Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Saako jostain kaupasta ostettua sellaista ohrarieskaa kuin oli lapsuudessa? Sellaista jossa oli reilusti ohraa

Vierailija
17.06.2024 |

Eikä noita nykyisiä vehnärieskoja, joissa on ohraa mausteena noin 20% ja loput vehnää.

 

 

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
17.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Posiolla on ehkä leipomo joka tekee kunnon rieskaa, tai etsi netista resepti ja leivo itse. Vaatii oikeastaan leivinuunin,  jonka kuumuudessa paistaa. Äiti teki aikanaan, itse en ole tavallisesssa uunissa edes kokeillut.

Vierailija
2/21 |
17.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipomot ei yleensä myy kuin tietyllä alueella, mutta Oulussa on Meriläisen perinteinen ohrarieska, 100% ohraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
17.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
4/21 |
17.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meilläkin ennen myytiin sekä torilla että kaupassa. Nykyisin ei saa enää. Lapsuuden herkku.

Vierailija
5/21 |
17.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oululaisessa rieskassa on vain kolme ainesosaa (vesi, ohrajauho ja suola), joten taikinan vaivaaminen, sopiva uuni ja paistolämpötila lienevät ratkaisevia.

Vierailija
6/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapissa vielä saa, mutta huolella pitää valita. Kursulainen on lopettamassa, siinä menee itälappilainen rieska.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei löydy täältä missä asun . Täytyy joskus keittää ohraryyni puuroa itse. Ai että on hyvää.

Vierailija
8/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ajelet Pukaron Paronin läheltä, siellä yksi rouva myy miehensä leipomaa otrarieskaa.

Rieska on sellaista "kosteata" vaikka kuohkeata. Ja tuoksuu hyvälle, otraiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lappeenrannasta saa aika monesta kaupasta. 

Ohrarieskan paistaminen onnistuu kyllä myös sähköuunissa, Isäni paistoi aikanaan lähes joka viikko. Toki leivinuunissa tulee parempia. 

Vierailija
10/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivo itse! Mäkin olen joskus kokeillut

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lappeenrannasta saa aika monesta kaupasta. 

Ohrarieskan paistaminen onnistuu kyllä myös sähköuunissa, Isäni paistoi aikanaan lähes joka viikko. Toki leivinuunissa tulee parempia. 

Etelä-Karjalainen "rieska" muistuttaa limppua.

Vierailija
12/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Te ohrarieskan ystävät, tykkäättekö talkkunasta? Lapsuuden talkkuna oli sellaista rakeisempaa puuroa. Kaupoissa nykyään talkkunajauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pulla-Pirtin rieska on 100% ohraa.

Vierailija
14/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Leipomot ei yleensä myy kuin tietyllä alueella, mutta Oulussa on Meriläisen perinteinen ohrarieska, 100% ohraa.

Ei ole hyvää. Ostin, kun suositeltiin, mutta petyin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Räihän rieska.

Vierailija
16/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Te ohrarieskan ystävät, tykkäättekö talkkunasta? Lapsuuden talkkuna oli sellaista rakeisempaa puuroa. Kaupoissa nykyään talkkunajauhoja.

Kun Kainuun talkkunaa ei enää saa, niin Pietolan puurotalkkuna kyllä kelpaa.

 

Vierailija
17/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lappeenrannasta saa aika monesta kaupasta. 

Ohrarieskan paistaminen onnistuu kyllä myös sähköuunissa, Isäni paistoi aikanaan lähes joka viikko. Toki leivinuunissa tulee parempia. 

Etelä-Karjalainen "rieska" muistuttaa limppua.

Ei muistuta. Limppuhan on sellaista makeaa, en todellakaan tykkää. Eikä tykkää oikeastaan kukaan muukaan Etelä-Karjalainen, jonka tunnen. Oikea Etelä-Karjalan rieska ei myöskään muistuta sellaista littanaa rieskaa mitä pohjoisempana syödään. Rieska tehdään "höpsöttämällä" kulhossa. 

 

Vierailija
18/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei löydy täältä missä asun . Täytyy joskus keittää ohraryyni puuroa itse. Ai että on hyvää.

Ohrajauhopuuro myös on hyvää.

Vierailija
19/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuu sähköuunissakin, paistaa 250 asteessa, olen monta kertaa tehnyt

Vierailija
20/21 |
18.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos ajelet Pukaron Paronin läheltä, siellä yksi rouva myy miehensä leipomaa otrarieskaa.

Rieska on sellaista "kosteata" vaikka kuohkeata. Ja tuoksuu hyvälle, otraiselle.

Onko siellä jokin kauppa vai Pukaron Paronissako myyvät?