Voiko terveydelle olla haittaa, jos syö leivän päällä voita/oivariinia päivittäin ja käyttää paistamiseen voita ja kastikkeissa kuohukermaa?
Jos vähän ylipainoakin on.
Kertokaa suoraan mitä haittoja voi tulla. Kannattaako vaihtaa johonkin muuhun?
Kommentit (24)
Ei toki. Pekonia välipalaksi hedelmien sijaan suositteli asiantuntija, pysyy nälkä loitolla. Se
Kyllä on vaarallista.
"Lihavuus lisää riskiä sairastua lukuisiin sairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin, astmaan, tuki- ja liikuntaelinsairauksiin, dementiaan, masennukseen, uniapneaan, kihtiin, sappi- ja haimasairauksiin sekä useisiin syöpäsairauksiin."
https://thl.fi/aiheet/elintavat-ja-ravitsemus/lihavuus/lihavuuden-terve…
Valitse aina rasvaisin liha, pysyy mehevänä vaikka paistuisi ylikin.
Rasvaista sikaa, maito navetalta, siitä tehty voi, ne on terveyden kulmakivi.
Ei mitään mikä kasvaa maan alla tai yli metrin korkeudella, liikaa sokeria. Maan pinnalla alla metrin korkeidella kasvavaa vihreää ja punaista voi syödä mutta ei liikaa.
Vilja on myrkkyä.
Luonnontuotteita on kerma, täysmaito, voi, oliiviöljy ja liha. Sillä on ennekin pärjätty. Ja vaikka ne jättäisi pois, ei kukaan elä ikuisesti eikä sairastumatta. Ottakaapa selvää miten margariini tehdään.
Ei ole haittaa. Ravitsemus on kokonaisuus, riippuu siitä.
Riippuu mitä koulukuntaa kuuntelet.
Itse käytän Alentaja 60%. Pyrin sen 20-30 gr päivässä käyttämään.
Kovien rasvojen vastapainona pitää saada pehmeitä rasvoja. Kaikkea kohtuullisesti.
Voita? Ei. Oivariinia? Aiheuttaa jatkuvaa matala-asteista tulehdusta.
Tärkeintä on syödä monipuolisesti ja kohtuullisesti. Stressaaminen ruuan suhteen, lisää riskiä sairastua paljon enemmän kuin ruuan laatu.
Jos kohtuudella syö ja käyttää niin ei negatiivista vaikutusta terveydelle. Mutta moni levittää leivänkin päälle sen verran ison voinokareen, että voi melkein aina olla vähentämisen puolella.
Vierailija kirjoitti:
Itse käytän Alentaja 60%. Pyrin sen 20-30 gr päivässä käyttämään.
Tästä tulee aina alapeukkuja eli tätä ei ainakaan suosita. Pakko kuitenkin käyttää, kun lääkäri suosittelee.
Käytän pelkkiä täysrasvaisia tuotteita, pekoniakin syön vähintään kerran kuukaudessa. Mihinkään kevytkuraan en koske.
Kokonaiskolesteroli 3.9 mmol/l
HDL 2.04 mmol/l
LDL 1.6 mmol/l
Trigly 0.6 mmol/l
Isovanhempani elivät 86 ja 84 vuotiaksi ja eivät syöneet koskaan kasviksia tai vihanneksia. Kaikki oli voilla psistettua ja kahvikin juotiin kerman kanssa. Omille vanhemmilleni ei tuollaista elinajan odotetta ole, vaikka ovat jo nykyajan lautasmallin kyllästämiä. .Hyvä jos näkevät 70v päiväänsä.
Oivariinissa on rypsiöljyä eli se aiheuttaa tulehdustilaa elimistössä ja suonten tukkeutumista. Voita ja kermaa sekä kaikenlaista eläinrasvaa voi käyttää ilman terveyshaittoja. Öljyistä parhaita ovat oliivi-, kookos- ja avokadoöljyt. Siemenöljyt kannattaa jättää kauppaan.
Vierailija kirjoitti:
Isovanhempani elivät 86 ja 84 vuotiaksi ja eivät syöneet koskaan kasviksia tai vihanneksia. Kaikki oli voilla psistettua ja kahvikin juotiin kerman kanssa. Omille vanhemmilleni ei tuollaista elinajan odotetta ole, vaikka ovat jo nykyajan lautasmallin kyllästämiä. .Hyvä jos näkevät 70v päiväänsä.
Näin on että nykyihmisen luontainen ruokavalio on liha ja eläinrasva. Hiilihydraatit - erityisesti sokerit - sekä kasvikunnan tuotteet ruokavaliossa aiheuttavat lihavuutta ja tauteja.
Porvoossa ei välitetä kovista rasvoista, antaa mennä vaan.