Emännät takaisin koulujen keittiöihin!
Kouluruoka valmistetaan isoissa laitoskeittiöissä yleensä etukäteen eli tehdään joskus ja syödään sitten jonakin toisena päivänä. Johan siinä ruuan rakennekin muuttuu, puhumattakaan mausta. Ei ihme, että jotku koululaiset kertovat kouluruuan olevan pahaa.
Toista se oli vanhoina hyvinä aikoina, kun koulun omat emännät valmistivat ruuat koulun omassa keittiössä. Tällöin ruoka oli yleensä samana aamuna valmistettua.
Kommentit (6)
Me asuimme lapsuuteni maalaiskoululla, äiti oli keittäjä, aina hänen valmistamia ruokia lapset söivät mielelläänn, hyviä olikin.
Kaikki emännät eivät olleet niin hyviä kokkeja...
Katsos, kun ne nykyiset ruokapalvelutyöntekijät hoitavat myös siivoushommia. Sitä kutsutaan moniosaamiseksi.
Ei ole aikaa jäädä hauduttelemaan kanaviillokkia.
Oli niin ihanat kouluruoat aikoinaan! Ja kivat ihmiset.
En mä niinkään sitä laitoskeittiöruuan tuoreutta epäile, säännöt on tarkkoja suomessa sen suhteen, mutta yleensä laatu ja maalaisjärjen käytön vähäisyys ovat ongelma. Omat keittäjät hallitsi hyvin keittiötään silleen, että jos edellistä ruokaa oli jäänyt niin sitäkin laitettiin vaihtoehdoksi, oli aikaa puhdistaa pienen koulun marjat ym joten oli vispipuuroa ja omenaksirapaistosta jälkkäriksi useammin