Miten juuston voi korvata maitoallergikolle?
Olen tekemässä quasidilloja, joihin uppoaa paljon juustoa. Yksi on maitoallergikko. Millä korvaan juustoraasteen?
Kommentit (22)
Vierailija kirjoitti:
Vege juustolla. Niitä löytyy kaupasta vaikka minkälaisia.
Maistuu ihan hirveelle mutta minkäs sille mahtaa
Toimiiko ne myös uunissa? Eli sulaa hyvin?
Mikä juusto on parhaimman makuinen?
Et sitte siltä allergikolta voi kysyä, ois yksinkertaisempaa!
Vierailija kirjoitti:
Et sitte siltä allergikolta voi kysyä, ois yksinkertaisempaa!
Joo, mutta av:han tietää kaiken, ja allergikko nukkuu vielä.
Laita rouhittua autonrengasta, se on parempi vaihtoehto kuin vekevuusto
Kysy myös, voiko hän käyttää pitkään kypsytettyjä juustoja.
Toinen vaihtoehto on ostaa vastaavaa tuotetta valmiina kaupasta tai leipomosta.
Miks sun pitää tehdä ruokaa, johon uppoaa paljon juustoa?
Vierailija kirjoitti:
Miks sun pitää tehdä ruokaa, johon uppoaa paljon juustoa?
Pariskunta on moniallerginen. Toisella on vehnä ja toisella maito. Aina kun keksin jotain, mitä tekisin, niin tulee ongelma.
Voin tehdä muutakin, mutta sen pitää olla sellaista välipalatyyppistä nyt. Ideoita?
Ihan vaan sivuhuomautuksena, ne on quesadilloja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miks sun pitää tehdä ruokaa, johon uppoaa paljon juustoa?
Pariskunta on moniallerginen. Toisella on vehnä ja toisella maito. Aina kun keksin jotain, mitä tekisin, niin tulee ongelma.
Voin tehdä muutakin, mutta sen pitää olla sellaista välipalatyyppistä nyt. Ideoita?
Esimerkiksi vehnättömiin taco- tai tortillakuoriin voi kasata tai kääriä kaikenlaista ilman juustoakin, jos haluat tehdä meksikolaishenkistä naposteltavaa. Reilusti vain salsaa ja guacamolea, jotain rapsakkaa kasvista kute paprikaa, ja jauhelihaa/kalaa/kanaa, niin hyvä tulee. Jos tarvitset muita maidottomia ja vehnättämiä reseptejä, vilkaise paleodieettiin sopivia - ne ovat kaikki sellaisia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miks sun pitää tehdä ruokaa, johon uppoaa paljon juustoa?
Pariskunta on moniallerginen. Toisella on vehnä ja toisella maito. Aina kun keksin jotain, mitä tekisin, niin tulee ongelma.
Voin tehdä muutakin, mutta sen pitää olla sellaista välipalatyyppistä nyt. Ideoita?
Esimerkiksi vehnättömiin taco- tai tortillakuoriin voi kasata tai kääriä kaikenlaista ilman juustoakin, jos haluat tehdä meksikolaishenkistä naposteltavaa. Reilusti vain salsaa ja guacamolea, jotain rapsakkaa kasvista kute paprikaa, ja jauhelihaa/kalaa/kanaa, niin hyvä tulee. Jos tarvitset muita maidottomia ja vehnättämiä reseptejä, vilkaise paleodieettiin sopivia - ne ovat kaikki sellaisia.
En ehdottanut tacoja, koska ne pitää itse rakentaa. Pyrin tekemään jotain valmista.
Kiitti vinkistä, katson paleodieetin ohjeet.
Kauhean vaikeaa. Seuraavana päivänä teen ruoan, ja vaihtoehdot on vähissä. Näin huomaa, että kaikessa, mitä itse tekee, on jotain maitopohjaista tai vehnää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miks sun pitää tehdä ruokaa, johon uppoaa paljon juustoa?
Pariskunta on moniallerginen. Toisella on vehnä ja toisella maito. Aina kun keksin jotain, mitä tekisin, niin tulee ongelma.
Voin tehdä muutakin, mutta sen pitää olla sellaista välipalatyyppistä nyt. Ideoita?
Munakasrulla, käytä gluteenittomia jauhoja ja esim. kaurajuomaa nesteenä. Täytteet ruokarajoitteiden mukaan.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/jauheliha-munakasrulla
Jotain kastiketta, ei sen tartte juustoa korvata. Kunhan on kosteutta eikä kuiva.
Oli provo tai ei niin kaupasta löytyy monia vegaanisia "juustoja". Paras meksikolaiseen on mielestäni Oddlygoodin raastettu mozzarella, ei sula samoin kuin tavallinen mozzarella tai emmental mutta toimii.
Vierailija kirjoitti:
Oli provo tai ei niin kaupasta löytyy monia vegaanisia "juustoja". Paras meksikolaiseen on mielestäni Oddlygoodin raastettu mozzarella, ei sula samoin kuin tavallinen mozzarella tai emmental mutta toimii.
Kysymyshän kuului, onko se hyvänmakuinen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miks sun pitää tehdä ruokaa, johon uppoaa paljon juustoa?
Pariskunta on moniallerginen. Toisella on vehnä ja toisella maito. Aina kun keksin jotain, mitä tekisin, niin tulee ongelma.
Voin tehdä muutakin, mutta sen pitää olla sellaista välipalatyyppistä nyt. Ideoita?
Esimerkiksi vehnättömiin taco- tai tortillakuoriin voi kasata tai kääriä kaikenlaista ilman juustoakin, jos haluat tehdä meksikolaishenkistä naposteltavaa. Reilusti vain salsaa ja guacamolea, jotain rapsakkaa kasvista kute paprikaa, ja jauhelihaa/kalaa/kanaa, niin hyvä tulee. Jos tarvitset muita maidottomia ja vehnättämiä reseptejä, vilkaise paleodieettiin sopivia - ne ovat kaikki sellaisia.
En ehdottanut tacoja, koska n
Tacot voi täyttää kyllä valmiiksi. Muita vaihtoehtoja voisivat olla esimerkiksi täytetyt paprikat ilman juustokuorrutusta tai liha-kasvisvartaat, täytetyt kananmunat jne. Majoneesilla saa täytteisiin ja kastikkeisiin kermaisuutta ja täyteläisyyttä, ja se on sekä vehnätön että maidoton (tarkista tuoteseloste, jos et tee majoneesia itse).
Kysy käykö vuohenjuusto, paljon parempaa, kuin nuo vegekorvikkeet.
Vege juustolla. Niitä löytyy kaupasta vaikka minkälaisia.