Karitsan selkä ilman kylkiluita - kuinka kauan uunissa?
Saimme tuttavalta *kiitos vieläkin* karitsan selkää, josta kylkiluut leikattu pois. Nyt marinadissa ja kohta uuniin.
Kerro kuinka kauan itse kypsentäisit n. 2 x 700 g pätkää?
t. ei olisi ollut itsellä varaa...
Kommentit (21)
On täysin hämmentävää kuinka vielä vuonna 2024 niin monet ihmiset käyttävät tätä palstaa sellaisen tiedon kyselemiseen jonka viisivuotias autistinen lapsikin löytäisi sekunneissa hakukoneella.
Vierailija kirjoitti:
Kvg
Ei löydy pelkälle selälle ohjetta! Koska tässä on luuta enemmän kuin kylkiluissa, epäilen hieman kareen paisto-ohjetta eli en usko sen toimivan tässä.t
Vierailija kirjoitti:
Popsitte suihinne vauvalampaan?
AP tässä: olen itse kasvissyöjä, joten siksi(kin) olen hieman hämmentynyt asian edessä eikä kvg-kettuilu auta. Poika ja kumppaninsa ovat tulossa syömään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Popsitte suihinne vauvalampaan?
AP tässä: olen itse kasvissyöjä, joten siksi(kin) olen hieman hämmentynyt asian edessä eikä kvg-kettuilu auta. Poika ja kumppaninsa ovat tulossa syömään.
Miksi et kysy siltä, joka sen antoi? Sillä on varmasti enemmän kokemusta kuin täällä jollain random vastaajalla.
Vierailija kirjoitti:
Popsitte suihinne vauvalampaan?
Sivusta päivää. Meillä on 2kg karitsan sisäfilettä varattuna tälle illalle. Siinä on n. 30 filettä.
Kiitos vauvalampaille että halusivat parhaan fileensä luovuttaa meidän perheen pannulle.
Tökkää siihen lihalämpömittari ja seuraa sitä.
googlaa tällä
deboned lamb ribs repice
Vierailija kirjoitti:
googlaa tällä
deboned lamb ribs repice
Ei ole deboned, se onkin se ongelma!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kvg
Ei löydy pelkälle selälle ohjetta! Koska tässä on luuta enemmän kuin kylkiluissa, epäilen hieman kareen paisto-ohjetta eli en usko sen toimivan tässä.t
Googlaa vaikka luuton lammas tai karitsa, eli käytä järkeäsi, jos et ole täysi tolvana.
Suosittelen lihaan mittarin, siinä on lampaan kuva.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kvg
Ei löydy pelkälle selälle ohjetta! Koska tässä on luuta enemmän kuin kylkiluissa, epäilen hieman kareen paisto-ohjetta eli en usko sen toimivan tässä.t
Googlaa vaikka luuton lammas tai karitsa, eli käytä järkeäsi, jos et ole täysi tolvana.
Lue ja ymmärrä: selkä, josta kylkiluut leikattu (eli ne ns. tikkarit) eli selkäranka (ja ilmeisesti filee siinä kyljessä) jäljellä -> on siis luuta, ei luuton! Tälle ei löydy ohjetta eikä taloudessa ole lihalämpömittaria, koska sille ei ole ollut tarvetta. Siksi tämä idiootti tässä kyselee...
t. AP, joka tunki äsken kyseisen komeuden uuniin toivoen parasta
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kvg
Ei löydy pelkälle selälle ohjetta! Koska tässä on luuta enemmän kuin kylkiluissa, epäilen hieman kareen paisto-ohjetta eli en usko sen toimivan tässä.t
Teen kaiken luisen/paistilihan mieluiten yön yli 75 asteessa. Vähempikin riittää:
paista lihasta pinnat kiinni tai paahda voidellussa astiassa uunissa 250 asteessa 15 minuuttia.
Lisää mahdolliset juurekset yms ja vähän tai paljon nestettä, esim valkoviiniä. Laske lämpötila 150 asteeseen. Kun neste kiehuu, peitä kevyesti foliolla tai kannella ja anna hautua 100 asteessa kolme tuntia tai yön yli 75 asteessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kvg
Ei löydy pelkälle selälle ohjetta! Koska tässä on luuta enemmän kuin kylkiluissa, epäilen hieman kareen paisto-ohjetta eli en usko sen toimivan tässä.t
Teen kaiken luisen/paistilihan mieluiten yön yli 75 asteessa. Vähempikin riittää:
paista lihasta pinnat kiinni tai paahda voidellussa astiassa uunissa 250 asteessa 15 minuuttia.
Lisää mahdolliset juurekset yms ja vähän tai paljon nestettä, esim valkoviiniä. Laske lämpötila 150 asteeseen. Kun neste kiehuu, peitä kevyesti foliolla tai kannella ja anna hautua 100 asteessa kolme tuntia tai yön yli 75 asteessa.
No eikö tuosta tule jo ylikypsää. Eikö karitsa pidä olla sopivan pinkki. Ostaisin lämpömittarin kuitenkin.
Googlasin että 700 g karitsan paahtopaisti 200 asteessa 30 minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
Tapoit sitten vauvalampaan.
Niih...
Ihmisillä on LAPSI-eläin uhrattuna uunissa. Kauheaa. Vaikka karitsa pääsikin taivaaseen. Kauhistuttaa. Itse söin joskus kananpojanjauhelihaa, en aluksi ehkä tajunnut kunnolla syöväni tipuja ja sitä oli kaupassa. Lapsilintuja.
Eläinlasten ja niiden vanhempien syöminen on hauskaa, ja hyvää!
Kvg