Glukoosi-fruktoosisiirappia käytetään nykyään aiempaa paljon enemmän elintarvikkeissa!
Tervetulleeksi toivottakaamme rasvamaksat ja USA tasoiset liikalihavuudet! Kuluttajat on saaneet palmuöljyn monista tuotteista valitettua pois, ja mun mielestä saman saisi kokea glukoosi-fruktoosisiirappi. Minusta siitä vielä tulee jokin ällöttävä ylimakea sivumaku. Huomaa kun syö jäätelöä, jossa tuota paskaa on ja jäätelöä, jossa on sokeria ja vaikka vielä lisäksi glukoosisiirappia (käsittääkseni ok:ta tuo pelkkä glukoosisiirappi, sitä on jäätelössä että se olisi pehmeämpää)
Kommentit (31)
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se on nykyaikaa, kun tavallinen, valkoinen sokerikin alkaa tuntua terveystuotteelta. :)
Heh, niin totta :D kamalaa ja huvittavaa. Ap
Nostan tätä, kun oli jäänyt välilehdellä auki... Huolestuttaa tuo, cheapflaatiota tietenkin, tuo moska on halvempaa kuin sokeri. Ja suuri syy usan lihavuus kriisiin..
Joitakin vuosia sitten oli selvää miten haitallista tuo siirappi on ja miksi sitä ei saisi käyttää. Nykyään sitä tosiaan tungetaan melkein joka tuotteeseen. Miksi kansan saa myrkyttää ja vain muutamien senttien tähden? Toinen on sen hiton aspartaamin tunkeminen joka paikkaan.
Totta! Miksi? Juuri siitä puhuttiin maksalle haitallisena. Ihmettelin että myös KOLA sisältää sitä. Kun lukee selosteita, kaikissa tuntuu olevan SE. Että oikeaan osut. Eikö ihmisten terveys mene edelle?
Voisiko EU kieltää tämän aineen lisäämisen valmisruokiin ja kaikkiin muihinkin elintarvikkeisiin? Aloite uudesta direktiivistä? Uutisissa on jatkuvasti, että yhä useammalla ihmisellä on rasvamaksa, joka ei johdu lainkaan alkoholista.
Vatsaongelmaista tuttuani lääkäri kehotti välttämään tuotteita, joiss aon tuota glukoosi-fruktoosisiirappia.
Ärtyvän suolen oireyhtymän ravitsemushoito
Vierailija kirjoitti:
Totta! Miksi? Juuri siitä puhuttiin maksalle haitallisena. Ihmettelin että myös KOLA sisältää sitä. Kun lukee selosteita, kaikissa tuntuu olevan SE. Että oikeaan osut. Eikö ihmisten terveys mene edelle?
Missä kolassa? En ole tiennyt. :(
Vierailija kirjoitti:
Voisiko EU kieltää tämän aineen lisäämisen valmisruokiin ja kaikkiin muihinkin elintarvikkeisiin? Aloite uudesta direktiivistä? Uutisissa on jatkuvasti, että yhä useammalla ihmisellä on rasvamaksa, joka ei johdu lainkaan alkoholista.
Sitä oli kai tarkoitus käyttää vain muutamissa tuotteissa. Jos se on kaikissa, on jotain outoa meneillään. Pitää löytyä lähikaupastakin vaihtoehtoja sille.
kandee tsekata pienellä printillä kaiken maailman 3kaveri jätskit, salatinkastikkeet ynnä muut. Tätä myrkkyä tungetaan nykyisin surutta kaikkeen!
Näin etiketistä, että jopa ketsupissa oli tätä! Joku halpa merkki, en ostaisi itselle. Vitutttaa kun aina saa olla syynäämässä tuotteita silmät sirrillään, että mitä paskaa tähän on nyt tungettu!
Lännestähän sitä pakkomyydään ja sokeritaudit lisääntyy.Englannissa yritettiin saada tähän parannus,mutta se painostettiin peruuttamaan.Dokumentti tästä tuli vuosia sitten, eikä siitä ole puhuttu sen jälkeen.
Jos ei Eu tai edes valtiotasolla lähde muutos tapahtumaan, niin kai se on taas kuluttajien kontolla... Eli lisää puhetta ja palautteita ja tuotteiden boikottia. Itse olen kyllästynyt Fazerin jopa klassikkotuotteisiin asti ulottuvaan tuotteiden heikennyksiin niin, etten osta heiltä enää mitään. Maine mennyttä minun silmissäni. Saman ulotan kyllä tähän paskaan joten tuotteiden nimiä saa ilmiantaa!
Halvat ketsupit sisältää tätä lähes aina, mutta esim Felix ei. Jäätelöistä löytyy, esim Ingman Creamyt täynnä tätä, mutta Kotimaista merkin suolainen kinuski ei. Kannattaa vilkaista tuoteselosteet, monet ihan laadukkaiksi tai keskilaatuisiksi mielletyt tuotteet sisältää tätä halpaa sokerin korviketta.
Vierailija kirjoitti:
kandee tsekata pienellä printillä kaiken maailman 3kaveri jätskit, salatinkastikkeet ynnä muut. Tätä myrkkyä tungetaan nykyisin surutta kaikkeen!
Kiitos varoituksista. Olin tyrmistynyt, kun salaatinkastike oli makeutettua..
Eikös inverttisokerisiirappi ole tätä samaa? Jos on, niin ihmettelen miksi kulkee useammalla nimellä, siksikö, ettei välttelijät tunnistaisi? Esim hesen valkosipulikastikkeessa inverttisokerisiirappia..
Gluteenittomissa leivissä on kamalasti kaikkia sokereita. Varmaan tuotakin. Esimerkiksi Moilasen pehmeät perunarieskat.
Vierailija kirjoitti:
Voisiko EU kieltää tämän aineen lisäämisen valmisruokiin ja kaikkiin muihinkin elintarvikkeisiin? Aloite uudesta direktiivistä? Uutisissa on jatkuvasti, että yhä useammalla ihmisellä on rasvamaksa, joka ei johdu lainkaan alkoholista.
EU tekee vain teollisuuden lobbaamia päätöksiä.
Kyllä se on nykyaikaa, kun tavallinen, valkoinen sokerikin alkaa tuntua terveystuotteelta. :)