Sain pari kiloa muikkuja, mitä teen?
Kommentit (15)
Neulamuikut voi paistaa kokonaisina, päineen kaikkineen. Isommat voi yrittää perata ja paistaa VOISSA pannulla. Kyllä ne pehmenee ettei välttämättä kaikki ruodot tunnu
Soita häkeen. Sitä varten ne siellä on.
Saksilla maha auki ja peukalolla vedät sisälmykset pois.
Sekoitat 3 dl ruisjauhoja ja teelusikallisen suolaa hyvin. Pyörittelet peratut muikut jauhoissa ja pannuun voin kera.
Muikkujen perkaaminenhan on helpoimmasta päästä. Tyyliä on monta, riippuu muikun koosta.
Löytynee vinkkejä netistä?
Ja ruoanlaitto on vielä helpompaa. Taipuu moneen.
Se klassikko lienee paistetut muikut, ja ohjekin on maailman helpoin. Pyörittele muikut ruisjauhoissa, nyrkillinen voita pannulle, paista rapsakoiksi. Suolaa.
Kukkoa tuskin osaat tehdä?
Mahat auki ja sisuskalut pois, jos ovat isoja voi päätkin katkoa. Sitten pyörittely ruisjauhoissa ja pannulle paistumaan rypsiöljyssä. Ja ekun ääntä kohti!
Patakukko leipäkuoreen. Helppo.
Tarvitset muikkuja, possunkylkisiivuja, ruispaloja, suolaa, voita, vuoan tai padan, foliota.
- Voitele vuoka
- ruispalojen ta vs. puolikkaat pohjalle ja laidoille.
- muikut vuokaan, suolaa
- läskit päälle
- ruispalan puolikkaita tiiviisti kanneksi.
- kostuta pintaleivät oluella tai vedellä, muutama nokare voita päälle.
- Paketoi vuoka tiiviiksi tai pataan kansi päälle.
- uuniin 150 astetta, min. 3 tuntia. saa muhia jälkilämmöllä.
Suht. helppo juttu, ja tulee tosi hyvää, ilman taikinan kanssa sotkemista ja vuotojen paikkailua.
Syö lämpimänä voin kanssa. Tai kylmänä.
Vierailija kirjoitti:
Patakukko leipäkuoreen. Helppo.
Tarvitset muikkuja, possunkylkisiivuja, ruispaloja, suolaa, voita, vuoan tai padan, foliota.
- Voitele vuoka
- ruispalojen ta vs. puolikkaat pohjalle ja laidoille.
- muikut vuokaan, suolaa
- läskit päälle
- ruispalan puolikkaita tiiviisti kanneksi.
- kostuta pintaleivät oluella tai vedellä, muutama nokare voita päälle.
- Paketoi vuoka tiiviiksi tai pataan kansi päälle.
- uuniin 150 astetta, min. 3 tuntia. saa muhia jälkilämmöllä.
Suht. helppo juttu, ja tulee tosi hyvää, ilman taikinan kanssa sotkemista ja vuotojen paikkailua.
Syö lämpimänä voin kanssa. Tai kylmänä.
Tässä sama ohje, mutta pekonilla ja yksittäispakattuna. Takuulla hyvää. Kokeiltu monta kertaa.
Tuohon lisäksenä, että ainakin päällysleivät kannattaa voidella ja kostuttaa vähän. Tulee parempi, eikä kuivu tai pala.
Syön muikut kokonaisina päineen kaikkineen.
T: Antti Lain.e
Näppärä vinkki keskikokoisen muikun perkuuseen.
Isompiin voi käyttää saksia kuten joku jo sanoikin. Maha auki ja pää pois, ja sisukset pois sormella.
Lapset kannattaisi kyllä opettaa näihin perustaitoihin.
Vierailija kirjoitti:
Laita biojätteeseen.
No siinäpä taas fiksu vinkki joltain neropatilta uusavuttomalta nirppikseltä. Syökää vaan kalapuikkoja.
Helppo suutarinlohi pienestä ja keskikokoisesta muikusta:
Siivotut muikut voideltuun vuokaan, suolaa, sipulirenkaita, päälle possunkylkeä tai pekonia.
Paisto uunissa 175 asteessa noin 40-60min. vähän kalan koosta riippuen.
Nämä reseptit on aika helppoja!
Vierailija kirjoitti:
Laita biojätteeseen.
Terve sinäkö tarvit ruokaa,mistä löydän säiliön missä asustat?
Netti