Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hyvä, paksu, vihreä ja täyteläinen itse tehty hernekeitto? Miten teet?

Vierailija
03.11.2023 |

Miten te teette itse hernekeiton?

Saan itse aikaiseksi vain laihaa ja väritöntä keittoa jossa herneen kuoret lilluvat pinnalla ja herneet ovat kovia. 

Olen käyttänyt palvilihaa ja jauhelihaa, aina sama homma. Maku on tosin hyvä, meirami, suola, mustapippuri ja 2 kpl sipulia.

Paistan lihan ja sipulit.

Haudutan 3-4 tuntia miedolla lämmöllä koko kattilan.

Miten saan tanakkaa vihreää hernekeittoa mitä monissa lounaspaikoissa tarjotaan torstaisin? 

Vanhemmat ja isovanhemmat ovat edesmenneitä, kysyn siis teiltä.

 

Kommentit (61)

Vierailija
1/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen haudutuspadassa, yön yli (8-10 h). Paksumman keiton saa käyttämällä luisia lihoja, savuluita tms.

Vierailija
2/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riittävästi herneitä, hyvää lihaa ja riittävän pitkä kypsennys. Sopassa ei saa herne kaveriaan ehtiä eikä lihanpaloissa saa näkyä tiettyyn kansanosaan kuuluvien raipan jälkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kuulu mustapippuri hernekeittoon. Laitat herneet likoamaan edellisenä päivänä. Käytä lihana palvipotkaa, josta irroitat liha ja laitat luun kiehumaan herneiden kanssa. Meiraminkin jätän pois., kun keitto on kiehunut kypsäksi aikaa menee esiliotetuista herneistä tehdässä noin 1,5 tuntia. Syödessä laitan lautaselle sinappia. Joulun jälkeen yleensä teen hernekeittoa kinkun tähteistä niin, että silloinkin luu menee kiehumaan myös ja jos on kastikkeen teosta jäänyt kinkun paistolientä menee se myös keittoon mukaan. Herkkua.

Vierailija
4/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herneetkin vaikuttavat. Asun Britanniassa ja täkäläisistä kuivaherneistä ei saa hernekeittoa tehtyä sitten millään. 

Vierailija
5/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Purkki Jalostajan hernekeittoa kattilaan ja sopivassa määrin vettä. Sitten myöhemmin lisään vielä palvikinkkua. Sitten lautaselle vielä sipulia tai valkosipulia keiton päälle.

Vierailija
6/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liota herneitä ennakkoon pidemmän aikaa, vähennä ohjeessa käyttämääsi keittoveden määrää ja pidennä keittoaikaa niin että herneet ehtivät hajota kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaadan kattilaan hernekeiton purkista ja lisään puoli purkkia vettä. Hyvää tulee.

Vierailija
8/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko hernekeittoa suurustaa Koskenlaskija sulatejuustolla, mitä keittoja voi?

[minä vaan kysyn]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai tämä joku trolli?? 

Vierailija
10/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katso jotain ruotsalaisia tai virolaisia ohjeita, niiden hernekeitot on yleensä parempia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai sä olet ymmärtänyt liottaa ne herneet ennen kun laitat keiton tulille?

Vierailija
12/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katso resepti siitä hernepussin kyljestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Katso jotain ruotsalaisia tai virolaisia ohjeita, niiden hernekeitot on yleensä parempia

Sama juttu pinaattikeiton kanssa. Löysin jonkun englanninkielisen ohjeen mikä oli mielettömän hyvää. 

Vierailija
14/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sain hyvää kun ensin liotin herneitä 12 tuntia ja haudutin uunipadassa yön yli. Nesteet haihtuu aika minimiin ja sitä joutuu lisäämään samoin kuin purkkihernekeittoonkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä todella hyvä ohje.

500 g kuivattuja herneitä

3 l vettä

500 g savustettua sianpotkaa

1 sipuli

2 tl suolaa

1 tl kuivattua meiramia

Huuhtaise herneet lävikössä ja jätä ne likoamaan kylmään veteen huoneenlämpöön yön yli (6-24 t).

Laita herneet liotusvesineen kattilaan ja keitä noin 1 tunti. Kuori keittämisen alussa pintaan nouseva vaahto pois.

Kun olet keittänyt herneitä noin tunnin, lisää sianpotka ja silputtu sipuli. Keitä vielä pari tuntia, kunnes herneet ovat pehmenneet ja keitto on paksua ja sakeaa. Mausta suolalla (ja meiramilla) vasta keittämisen loppuvaiheessa. Ota sianpotka pois kattilasta, anna jäähtyä hetki. Irrota lihat ja paloittele ne keittoon.

Vierailija
16/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä valmistan hernekeiton uunissa miedolla lämmöllä tosi kauan ( esim. 6 tuntia) hauduttamalla.  Herneitä

on oltava runsaasti.  Itse laitan 4 litran kattilaan kaksi pussia herneitä.  Jos keitto vaikuttaa laihalta, sen voi

suurustaa vehnäjauhoilla ( kylmään vesitilkkaan ).

Vierailija
17/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko nainen?

Vierailija
18/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tässä todella hyvä ohje.

500 g kuivattuja herneitä

3 l vettä

500 g savustettua sianpotkaa

1 sipuli

2 tl suolaa

1 tl kuivattua meiramia

Huuhtaise herneet lävikössä ja jätä ne likoamaan kylmään veteen huoneenlämpöön yön yli (6-24 t).

Laita herneet liotusvesineen kattilaan ja keitä noin 1 tunti. Kuori keittämisen alussa pintaan nouseva vaahto pois.

Kun olet keittänyt herneitä noin tunnin, lisää sianpotka ja silputtu sipuli. Keitä vielä pari tuntia, kunnes herneet ovat pehmenneet ja keitto on paksua ja sakeaa. Mausta suolalla (ja meiramilla) vasta keittämisen loppuvaiheessa. Ota sianpotka pois kattilasta, anna jäähtyä hetki. Irrota lihat ja paloittele ne keittoon.

Oikeasti, kuka keittää keiton jopa vuorokauden seisseeseen liotusveteen, hyi helvetti. Itse huuhtelen liptuksen jälkeen herneet pariin kertaan kylmällä vedellä ja sitten uusi kylmä vesi keiton keittämiseen.

 

Vierailija
19/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liotan herneitä yön yli, joskus jopa vuorokauden.

Painekeittimeen vesi, herneet, pilkottu sipuli, pari porkkanaa kuutioina, muutama maustepippuri. Keitto-aika painekeittimessä n. 20min. Lisään jauhelihan, suolan ja meiramin. Syömään!

 

Vierailija
20/61 |
03.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä ei kuulu perinteiseen hernekeittoon, laita mukaan bataattia kuutioina. Kun haudutat pitkään, ne hajoavat sinne ja saostavat keiton. Voi tehdä myös vegenä, ilman lihaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi yksi