikkaita tiiviisti kanneksi.

- kostuta pintaleivät oluella tai vedellä, muutama nokare voita päälle. 

- Paketoi vuoka tiiviiksi tai pataan kansi päälle. 

- uuniin 150 astetta, min. 3 tuntia. saa muhia jälkilämmöllä. 

 

Suht. helppo juttu, ja tulee tosi hyvää, ilman taikinan kanssa sotkemista ja vuotojen paikkailua.

Syö lämpimänä voin kanssa. Tai kylmänä.

 

Tässä sama ohje, mutta pekonilla ja yksittäispakattuna. Takuulla hyvää. Kokeiltu monta kertaa.

Tuohon lisäksenä, että ainakin päällysleivät kannattaa voidella ja kostuttaa vähän.  Tulee parempi, eikä kuivu tai pala.

 

Vierailija
10/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön muikut kokonaisina päineen kaikkineen.

T: Antti Lain.e

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita biojätteeseen.

Vierailija
12/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näppärä vinkki keskikokoisen muikun perkuuseen.

 

Isompiin voi käyttää saksia kuten joku jo sanoikin. Maha auki ja pää pois, ja sisukset pois sormella.

Lapset kannattaisi kyllä opettaa näihin perustaitoihin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laita biojätteeseen.

 

No siinäpä taas fiksu vinkki joltain neropatilta uusavuttomalta nirppikseltä. Syökää vaan kalapuikkoja.

 

Vierailija
14/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo suutarinlohi pienestä ja keskikokoisesta muikusta:

 Siivotut muikut voideltuun vuokaan, suolaa, sipulirenkaita, päälle possunkylkeä tai pekonia.

Paisto uunissa 175 asteessa  noin 40-60min. vähän kalan koosta riippuen. 

 

Nämä reseptit on aika helppoja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laita biojätteeseen.

Terve sinäkö tarvit ruokaa,mistä löydän säiliön missä asustat?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme viisi