Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko perunamuusin tehdä ilman maitoa?

Vierailija
23.05.2025 |

Tai siis maistuuko se sitten miltään? 

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi. Säästä osa keitinvedestä ja lisää sitä vähitellen muusiin, kunnes tulee sopivaa. Ja muusinhan voi maustaa mieleisekseen. Lisää vaikka yrttimausteita ja sipulijauhetta jos on.

Vierailija
2/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi, käytä kermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi. Säästä osa keitinvedestä ja lisää sitä vähitellen muusiin, kunnes tulee sopivaa. Ja muusinhan voi maustaa mieleisekseen. Lisää vaikka yrttimausteita ja sipulijauhetta jos on.

Tai voi vaihtoehtoisesti käyttää makaronin keitinvettä, jos on pakastanut sitä talteen. 

Vierailija
4/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauramaidosta tulee hyvä muusi

Vierailija
5/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi ja on erittäin hyvääkin. Itse syön tätä ihan herkkuna tällaisenaan: höyrytetyt perunat, jotka muusattu haarukalla. Laadukasta oliiviöljyä ja vuorisuolaa.

Maistuu vähän samalta kuin ranskalaiset, aivan erinomainen herkku.

Vierailija
6/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki. Laita paljon voita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi ja on erittäin hyvääkin. Itse syön tätä ihan herkkuna tällaisenaan: höyrytetyt perunat, jotka muusattu haarukalla. Laadukasta oliiviöljyä ja vuorisuolaa.

Maistuu vähän samalta kuin ranskalaiset, aivan erinomainen herkku.

Menee myös oivana leivänpäällisenä. Ruisleivän päälle muusia ja maustaa sen mustapippurilla (myllystä) sekä sormisuolalla.

Vierailija
8/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en ole ikinä tykännyt siitä maitoversiosta, ehkä kun äitini on välimeren maasta ja on tehnyt lapsuudessani niin kun hänen kotiseudulla on ollut tapana. Mä teen yleensä semmoista, mihin tulee oliiviöljyä ja valkosipulia. Sitten sen mukaan mitä muuta on muusin kanssa, niin esim. kapriksia ja valkosipulia, tai yrttejä ja sitruunaa, tai hummusta tai misotahnaa, tai parmesania sekaan.

Muttta yksinkertaisin perus on oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa, valkosipulia ja jos on pinjansiemeniä niin niitä mukaan myös pähkinäistä makua antamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi ja on erittäin hyvääkin. Itse syön tätä ihan herkkuna tällaisenaan: höyrytetyt perunat, jotka muusattu haarukalla. Laadukasta oliiviöljyä ja vuorisuolaa.

Maistuu vähän samalta kuin ranskalaiset, aivan erinomainen herkku.

Menee myös oivana leivänpäällisenä. Ruisleivän päälle muusia ja maustaa sen mustapippurilla (myllystä) sekä sormisuolalla.

Kenen sormista tuo sormisuola on tehty? 

Vierailija
10/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi ja on erittäin hyvääkin. Itse syön tätä ihan herkkuna tällaisenaan: höyrytetyt perunat, jotka muusattu haarukalla. Laadukasta oliiviöljyä ja vuorisuolaa.

Maistuu vähän samalta kuin ranskalaiset, aivan erinomainen herkku.

Siis miten teet ne, että saat ranskalaisilta maistumaan? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä perheessä osa maitoallergisia niin jo kymmenen vuotta tehty muusi maidottomana. Keitän muusi puikuloista suola vedessä. Keitinvesi talteen ja tosiaan muussaan ja lisään keitinvettä kunnes rakenne hyvä. Meillä kaikki tykkää syödä muusin näin.

Vierailija
12/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä ilman maitoa. Keitinvettä en suosittele käyttämään, sillä siihen on liuennut tärkkelystä ja se voi tehdä siitä liisterimäistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi. Säästä osa keitinvedestä ja lisää sitä vähitellen muusiin, kunnes tulee sopivaa. Ja muusinhan voi maustaa mieleisekseen. Lisää vaikka yrttimausteita ja sipulijauhetta jos on.

