Talon äänieristys syvältä!! Mitä voi tehdä?

Vierailija

Onko kokemusta vastaavasta? Eli asumme uudehkossa paritalossa ja sekä huoneistojen välillä että oman huoneiston sisällä äänieristys on peestä.Eniten minua haittaa oman talon sisäinen ääniristyksen puute. Seinät ovat gyproc-levyä ja villaa välissä. Sisäovet ei ole täyspuuta, joten ne ainakin kannattanee vaihtaa. Lattia on tosi kovaa laminaattia ja pienikin kolahdus kodin toisessa päässä, kuuluu toiseen päähän. Avara pohjaratkaisu lisää äänten kuuluvuutta. Tekstiileillä olen yrittänyt parantaa mutta tuloksetta :(Tosi tylsää, sillä talo on muuten kiva ja sijainti meille täydellinen.Onko kukaan laittanut jälkikäteen äänieristyslevyjä tms? Tai onko kellään muulla ylipäänsä vastaavaa ongelmaa?Yövieraidenkin kanssa kurjaa, kun kaikki äänet kuuluvat niin herkästi...

Kommentit (8)

Vierailija

Ovia en lähtisi vaihtamaa... niissä ääneneristys ei olennaisesti parane vaikka olisi umpipuuta. Ovet voisi tiivistää, laittaa kynnykset mikäli ei ole(ilmanvaihto tosin huomioitava).Mattoja lattialle pehmittämään laminaattia ja ääntä syömään. Ryijyjä, verhoja yms tekstiilejä myös ääniä pehmentämään. Akustointilevyt ei ole nekään ihmeen tekijöitä ja asuintiloissa aika ikävän näköisiä. Muu rakenteellinen äänieristys onkin jos iso projekti.Periaatteena; sinne vaimennus missä ääni syntyy!

Vierailija

vierekkäin ja lasten kaikki äänet kuuluu meidän makkariin. Tosi rasittavaa, mä herään jokaiseen ääneen kuulostelemaan. Lisäksi meillä on kaksi kerrosta ja yläkerrasta kantautuu kaikki äänet alakerran makuuhuoneisiin.

Ennen asuttiin 50-luvun kerrostalossa ja mitään ääniä ei kuulunut huoneesta tpiseen. Toinen saattoi kokata vaikka keskellä yötä toisen nukkuessa viereiaessä huoneessa ihan rauhassa.

t. mami uudessa rivarissa mallia 2005.

Vierailija

Eri asuntojen välillä on kohtalainen äänieristys, mutta oman asunnon sisällä ei minkäänlaista:(Kaikki äänet kuuluu läpi asunnon. Kun lapset aamulla herää ja alkaa leikkiä ja tapella niin yövuorossa ollut mies ei saa yhtään nukuttua :(Jos on yövieraita kaikki kuuluu makuuhuoneiden välillä ja vielä kun on koneellinen ilmanvaihto joka huoneessa niin niiden ilmastointiputkien kautta kaikki kuuluu kuin radiosta...Itse olen myös miettinyt, että mitä ihmettä täällä voisi tehdä. Vessassa on tosi noloa käydä, varsinkin jos on vieraita talossa...kaikki kuuluu koko talossa:(

Vierailija

Isover-merkkistä äänieristysvillaa voi kokeilla, jos on ns. varaa menettää hiukan tilavuutta. Kuitenkin ensin kannattaa tilkitä kaikki saumat ja putkien läpiviennit yms. Tyhjä ilmarako, sopiva ranka, johon villa sullotaan, ja gyproc päälle. Auttaa aika mukavasti. Tosin usein ongelmana on se, että ääni kulkee talon runkoa myöten, jolloin ei asiaa voi kovin paljon auttaa. Vessan ääniä auttaa myös kokokaakelointi, ellei sellaista ole ennestään.

Vierailija

Paras konsti on vaihtaa asuntoa.

Äänieristys ei yleensä kikkailulla paljonkaan parane, jos ns. elämisen äänet kuuluvat hyvin selkeästi. Jos sen sijaan läpi tulee vain pientä hälyääntä, sitä pystyy torjumaan edellä mainituilla konsteilla. Jos AP ei tykkää ryijyistä, kannattaa miettiä kirjahyllyjen sijoituspaikat strategisesti uudelleen, 210 korkea Lundia täynnä kirjoja auttaa sekin kummasti.

Vierailija

Akustiikkalevyt ja paksut verhot auttavat. Matot paksuja nukkamattoja ja kalusteet verhoiltuja, korkeat kirjahyllyt ovilla (ja täynnä kirjoja) vaimentavat myös ääntä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat