Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millainen on maailman paras jauhelikastike?

Vierailija
23.09.2023 |

Mitä siihen tulee?

Kommentit (51)

Vierailija
1/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tykkään välillä ihan perinteisestä ruskeasta jauhelihakastikkeesta perunoiden kanssa. Kuullotan pannulla sipulia ja valkosipulia. Nostan ne pois ja lisään jauhelihan (jotain hyvää naudan jauhelihaa). Ruskistan sen ja lisään sipulit takaisin sekä 3 rkl jauhoja. Kuullotan jauhoja hetken ja lisään sitten vettä pikkuhiljaa. Sitten maustan pippurilla, pienell määrällä soijakastiketta ja paprikajauhetta. Syön perunoiden ja punajuurisalaatin kanssa, ja palaan hetkeksi lapsuuteen.

Vierailija
2/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhenlihaahan siihen tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha ruskistetaan, ripotellaan jauhoja, keitetään tunti ja lisätään punaviiniä pikkuhiljaa.  Sipulia enkä valkosipulia ruskista.

Vierailija
4/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Poskeenlaskija juustoa laitan sekaan.

Vierailija
5/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parhaiten maistuu ruskeakastikkeeseen lisätty paistettu jauhelija ja sipuli.

Ruskeakastikkeeseen voi lisätä lihaliemikuution.

Mausteena mustapippuri rouhittuna ja suola. Loraus soijakastiketta sekaan.

Vierailija
6/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yrttinen bolognese a'la jauhenliha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kunnon ragu jos jaksaa tehdä mutta se ei sitten ole mikään vartin homma.

Vierailija
8/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurus, vesi, sipuli, jauheliha, tomaatti, mustapippuri, oregano, basilika, chili.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se muuten kirjoitetaan jauheNliha.

Vierailija
10/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ragu.just syötiin.2 tuntia ja valmista.erittäin hyvää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hirven jauheliha, valkosipulia,pippuria ja suolaa, ketsuppia ja kermaa.. Ja ainoastaan kun isä tekee.. Täydellistä.. Omatekemä, ei kiitos.

Vierailija
12/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauhenlihaahan siihen tulee.

Jauhensato oli tänä vuonna aika heikko,voi olla ettei riitä kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelikastikkeeseen tulee tietysti jauhelia. Mistä sitä saa?

Vierailija
14/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön pihviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras tulee näin:

Ruskistetaan voi ja jauhot, lisätään vesi ja lihaliemikuutio. Paistetaan valkosipuli, sipuli ja jauheliha erikseen, maustetaan ja lisätään kastikkeeseen.

Vierailija
16/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunoiden, pastan vai riisin kanssa?

Vai pitääkö sanoa kera?

Vierailija
17/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tykkään ihan perinteisestä voi+vehnäjauho -pohjaisesta  ruskeakastikkeesta.

Toinen simppeli ja hyvä on kun ruskistaa jauhelihan, sekaan tomaattipyrettä ja ruokakermaa. Mausteeksi hiukan oreganoa. Ei tartte muuta.

-M47

Vierailija
18/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tumma jauhelihakastike tehdään niin. Että jauhot ja rasva pannulla miedolla niin kauan kun on halutun väristä. Kyllä se saa ruskeaksi paahtua, mutta ei palaa. Se lisätään kiehuvaan lihaliemellä maustettuun veteen tai toisinpäin. Kaksi pienesti kiehuvaa ei yliläikkyvää kuitenkaan vaadi sekoitusta keskenään vaan sekoitat niin että on paksua. Jos teet voilla ja rasva nousee pikkuhiljaa keittäessä pintaan on merkki että on valmista. Jauheliha oli jo jo mukana.

19/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein vuosia sitten jauhelihakastiketta, johon tuli vahingossa laitettua kanelia. Eipä ollut yhtään huono. Tilkkanen hunajaa & sitruunamehua myös. Babyporkkanoita, sipulia, valkosipulia ja piiitkä haudutus. Ai, että...

Vierailija
20/51 |
23.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tärkeintä on kuitenkin muistaa pestä jauhenliha ennen kypsennystä.