Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Menee hermo rahkavoitaikinan tekoon

Vierailija
20.04.2024 |

Yritän siis tehdä vanhanaikaista peltilihapiirakkaa.

250g huoneenlämpöistä voita pitäisi sekoittaa 250 grammaan maitorahkaan.

Lähestyin asiaa näin: leikkasin voipaketista puolet leikkuulaudalle ja vuolin ohuita siivuja kulhoon. Kulhon jätin keittiön pöydälle kahdeksi tunniksi.

Ei muuten j7mankauta sekoitu voi ja rahka vieläkään. Käskin miehenkin vääntämään voimalla taikinaa ja ihan päin helvetiä on tilanne vieläkin. Ei edes voima auttanut.

 

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten ihmeessä mummot on aikanaan onnistuneet? Onko jokin sääntö huoneenlämpöisestä voista?

Vierailija
2/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä voita voi lämmittää mikrossa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt mulla on epämääräinen kulhollinen voimöhkäleitä ja rahkapaakkuja kulhossa.

Hädissäni täytin lavuaarin kuumalla vedelle ja löin kulhon keskelle. On se kumma, jos ei voi lämpöä usko!

Jompikumpi meistä voittaa tämän matsin!

Vierailija
4/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sitä voita voi lämmittää mikrossa

Silloinhan se on sulaa. 

Voiko huoneenlämpöisen voin korvata voisulalla?

Vierailija
5/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita sähkövatkaimella.

Vierailija
6/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sitä voita voi lämmittää mikrossa

Nyt siis ihan kiinnostuneena kysyn: Miksi huoneenlämpöinen voi, eikä voisula?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinulta puuttuu oikea työkalu. Hanki taikinarauta seuraavaa kertaa varten.

Ennen hierottiin taikina puukauhalla.

Vierailija
8/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sitä voita voi lämmittää mikrossa

Nyt siis ihan kiinnostuneena kysyn: Miksi huoneenlämpöinen voi, eikä voisula?

Voisulalla ei tule oikeaa rakennetta taikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pistä ne jauhot sinne mukaan ja hiero joukkoon, kyllä se siitä tasoittuu.

Vierailija
10/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten ihmeessä mummot on aikanaan onnistuneet? Onko jokin sääntö huoneenlämpöisestä voista?



Se voi pitää nyppiä siihen rahkaan omin sormin. Siten ne saa sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tapa 2 (jääkaappikylmä rasva)

 

Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Nypi sekaisin eli hiero taikinaa yhden käden sormilla, kunnes rasva ja jauho ovat sekoittuneet tasaisesti toisiinsa.

Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi (älä sekoita ylimääräistä).

Pakkaa taikina ohueksi paketiksi kelmun sisään. Anna jämäköityä jääkaapissa, mielellään vähintään tunnin ajan. 

Vierailija
12/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ostin valmistaikinan peltipiirakkaan. Tai muuten itsetehtynä olisin tehnyt vain jonkun pitsapohja tai sämpylä taikina reseptillä, eikä tosiaan kiinnosta jonkun vaikean taikinan räplääminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

AP:n perheidylli ja ryhmädynamiikka vaikuttaa innostavilta. Yritetään jotain, vaikkei osattaisiinkaan ja kaikki osallistuu tarvittaessa.

Vierailija
14/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rahkankin pitää olla huoneenlämpöistä. Silloin ei jää paukkuja ja sekoittuu hyvin voin joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli peltilihapiirakan teko pitää aloittaa ajoissa. Voi ja rahka jätetään pöydälle kuleksimaan ja tehdään muita juttuja.

Herneetkin pitää osata jo illalla laittaa likoamaan huomiseksi.

Vierailija
16/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulen puhelimen läpi miten valtimosi uikuttavat kauhusta lähestyvän rasvapommin nähdessään. 

Vierailija
17/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajoitus, baby, ajoitus. Ei ole kiire. Jätät sen voin vaan ihan nätisti siihen pöydälle aamulla. Illemmalla voit miettiä voirahkataikinaa.

Vierailija
18/18 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peltilihapiirakkaan todella menee puolikas voipaketti. Joskus voi oli kallista ja tuo oli tapa kertoa vieraille, ettei tässä nyt ihan köyhiä olla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi seitsemän viisi