Kokkailetteko usein keitettyä perunaa ja kastiketta?
Minä en oikeastaan koskaan. Perunoita kyllä laitan muulla tavoin ja kastikkeita teen riisille tai pastalle, mutta ei syödä tätä perinteistä suomalaista yhdistelmää.
Kommentit (21)
En keitä kun keskimäärin kolmesti viikossa, välipäivinä paistan. Välillä menee päivä tai pari viikossa ilman perunaa.
Mitä kastiketta sä tarkoitat? Teen aika usein jauheliha- tai nakki-kastiketta.
En ikinä tee perus keitinperunoita vaan useimmiten maalaislohkoperunat eli kuorineen päivineen air fryerissä tai sitten uuniperunat ja kylmä kastike, nekin aif fryerissä ja syödään kuorineen. Tai sitten muusi. Joskus valkosipuliperunat mutta en ole varmaan pariin vuoteen tehnyt näitä. Uudet perunat on ainoa jonka syön voin kanssa pelkästään keitettynä (ja silloinkin kuorineen ja olen tarkka lajikkeesta). Perunasalaatin teen itse mutta vain uutenavuotena ja vappuna. Mitähän niitä muita perunaruokia onkaan? Röstit ostan Ikeasta. Kinkkukiusaus itse perunat kuorien ja silputen varmaan kerran vuoteen.
Tänään viimeksi, nakkikastiketta ja keitettyjä perunoita ja porkkanoita. Ihan ok, ei mitään vikaa
Vierailija kirjoitti:
Mitä kastiketta sä tarkoitat? Teen aika usein jauheliha- tai nakki-kastiketta.
No just näitä ruskeaan kastikkeeseen tehtyjä.
Ap
Viimeeksi tänään keitin perunoita kuorineen nakkikastikkeen kanssa. Perunoita tulee keitettyä usein kastikkeiden lisukkeiksi ja yleensä sen verran reilusti, että ylijääneistä saa tehtyä paistettuja perunoita.
Perunat maistuvat hyvin lihakastikkeiden kanssa.
https://lapsenmielistakokkailua.blogspot.com/2023/12/tomaattinen-lihaka…
Teen usein perus ruskeakastiketta. Mysi Lahtisen ohjeen mukaan. Teen aina isomman satsin noin 2 litraa, ja pakastan 3-5 desin rasioihin. Tarvittaessa on helppo lisätä makkarat tai paistettu jauheliha.
Tekisin jos jaksaisin kokata enemmän. Työ vie niin paljon voimia, että nuo vartin pastat on minun bravuuri. Voi, että ko saisi puuhellalla kokata kiehuvia puikkoja ja lihakastike hauduttaa.
Vierailija kirjoitti:
Teen usein perus ruskeakastiketta. Mysi Lahtisen ohjeen mukaan. Teen aina isomman satsin noin 2 litraa, ja pakastan 3-5 desin rasioihin. Tarvittaessa on helppo lisätä makkarat tai paistettu jauheliha.
Hyvä idea! Miksi mä en koskaan ole tällaista tullut ajatelleeksi 🤔 Täytyy ottaa käyttöön, kiitos vinkistä 😊
Vierailija kirjoitti:
Tänään viimeksi, nakkikastiketta ja keitettyjä perunoita ja porkkanoita. Ihan ok, ei mitään vikaa
Tylsää.
Useamman kerran viikossa. Kastikkeena ja lisäkkeenä paljon vaihtoehtoja: lihaa, kalaa, makkaraa. Broilerin kanssa keitän useammin riisiä.
Kastike valmistuu siinä samassa vartissa kuin perunat kiehuvat kypsiksi. Pitempää valmistamista vaativat liharuuat valmistetaan viikonloppuisin.
Peruna on edullista ja ravinteita sisältävä, käytän paljon. Jauhoista ruskistettu kastike on jäänyt jonkin verran vähemmälle. Broileri/kalkkuna ruoat ovat nykyisin mieleisiä vaihtoehtoja.
Suomessa joskus lomaileva ulkosuomalainen sukulainen ihmetteli (jo noin 20v sitten) sitä, miten outoa hänestä on, että ruoat tarjoillaan runsaalla kastikkeella. Hänen kotimaassaan ruoat syötiin ilmeisesti jo silloin "kuivana." ;) Useimmat suomalaiset tykkää mm. jauheliha-, lihapata-, tai nakkikastikkeista.
Vierailija kirjoitti:
Peruna on edullista ja ravinteita sisältävä, käytän paljon. Jauhoista ruskistettu kastike on jäänyt jonkin verran vähemmälle. Broileri/kalkkuna ruoat ovat nykyisin mieleisiä vaihtoehtoja.
Suomessa joskus lomaileva ulkosuomalainen sukulainen ihmetteli (jo noin 20v sitten) sitä, miten outoa hänestä on, että ruoat tarjoillaan runsaalla kastikkeella. Hänen kotimaassaan ruoat syötiin ilmeisesti jo silloin "kuivana." ;) Useimmat suomalaiset tykkää mm. jauheliha-, lihapata-, tai nakkikastikkeista.
Mielestäni kastikkeet on kyllä yleisiä useimmissa eurooppalaisissa maissa. Ainoastaan Välimeren maat tekevät pokkeuksen, siellä niitä ei syödä yhtä paljon.
Vierailija kirjoitti:
"Röstit ostan Ikeasta."
Lelukaupasta perunaa, mikset tee ite?
Paaaaaljon parempaa ja helppoa tehdä.
Kerran vuodessa makkarakastiketta. Ainoa ruskean kastikkeen tyylinen mitä teen.
Muuten bolognesea ja pataruokia joita en suurusta jauhoilla. Paistin kastikkeenkin keitän kasaan, en suurusta
Nakkikastiketta en tee koskaan, mutta jauhelihakastiketta kerran pari vuodessa perunamuusin ta keitettyjen perunoiden kanssa. Yleensä näin alkuvuodesta, jostain syystä silloin tulee mieleen retroilla keittiössä.
Olen alkanut kokkailla, ehkä se on tulevaisuuden trendi, minulla taipumusta niihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Peruna on edullista ja ravinteita sisältävä, käytän paljon. Jauhoista ruskistettu kastike on jäänyt jonkin verran vähemmälle. Broileri/kalkkuna ruoat ovat nykyisin mieleisiä vaihtoehtoja.
Suomessa joskus lomaileva ulkosuomalainen sukulainen ihmetteli (jo noin 20v sitten) sitä, miten outoa hänestä on, että ruoat tarjoillaan runsaalla kastikkeella. Hänen kotimaassaan ruoat syötiin ilmeisesti jo silloin "kuivana." ;) Useimmat suomalaiset tykkää mm. jauheliha-, lihapata-, tai nakkikastikkeista.
Mielestäni kastikkeet on kyllä yleisiä useimmissa eurooppalaisissa maissa. Ainoastaan Välimeren maat tekevät pokkeuksen, siellä niitä ei syödä yhtä paljon.
*
Hän on asunut nykyisessä kotimaassaan jo 57 vuotta. En halunnut tarkoituksella kohdemaata mainita, kun sen oli tarkoitus olla ikäänkuin sivuseikkana maassa maan tavallaja vitsinä. Mutta mikään noista mainitsemistasi se ei kuitenkaan ole.
En ikinä.