Lue keskustelun säännöt.
E-hepatiittia löytyi makkaratuotteista Se on vasta jäävuoren huippu
12.03.2024 |
Suomalaiset syövät paljon punaista lihaa ja lihavalmisteita, kuten meetvurstia, kinkkua, makkaroita ja pekonia. Lihatuotteet maistuvat huolimatta siitä, että tutkimuksista on jo pitkään kertynyt vahvaa näyttöä lihan ja erityisesti lihavalmisteiden vakavista terveysriskeistä.
Nykyistä korkeintaan 500 gramman viikkosuositusta enemmän syö miehistä noin 80 prosenttia ja naisistakin neljännes.
Prosessoitua lihaa ovat esimerkiksi makkarat, nakit, pekoni ja meetvursti. Miksi ne ovat niin haitallisia terveydelle?
https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/e471c1cb-be40-4d19-8bec-f4ce5efebc…
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Meetvurstia ei kypsytetä lämmöllä vaan fermentoimalla, kuivaamalla ja kylmäsavustamalla.
Siksi sitä ei saa syödä raskaana ollessa koska suurena riskinä ruokamyrkytys bakteerit!