Kertokaa joku mauste (eksoottinen), mitä voisi laittaa "kaikkeen"
Kommentit (45)
Eksoottisuudesta en tiedä, mutta minä laitan Provencenmaustetta melkein kaikkeen ruokaan.
Laitan valkopippuria ja valkosipulijauhetta lähes kaikkeen.
Vierailija kirjoitti:
Sahramia voi laittaa lähes joka ruokaa. Sahramia käytön kanssa ei kannata kitsastella, vaan lisätä kunnolla, niin ruoka maistuu sitten hyvältä.
Kilohinta kovempi kuin kokaiinilla :) Ja liiallinen käyttö pilaa ruuan, oikein annosteltuna loistava mauste.
Vierailija kirjoitti:
Laitan valkopippuria ja valkosipulijauhetta lähes kaikkeen.
Valkopippuri ei ole edes pippuri oikeasti, mummomauste mikä löytyy kaikista historiallisista keittokirjoista.
Korvaa mustalla niin saat hiukan makuakin ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Sahramia voi laittaa lähes joka ruokaa. Sahramia käytön kanssa ei kannata kitsastella, vaan lisätä kunnolla, niin ruoka maistuu sitten hyvältä.
Sahramia tekee kaikesta ruuasta ja leivonnaisista ummehtuneen makuista.
Mulla varmaan on jeera ja chili kovimmassa käytössä suolan ja mustapippurin ohella. Myös basilika käy moneen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan valkopippuria ja valkosipulijauhetta lähes kaikkeen.
Valkopippuri ei ole edes pippuri oikeasti, mummomauste mikä löytyy kaikista historiallisista keittokirjoista.
Korvaa mustalla niin saat hiukan makuakin ruokaan.
Itseasiassa valkopippuri on voimakkaampi mauste kuin mustapippuri.
Vierailija kirjoitti:
Kapris!!!!
Hyh! Oikeasti?
Eipä nyt mikään eksottinen, mutta kaneli käy monenlaiseen ruuanlaittoon oikein hyvin. Myös kahvin maustan sillä.
Garam masala ja tikka masala käy melkein kaikkiin ruokiin.
Itse käytän jeeraa, sumakkia, paprika/chili- sekoitetta ,eri pippureita. Yrteistä suosikkeja i on timjami ja rosmariini. Valkosipulia.
Vierailija kirjoitti:
Kapris!!!!
Kivaa kireyttä esim perunasalaatti on tai kanaruokiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan valkopippuria ja valkosipulijauhetta lähes kaikkeen.
Valkopippuri ei ole edes pippuri oikeasti, mummomauste mikä löytyy kaikista historiallisista keittokirjoista.
Korvaa mustalla niin saat hiukan makuakin ruokaan.
Itseasiassa valkopippuri on voimakkaampi mauste kuin mustapippuri.
Jos perinteinen annostelu ohje on,että jos laitat sekä valko -että mustapippuria,laita valkopippuria 1/3 siitä, mitä laitoit mustaa.
Ja se mummomauste on muuten valkopippuri.Hyvä mummoruuissa .Hyvä kokki hallitsee eri kokkausgenret.
Sahramia voi laittaa lähes joka ruokaa. Sahramia käytön kanssa ei kannata kitsastella, vaan lisätä kunnolla, niin ruoka maistuu sitten hyvältä.