Missä vaiheessa ravintolassa syödessä tilataan lasku tarjoilijalta?
Jos olet syömässä päivällistä Ala carte - ravintolassa, pyydätkö laskun silloin kun tarjoilija tuo jälkiruoan pöytään vai vasta sitten ihan lopuksi kun tarjoilija hakeaa pois jälkiruoka-astiat?
Mä olen yleensä pyytänyt laskun jo silloin kun tarjoilija tuo jälkiruoat pöytään, niin sitten ei tarvii enää odottaa pöydässä jos tarjoilija on kiireinen vaan voi heti lähteä kun on itse syönyt.
Kommentit (19)
Miten milloinkin. Joskus samalla, kun tuo jälkiruoan. Joskus sitten myöhemmin tai sitten on tiskillä käyty maksamassa.
Riippuu ihan siitä ollaanko vain syömässä vai kokonaisvaltaisemmin iltaa istumassa.
Jos palvelu vaikuttaa hitaalta niin pyydän laskun jo jälkiruokaa tilatessa
Ei tähän ole mitään ehdotonta sääntöä. Jos on aika kortilla, olen joskus pyytänyt laskun jo tilatessa. Jos ei ole, pyydän sen vasta koko aterian syötyäni. Tosin ensin mainittua en tekisi hienolla illallisella, jolla on tarkoitus viettää aikaa ja viihtyä.
Pyydän laskun siinä vaiheessa kun jälkiruoan aikana tai sen jälkeen nainen toisen kerran vilkaisee kelloa. M57
Miten ulkomailla teette juomarahan kanssa? Kun maksatte kortilla, niin lisäättekö vaan loppusumman jotain? Tai siis sanotteko tarjoilijalle että lisää tietyn summan? Sehän se maksupäätteeseen näpyttelee ruokien hinnat.
Notan ber man då man och sällskapet är färdigt. Inte tidigare.
För den som undrar över dricks utomlands, vilket exempelvis Finland är för en, kollar man sin plånbok och notan, kalkylerar ca. 10 % och lägger till det som dricks. Har man inte tillräckligt jämna pengar, ber man servitrisen växla en sedel till andra valörer. Det har alltid fungerat väl.
Vierailija kirjoitti:
Notan ber man då man och sällskapet är färdigt. Inte tidigare.
För den som undrar över dricks utomlands, vilket exempelvis Finland är för en, kollar man sin plånbok och notan, kalkylerar ca. 10 % och lägger till det som dricks. Har man inte tillräckligt jämna pengar, ber man servitrisen växla en sedel till andra valörer. Det har alltid fungerat väl.
Vem använder kontanter nuförtiden? Det var ju det där frågades! Hur gör man, då man betalar med kort? Ska man likson bara säga till åt servitören att lägga till ca 10%, eller hör det till, att betala dicksen på något sätt helt skillt?
Huomasin, että osaan espanjaa paremmin kuin ruotsia vaikka olen pakosta opiskellut ruotsia koulussa. Espanjaa olen opiskellut vasta vuoden ajan itsenäisesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Notan ber man då man och sällskapet är färdigt. Inte tidigare.
För den som undrar över dricks utomlands, vilket exempelvis Finland är för en, kollar man sin plånbok och notan, kalkylerar ca. 10 % och lägger till det som dricks. Har man inte tillräckligt jämna pengar, ber man servitrisen växla en sedel till andra valörer. Det har alltid fungerat väl.
Vem använder kontanter nuförtiden? Det var ju det där frågades! Hur gör man, då man betalar med kort? Ska man likson bara säga till åt servitören att lägga till ca 10%, eller hör det till, att betala dicksen på något sätt helt skillt?
Lägg 10 % till i kort terminalen och se krögaren ta pengen efter det som blir kvar då stat och kommun har norpat först.
