Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paljonko sitä rasvaa - kasviöljyjä - pitäisi päivässä syödä?

Vierailija
16.09.2024 |

Olen 80-luvun nuori ja minuun on iskostettu, että kaiken pitäisi olla rasvatonta. Miten paljoa ihmisen pitäisi syödä sitä rasvaa? 

 

Mietin lisättyä rasvaa. Juuri paistoin kananmunia oliiviöljyssä ja laitoin levitettä leivälle. Siitä tuli mieleen, paljon on paljon?

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

?

Vierailija
2/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

30-50gr päivässä, siihen sisältyy siis kaikki rasva, esim ruuassa, leivänpäällä maitotuotteissa yms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en laske. Lurautan oliiviöljyä salaattiin ja sillä sipuli.

Vierailija
4/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heitä ne kasviöljyt roskikseen.

Vierailija
5/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä en laske. Lurautan oliiviöljyä salaattiin ja sillä sipuli.

Kohosi laskee ja käyttää vaan sen mitä tarvitsee. Ylimääräinen rasva kertyy esim valtimoiden seinämiin ja sillä sipuli.

Vierailija
6/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Litran flindan kaadat kurkusta alas. Sillä hoituu. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole ikinä öljyjä ruokani valmistukseen tai lisukkeena käyttänyt.

Osa öljyistä ja varsinkin margariinit on teollisesti prosessoituja tuotteita, miten öljystä saadaan kiinteää margariinia mitä kaikkea siihen prosessiin käytetään ja tarvitaan.

Vierailija
8/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä saan rasvasta noin 70% päivän energiasta, 25% prode, 5% hiilari

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön joka päivä ruokalusikallisen oliiviöljyä srllaisenaan tai salaatinkastikkeena + ruuanlaitossa voin ohessa

Vierailija
10/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tippaakaan mitään kone öljyjä, käytä paistamiseen oikeaa voita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä en laske. Lurautan oliiviöljyä salaattiin ja sillä sipuli.

Kohosi laskee ja käyttää vaan sen mitä tarvitsee. Ylimääräinen rasva kertyy esim valtimoiden seinämiin ja sillä sipuli.

Lähinnä tuossa tulee liian vähän sitä öljyä.

Vierailija
12/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

50g on about minimi hormonitoiminnalle. Rasva myös auttaa pitämään nälkää pois. Majoneesia vaan naamaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole ikinä öljyjä ruokani valmistukseen tai lisukkeena käyttänyt.

Osa öljyistä ja varsinkin margariinit on teollisesti prosessoituja tuotteita, miten öljystä saadaan kiinteää margariinia mitä kaikkea siihen prosessiin käytetään ja tarvitaan.

Viimeiset 30 vuotta olen käyttänyt 99% oliiviöljyä niin ruoanlaittoon, salaatteihin kuin leivontaan.

Juuri paahdoin ruisleipäviipaleet melkein mustareunaisiksi ja sitten levitin neitsytöljyä pohjaksi. Päälle juustoa, uppomuna ja yrttisuolaa. Mahtava aamun makuelämys.

Se 1% tulee joskus kun heitän silloin tällöin nokareen voita omeletin viimeistelyyn, kun vaimo tykkää siitä aromista.

Ei se niin kallista ole edes käytettynä ihan kaikkeen, ja paistamisessa ei tarvitse olla neitsytöljyä vaan sitä perus-oliiviöljyä. Tämähän on vain terveyteen sijoittamista. 

Vierailija
14/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aapee..Montako Helsinkiä sulla on...🤣🤣🤣🤣🤣

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitähän nuokin oliiviöljyt sisältää. Tuskin on aivan puhdasta kamaa kun tulevat tuolta etelän huijarimaista. Miksei kotimainen rypsi kelpaa ?

Vierailija
16/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

50g on about minimi hormonitoiminnalle. Rasva myös auttaa pitämään nälkää pois. Majoneesia vaan naamaan!

Tarkennus: kova rasva pitää nälän tunteen pois.

Vierailija
17/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En ole ikinä öljyjä ruokani valmistukseen tai lisukkeena käyttänyt.

Osa öljyistä ja varsinkin margariinit on teollisesti prosessoituja tuotteita, miten öljystä saadaan kiinteää margariinia mitä kaikkea siihen prosessiin käytetään ja tarvitaan.

Viimeiset 30 vuotta olen käyttänyt 99% oliiviöljyä niin ruoanlaittoon, salaatteihin kuin leivontaan.

Juuri paahdoin ruisleipäviipaleet melkein mustareunaisiksi ja sitten levitin neitsytöljyä pohjaksi. Päälle juustoa, uppomuna ja yrttisuolaa. Mahtava aamun makuelämys.

Se 1% tulee joskus kun heitän silloin tällöin nokareen voita omeletin viimeistelyyn, kun vaimo tykkää siitä aromista.

Ei se niin kallista ole edes käytettynä ihan kaikkeen, ja paistamisessa ei tarvitse olla neitsytöljyä vaan sitä perus-oliiviöljyä. Tämähän on vain terveyteen sijoittamista. 

Oletko lihava kun käytät pääasiassa pehmeitä rasvoja?

Vierailija
18/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä voita, pahinta myrkkyä ihmiselle on rypsi- ja rapsiöljyt ja margariinit.

Oliiviöljy on ok.

 

Vierailija
19/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

rypsiöljy on terveellisempää kuin oliiviöljy.

oliiviöljy maistuu paremmalta.

oliiviöljy kalliimpaa.

käytän siis rypsiä. 

Vierailija
20/27 |
16.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uusissa ravinto suosituksissa on aika tarkat luvut myös rasvoille. Kannattaa katsoa. Siellä on ihan konkreettisesti määrät, eli esim. Yksi ruokalusikallinen ja jne. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yksi kolme