Syötkö työpäivän aikana lounaan ravintolassa vai menetkö eväillä?
Mun työpaikan yhteydessä olevan lounasravintolan lounaan hinta nousi vuoden alusta 13,5 euroon.
Olen ollut työelämässä noin 25 vuotta ja taas palannut tilanteeseen, onko minulla varaa työpaikkalounaaseen. Nyppii, mutta jos syön töissä lounaan joka työpäivä (ka. 21 päivää), se kustantaa yli 15 prosenttia mun nettopalkasta.
Kun nuorena meni töihin, niin ensimmäinen 9-10 vuotta meni sata prosenttisesti eväillä, en koskaan maininnut, että syynä oli rahapula ja samalla rahalla sai ihan erimäärän ruokaa kaupasta perheelle. Olin maineeltani mieluummin nirso kuin köyhä.
Sitten aloin käydä lounaalla työkaverien kanssa satunnaisesti, ehkä noin kerran viikossa. Kun kuopus muutti pois kotoa 2015 ja aloin syödä lounas ravintolassa aina työ päivisin. Viimeisen parin vuoden aikana, tuntuu että kaikki hinnat on räjähtänyt ja olen palannut semi eväs versus lounasravintola linjalle.
Tuntuu, että menen elintasossa takaisin päin, mutta olen palaamassa kokoaikaiseen eväslinjaan.
Kommentit (47)
Etätyö (palkanlaskija) syön kotona työaikana. -nuori mies
Jos en olisi etänä, varmaan eväät veisin mukana toimistolle.
Eväät on aina ollut ja pysyy edelleen.
Olen koulunkäynnin ohjaaja. Syön omat eväät.
Ruoka ei ole kallis, mutta ei vastaa sitä laatua mitä haluan ruualta ( tuoreet raaka-aineet, ei jauhoseoksia keinoaineineen , makuja)
Vuorotyö ja eväsmeininki. Työn luonteen vuoksi välillä tauot keskeytyvät.
Käyn toimistolla kahtena päivänä viikossa, toisena syön työpaikan lounasravintolassa ja toisena vien eväät.
Mulla on ehkä reilu puolet ajasta omat eväät, en ole ikinä sen enempää selitellyt kenellekään miksi, eikä kukaan ole kysellyt.
Edellisessä työssä söin työpaikan ravintolan safkat (huoltoasema) keittolounas oli halpa. Sitä edellisessä (toimistohommia) söin eväitä ja joskus läheisessä ravintolassa ja sitä edellisessä (taksikuski) milloin missäkin minne matka vei.
Sihteeri sairaalassa, -eväät enimmäkseen. Brutto 2500.
Meillä on lounas 9e, mutta sekin on liikaa yhden päivän ruuaksi.
Joskus sieltä saa kahdelle päivälle, silloin saatan hakea.
Lisäksi jos kävisi aina syömässä niin joku "työkaveri "katsoisi kieroon.
Etätyö, kokkailen omat ruuat. Joskus jos käyn toimistolla syön lounaan. Maksaa onneksi vain kohtuullisen 8€.
m31
Näillä lounashinnoilla en viitsi ravintolassa syödä varsinkaan, kun se ruoka ei monestikaan ole edes sen arvoista. Eikä ne työntekijät saa yhtään enempää palkkaa, vaikka joka vuosi nuo lounashinnat nousee. Ensin lähti tarjottimet, sitten pieneni lautaset, salaattilautasta ei ole enää erikseen vaan salaatti ja lämmin ryoka pitää tunkea sille samalle pienelle lautaselle.
Ihan järkyttävää. Eväät kaikilla. Syön lounaan ravintolassa.
Eväillä mennään. Lähimpään ravintolaan on matkaa, eikä se ole edes kaikkina arkipäivinä auki. Ja eväät tulee halvemmaksi.
Teen pääasiassa etätöitä, ja etäpäivinä syön itse tekemääni ruokaa kotona. Toimistolla käyn 1-2 kertaa viikossa, ja niinä päivinä käyn lounasravintolassa syömässä.
Meidän lounas on päiväkodissa vähän reilu 4 e. Se ruoka on siis joku jauhelihakeitto, jossa on muutama sattuma perunaa liemessä.
En vaan pysty maksamaan siitä, joten vien evääksi mieluummin vaikka valmisruoan. Vaikka valmisruoat on nekin kalliita ja pahoja.
Jos saisin käydä joka päivä lounasruokailussa ja syödä monipuolisen lounaan salaatilla niin uskoisin että se olisi hyödyllistä kokonaisvaltaisella hyvinvoinnilleni. Eli joo, silloin todennäköisesti söisin lounaan 13,50.
Söisin joka päivä lounasbuffetissa, jos se ei 1) kävisi kukkarolle 2) siirtyisi vyötärölle.
t. Toimistotyöntekijä
Hoitaja harvemmin ehtii pitää taukonsa suunnitellusti saati lähteä mihinkään lounastamaan, omat eväät syödään töiden välissä silloin kun ehditään.
En kumpaakaan. Aikuinen ihminen kyllä yhden 8 h ilman ruokaa pärjää täysin mainiosti.
Eväitä. Mulla on sellainen työ että oon siellä yksin niin ei voi juuri lähtee mihinkään sieltä