Tai voi vaihtoehtoisesti käyttää makaronin keitinvettä, jos on pakastanut sitä talteen. 

Jos teet pastaruokaa, niin kyllä sitä keitinvettä itseasiassa kannattaa ottaa sivuun kun valmistelee ruuan. Se keitinvesi nimittäin sisältää pastan tärkkelystä, joka tekee kastikkeesta samettisen pehmeää ja sitoo kastiketta pastaan paremmin.

Ja samalla lailla siis perunoista irtoaa keitinveteen tärkkelystä, joka antaa muusille pehmeyttä.

Vierailija
14/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi ja on erittäin hyvääkin. Itse syön tätä ihan herkkuna tällaisenaan: höyrytetyt perunat, jotka muusattu haarukalla. Laadukasta oliiviöljyä ja vuorisuolaa.

Maistuu vähän samalta kuin ranskalaiset, aivan erinomainen herkku.

Menee myös oivana leivänpäällisenä. Ruisleivän päälle muusia ja maustaa sen mustapippurilla (myllystä) sekä sormisuolalla.

Kenen sormista tuo sormisuola on tehty? 

Tietenkin suolakaivoksen haltijatontun sormista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi ja on erittäin hyvääkin. Itse syön tätä ihan herkkuna tällaisenaan: höyrytetyt perunat, jotka muusattu haarukalla. Laadukasta oliiviöljyä ja vuorisuolaa.

Maistuu vähän samalta kuin ranskalaiset, aivan erinomainen herkku.

Käykö oliiviöljyn tilalle ihan vaan margariini? 

Vierailija
16/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi teshdä ilman maitoa. Keitinvettä en suosittele käyttämään, sillä siihen on liuennut tärkkelystä ja se voi tehdä siitä liisterimäistä.

Liisteriksi menee , jos sekoittaa liikaa vaikka  koneella. Ihan hyvä tulee, jos muussiin jää vaikka vähän sattumia.

Vierailija
17/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osa keitinvedestä, kuohukermaa ja voita! Hyvää tulee!

Vierailija
18/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä en ole ikinä tykännyt siitä maitoversiosta, ehkä kun äitini on välimeren maasta ja on tehnyt lapsuudessani niin kun hänen kotiseudulla on ollut tapana. Mä teen yleensä semmoista, mihin tulee oliiviöljyä ja valkosipulia. Sitten sen mukaan mitä muuta on muusin kanssa, niin esim. kapriksia ja valkosipulia, tai yrttejä ja sitruunaa, tai hummusta tai misotahnaa, tai parmesania sekaan.

Muttta yksinkertaisin perus on oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa, valkosipulia ja jos on pinjansiemeniä niin niitä mukaan myös pähkinäistä makua antamaan.

Valkosipuli sopii sen kanssa hyvin, syön joskus itse raakana kynnen ennen itse muusia. Mitä lie luonnon kemiaa, että käyvät yhteen.

Vierailija
19/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi ja on erittäin hyvääkin. Itse syön tätä ihan herkkuna tällaisenaan: höyrytetyt perunat, jotka muusattu haarukalla. Laadukasta oliiviöljyä ja vuorisuolaa.

Maistuu vähän samalta kuin ranskalaiset, aivan erinomainen herkku.

Käykö oliiviöljyn tilalle ihan vaan margariini? 

No margariinia nyt ei kannata syödä muutenkaan. Laadukas oliiviöljy tai luomuvoi.

Vierailija
20/26 |
23.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi tehdä ilman maitoa. Keitinvettä en suosittele käyttämään, sillä siihen on liuennut tärkkelystä ja se voi tehdä siitä liisterimäistä.

Ei tule liisterimäistä, jos keitinveden tosiaan kaataa ensin pois sivuun ja antaa perunoiden ns. "kuivahtaa" (ei jätä lillumaan veteen), sitten muussaa ja sitten vähitellen lisää nestettä joukkoon. Ja kuten edellä todettu, ei kannata ylityöstää sitä muusia ylettömiin. Se liiallinen vatkaaminen voi aikaansaada liisterimäisyyttä.