Pizzerian pizzassa on 5,8 grammaa suolaa ja Ristorantessakin 4,2 grammaa. Miten päivän suolan saanti pysyisi alle 5 grammassa?
Valmiissa pinaattikeitossakin on 2,7 grammaa suolaa mutta vain 250 kilokaloria energiaa.
Jos päivän energian tarpeen täyttäisi valmisruokaa syömällä niin suolaa kertyisi yli 10 grammaa päivässä eli tuplaten suositellusta.
Valmisruoka ja ravintolaruoka sisältää tosi paljon suolaa! Oletko huomannut samaa? Tuleeko nesteturvotusta ulkona syötyä?
Kommentit (59)
Terveen ihmisen ei tarvitse pelätä suolaa, tuo 5g päivässä on ihan höpöhöpöä.
Tee itse, äläkä syö pitsaa joka päivä
Lopetat vain suolan lisäämisen omaan ruokaan. Näin päivittäisellä ylisaannilla ei ole merkitystä, se tasaantuu viikon aikana. Suolaa ei siis tarvitse lisätä omaan ruokaan, kun sitä tulee hyvin usein piilosuolana. Sama sokerin kanssa.
"Valmisruoka ja ravintolaruoka sisältää tosi paljon suolaa" No älä syö.
Keskustelu päättyy.
No täytyy itse laittaa ruokansa ja pysyä poissa noista myrkyistä. Kun totuttelee vähään suolaan, niin monet normaalina pitämänsä ruuat alkavat maistua hirveän suolaisilta.
Vierailija kirjoitti:
Terveen ihmisen ei tarvitse pelätä suolaa, tuo 5g päivässä on ihan höpöhöpöä.
Tämä, minulla menee varmaan 40-50g suolaa päivässä eikä ole mitään ongelmia.
Ne ovat ne kuuluisat valkoiset tappajat, suola ja sokeri. Meillä joudutaan taudin takia minimisuolalla elämään, niin kyllä siinä saa tarkkana olla, jos maksimi suolansaanti on pidettävä alle 4 gramman (varsinkin jos ostoleipää syö, niin siitäpä se jo kertyy).
Lisää syöpäriskiä liika suolan saanti. Samoin kuin munuaisongelmien ja verenpaineen.
Toki monia ei haittaa. Ei tupakka, solarium, suola tai muukaan.
Kotiruuasta voi itse vähentää suolaa, pitsakin on hyvää itse tehtynä.
Tuon takia vältän valmisruokia, koska niissä on tosi paljon suolaa.
Vain yksi pitsa päivässä, sillä voi rajata.
Et osta valmisruokia ja teet itse ruoat.
Vierailija kirjoitti:
Lopetat vain suolan lisäämisen omaan ruokaan. Näin päivittäisellä ylisaannilla ei ole merkitystä, se tasaantuu viikon aikana. Suolaa ei siis tarvitse lisätä omaan ruokaan, kun sitä tulee hyvin usein piilosuolana. Sama sokerin kanssa.
Tuo on vaan sikäli huono juttu että suolan makuun tottuu, joten jos syöt välillä lähes suolatonta ja välillä voimakassuolaista niin jompikumpi yleensä maistuu omaan suuhun joko mauttomalta tai liian suolaiselta.
.
On huomattu. Kun käy ravintolassa syömässä niin seuraavana päivänä vaaka näyttää kilon pari enemmän, kun on niin paljon nestettä kertynyt. Näkee pahimmillaan peilistäkin että on naama turvoksissa. Lähteehän se sitten päivässä-parissa poiskin, mutta kyllä noissa paljon sitä suolaa on.
Suola on hyvää. Nykyvouhotuksen mukaan sekin on muka pahasta. Mua ei kiinnosta paljonko jossain on suolaa kunhan sitä on riittävästi. Valmisruokiin ei tarvi yleensä lisätä.
Ei kai niitä eineksiä ja ns. roskaruokaa olekaan tarkoitettu jatkuvasti syötäväksi? Satunnaisesti ei haittaa lainkaan, vaikka suolan saantisuositus ylittyisi. Pitkällä aikavälillä se tasoittuu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lopetat vain suolan lisäämisen omaan ruokaan. Näin päivittäisellä ylisaannilla ei ole merkitystä, se tasaantuu viikon aikana. Suolaa ei siis tarvitse lisätä omaan ruokaan, kun sitä tulee hyvin usein piilosuolana. Sama sokerin kanssa.
Tuo on vaan sikäli huono juttu että suolan makuun tottuu, joten jos syöt välillä lähes suolatonta ja välillä voimakassuolaista niin jompikumpi yleensä maistuu omaan suuhun joko mauttomalta tai liian suolaiselta.
.
Siinä käy lopulta niin, että ostopizza ei enää houkuta ja sen sijaan alkaa tehdä pizzaa itse. Win-win situation.
Itse kotona tehty pizza on muuten todella hyvää! Halutessa taikinankin voi pakastaa valmiiksi jos ei jaksa joka kerta leipoa.
Huomaa olossa, jos on syönyt paljon ulkona. Tulee kova jano. Ehkä saavat sillä juomamyyntiäkin, kun ruoka on tosi suolaista niin on samalla jano.