Haluan tehdä simaa, jonka alkoholipitoisuus on noin 3-4%, miten teen sen?
Kuinka paljon hiivaa ja sokeria ja mikä aika? Onko tähän jotain laskuria jossain netissä? Auttakaa janoista neitoa hädässä :(
Kommentit (13)
Etsi itse ohjeita netistä. En sua muiden tartte passata.
Tee pikasimaa, pullo kossua ja sinne pari rusinaa, sitten lantraat pommacilla.
Chatgpt antoi tällaisen ohjeen, miltä kuulostaa?
Tietysti! Tässä yksinkertainen resepti 4% alkoholia sisältävän siman valmistamiseen: Ainekset:
3 litraa vettä
400 grammaa sokeria
1 sitruuna (kuori ja mehu) 10 rusinaa
1 tl hiivaa (panimohiiva tai leivinhiiva)
Ohjeet: Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Anna seoksen jäähtyä noin 40-45 asteeseen. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä rusinat. Sekoita hiiva pienessä määrässä lämmintä vettä ja anna sen aktivoida noin 5-10 minuuttia. Lisää aktivoitu hiiva seokseen ja sekoita hyvin. Peitä seos löyhästi esimerkiksi puhtaalla liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä noin 24-48 tuntia, kunnes se on kuplivaa ja maistuu hieman happamalta. Siivilöi sima ja pullota se pulloihin. Sulje pullojen korkit tiiviisti. Anna siman kypsyä jääkaapissa noin 1-2 viikkoa ennen tarjoilua. Nauti simaa vastuullisesti!
Helpointa on lisätä valmiiseen simaan alkoholia.
Esim. Vodka on hajuton ja mauton alkoholi.
Tässä blogi, en ole kokeillut, mutta vaikuttaa hyvältä. http://aatoksenaatokset.blogspot.com/2018/04/sima-2018-resepti.html
Vierailija kirjoitti:
Chatgpt antoi tällaisen ohjeen, miltä kuulostaa?
Tietysti! Tässä yksinkertainen resepti 4% alkoholia sisältävän siman valmistamiseen: Ainekset:
3 litraa vettä
400 grammaa sokeria
1 sitruuna (kuori ja mehu) 10 rusinaa
1 tl hiivaa (panimohiiva tai leivinhiiva)
Ohjeet: Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Anna seoksen jäähtyä noin 40-45 asteeseen. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä rusinat. Sekoita hiiva pienessä määrässä lämmintä vettä ja anna sen aktivoida noin 5-10 minuuttia. Lisää aktivoitu hiiva seokseen ja sekoita hyvin. Peitä seos löyhästi esimerkiksi puht
Ja heti löyty virhe: rusinat lisätään vasta pullotuksen yhteydessä.
Pitkä käymisaika lisää alkoholipitoisuutta. Mittari on varmin keino selvittää asia. Hiivaa ei kannata lisätä määräänsä enempää.
Kiitti vinkeistä kaikille😊 taidan kokeilla tuon blogin ohjetta. Ap
Vierailija kirjoitti:
Tässä blogi, en ole kokeillut, mutta vaikuttaa hyvältä. http://aatoksenaatokset.blogspot.com/2018/04/sima-2018-resepti.html
Toi on hyvä. On nytkin tulossa satsi🥂
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tässä blogi, en ole kokeillut, mutta vaikuttaa hyvältä. http://aatoksenaatokset.blogspot.com/2018/04/sima-2018-resepti.html
Toi on hyvä. On nytkin tulossa satsi🥂
Kilahtaako nuppiin? 😋
Osta litra valmis simaa ja kaada sen sekaan litra leijonaa. On siinä vähän enempi sitten prosentteja mutta sitten vappu tuntuu enempi vapulle. Ja jos se ei oikein maistu, niin jätä se sima pois siitä coctailista. Tee ensin pikku satsi, yksi muki.