Menee hermo rahkavoitaikinan tekoon
Yritän siis tehdä vanhanaikaista peltilihapiirakkaa.
250g huoneenlämpöistä voita pitäisi sekoittaa 250 grammaan maitorahkaan.
Lähestyin asiaa näin: leikkasin voipaketista puolet leikkuulaudalle ja vuolin ohuita siivuja kulhoon. Kulhon jätin keittiön pöydälle kahdeksi tunniksi.
Ei muuten j7mankauta sekoitu voi ja rahka vieläkään. Käskin miehenkin vääntämään voimalla taikinaa ja ihan päin helvetiä on tilanne vieläkin. Ei edes voima auttanut.
Kommentit (18)
Nyt mulla on epämääräinen kulhollinen voimöhkäleitä ja rahkapaakkuja kulhossa.
Hädissäni täytin lavuaarin kuumalla vedelle ja löin kulhon keskelle. On se kumma, jos ei voi lämpöä usko!
Jompikumpi meistä voittaa tämän matsin!
Vierailija kirjoitti:
Sitä voita voi lämmittää mikrossa
Silloinhan se on sulaa.
Voiko huoneenlämpöisen voin korvata voisulalla?
Vierailija kirjoitti:
Sitä voita voi lämmittää mikrossa
Nyt siis ihan kiinnostuneena kysyn: Miksi huoneenlämpöinen voi, eikä voisula?
Sinulta puuttuu oikea työkalu. Hanki taikinarauta seuraavaa kertaa varten.
Ennen hierottiin taikina puukauhalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sitä voita voi lämmittää mikrossa
Nyt siis ihan kiinnostuneena kysyn: Miksi huoneenlämpöinen voi, eikä voisula?
Voisulalla ei tule oikeaa rakennetta taikinaan.
Pistä ne jauhot sinne mukaan ja hiero joukkoon, kyllä se siitä tasoittuu.
Vierailija kirjoitti:
Miten ihmeessä mummot on aikanaan onnistuneet? Onko jokin sääntö huoneenlämpöisestä voista?
Se voi pitää nyppiä siihen rahkaan omin sormin. Siten ne saa sekaisin.
Tapa 2 (jääkaappikylmä rasva)
Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Nypi sekaisin eli hiero taikinaa yhden käden sormilla, kunnes rasva ja jauho ovat sekoittuneet tasaisesti toisiinsa.
Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi (älä sekoita ylimääräistä).
Pakkaa taikina ohueksi paketiksi kelmun sisään. Anna jämäköityä jääkaapissa, mielellään vähintään tunnin ajan.
Minä ostin valmistaikinan peltipiirakkaan. Tai muuten itsetehtynä olisin tehnyt vain jonkun pitsapohja tai sämpylä taikina reseptillä, eikä tosiaan kiinnosta jonkun vaikean taikinan räplääminen.
AP:n perheidylli ja ryhmädynamiikka vaikuttaa innostavilta. Yritetään jotain, vaikkei osattaisiinkaan ja kaikki osallistuu tarvittaessa.
Rahkankin pitää olla huoneenlämpöistä. Silloin ei jää paukkuja ja sekoittuu hyvin voin joukkoon.
Eli peltilihapiirakan teko pitää aloittaa ajoissa. Voi ja rahka jätetään pöydälle kuleksimaan ja tehdään muita juttuja.
Herneetkin pitää osata jo illalla laittaa likoamaan huomiseksi.
Kuulen puhelimen läpi miten valtimosi uikuttavat kauhusta lähestyvän rasvapommin nähdessään.
Ajoitus, baby, ajoitus. Ei ole kiire. Jätät sen voin vaan ihan nätisti siihen pöydälle aamulla. Illemmalla voit miettiä voirahkataikinaa.
Peltilihapiirakkaan todella menee puolikas voipaketti. Joskus voi oli kallista ja tuo oli tapa kertoa vieraille, ettei tässä nyt ihan köyhiä olla.
Miten ihmeessä mummot on aikanaan onnistuneet? Onko jokin sääntö huoneenlämpöisestä voista?