Ge servitrisen 10 % i kontanter så bestämmer hon själv hur hon delar det med andra om alls. Man ger dricksen åt den som förtjänar den. Därifrån framåt gör den som den vill. För en själv är kostnaden densamma.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Notan ber man då man och sällskapet är färdigt. Inte tidigare.
För den som undrar över dricks utomlands, vilket exempelvis Finland är för en, kollar man sin plånbok och notan, kalkylerar ca. 10 % och lägger till det som dricks. Har man inte tillräckligt jämna pengar, ber man servitrisen växla en sedel till andra valörer. Det har alltid fungerat väl.
Vem använder kontanter nuförtiden? Det var ju det där frågades! Hur gör man, då man betalar med kort? Ska man likson bara säga till åt servitören att lägga till ca 10%, eller hör det till, att betala dicksen på något sätt helt skillt?
Lägg 10 % till i kort terminalen och se krögaren ta pengen efter det som blir kvar då stat och kommun har norpat först.
Ge servitrisen 10 % i kontanter så bestämmer hon själv hur hon delar det med and
Jo, det så klart. Men problemet är ju att man aldrig brukar normal anväda kontanter nuförtiden. Man borde ju isåfall på förhand skillt växla pengar med tanke på dricks. Annors har man ju bara typ 20 eller 50 euros sedlar.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Notan ber man då man och sällskapet är färdigt. Inte tidigare.
För den som undrar över dricks utomlands, vilket exempelvis Finland är för en, kollar man sin plånbok och notan, kalkylerar ca. 10 % och lägger till det som dricks. Har man inte tillräckligt jämna pengar, ber man servitrisen växla en sedel till andra valörer. Det har alltid fungerat väl.
Vem använder kontanter nuförtiden? Det var ju det där frågades! Hur gör man, då man betalar med kort? Ska man likson bara säga till åt servitören att lägga till ca 10%, eller hör det till, att betala dicksen på något sätt helt skillt?
Lägg 10 % till i kort terminalen och se krögaren ta pengen efter det som blir kvar då stat och kommun har norpat först.
Ge servitrisen 10 % i kontanter
Jo, det så klart. Men problemet är ju att man aldrig brukar normal anväda kontanter nuförtiden. Man borde ju isåfall på förhand skillt växla pengar med tanke på dricks. Annors har man ju bara typ 20 eller 50 euros sedlar.
Alla har vi våra problem och löser dem på något vis. Ovan var mitt tips.
Vierailija kirjoitti:
Huomasin, että osaan espanjaa paremmin kuin ruotsia vaikka olen pakosta opiskellut ruotsia koulussa. Espanjaa olen opiskellut vasta vuoden ajan itsenäisesti.
Espanja on muuten kiva ja helppo kieli opiskella! Itse aloitin vasta muutama kuukausitten duolingolla opiskelun. On aika koukuttavaakin, kun opiskelu on tehty vähän kuin pelin muotoon.
Laskua ei tilata kesken ruokailun, ei edes jälkiruuan aikana. Hyvää ateriaa ja raha-asioita ei pidä sekoittaa. Ensin nautitaan ateria kokonaan loppuun asti, sitten tilataan lasku. Niin kiire ei pidä olla että kesken ruokailun alkaisi jo pankkikorttia kaivella esiin.
Vierailija kirjoitti:
Miten ulkomailla teette juomarahan kanssa? Kun maksatte kortilla, niin lisäättekö vaan loppusumman jotain? Tai siis sanotteko tarjoilijalle että lisää tietyn summan? Sehän se maksupäätteeseen näpyttelee ruokien hinnat.
Pyydät laskun ja/tai annat kortin tarjoilijalle. Tarjoilija tuo kortin ja laskun pöytään. Otat kortin lompakkoosi, allekirjoitat laskun ja lisäät sellaisen juomarahan kun maassa on tapana. Voit maksaa käteiselläkin. Jos ei juomarahoineen ole sopivaa summaa, niin odotat tarjoilijan noutavan rahat, paluttaa ylimääräisen, jätät sitten sopivan juomarahan.
Kommentteja?