Millainen on maailman paras jauhelikastike?
Kommentit (51)
Jauheliha ruskistetaan, ripotellaan jauhoja, keitetään tunti ja lisätään punaviiniä pikkuhiljaa. Sipulia enkä valkosipulia ruskista.
Poskeenlaskija juustoa laitan sekaan.
Parhaiten maistuu ruskeakastikkeeseen lisätty paistettu jauhelija ja sipuli.
Ruskeakastikkeeseen voi lisätä lihaliemikuution.
Mausteena mustapippuri rouhittuna ja suola. Loraus soijakastiketta sekaan.
Yrttinen bolognese a'la jauhenliha.
Kunnon ragu jos jaksaa tehdä mutta se ei sitten ole mikään vartin homma.
Suurus, vesi, sipuli, jauheliha, tomaatti, mustapippuri, oregano, basilika, chili.
Se muuten kirjoitetaan jauheNliha.
Ragu.just syötiin.2 tuntia ja valmista.erittäin hyvää
Hirven jauheliha, valkosipulia,pippuria ja suolaa, ketsuppia ja kermaa.. Ja ainoastaan kun isä tekee.. Täydellistä.. Omatekemä, ei kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Jauhenlihaahan siihen tulee.
Jauhensato oli tänä vuonna aika heikko,voi olla ettei riitä kaikille.
Jauhelikastikkeeseen tulee tietysti jauhelia. Mistä sitä saa?
Paras tulee näin:
Ruskistetaan voi ja jauhot, lisätään vesi ja lihaliemikuutio. Paistetaan valkosipuli, sipuli ja jauheliha erikseen, maustetaan ja lisätään kastikkeeseen.
Perunoiden, pastan vai riisin kanssa?
Vai pitääkö sanoa kera?
Mä tykkään ihan perinteisestä voi+vehnäjauho -pohjaisesta ruskeakastikkeesta.
Toinen simppeli ja hyvä on kun ruskistaa jauhelihan, sekaan tomaattipyrettä ja ruokakermaa. Mausteeksi hiukan oreganoa. Ei tartte muuta.
-M47
Tumma jauhelihakastike tehdään niin. Että jauhot ja rasva pannulla miedolla niin kauan kun on halutun väristä. Kyllä se saa ruskeaksi paahtua, mutta ei palaa. Se lisätään kiehuvaan lihaliemellä maustettuun veteen tai toisinpäin. Kaksi pienesti kiehuvaa ei yliläikkyvää kuitenkaan vaadi sekoitusta keskenään vaan sekoitat niin että on paksua. Jos teet voilla ja rasva nousee pikkuhiljaa keittäessä pintaan on merkki että on valmista. Jauheliha oli jo jo mukana.
Tein vuosia sitten jauhelihakastiketta, johon tuli vahingossa laitettua kanelia. Eipä ollut yhtään huono. Tilkkanen hunajaa & sitruunamehua myös. Babyporkkanoita, sipulia, valkosipulia ja piiitkä haudutus. Ai, että...
Tärkeintä on kuitenkin muistaa pestä jauhenliha ennen kypsennystä.
Mä tykkään välillä ihan perinteisestä ruskeasta jauhelihakastikkeesta perunoiden kanssa. Kuullotan pannulla sipulia ja valkosipulia. Nostan ne pois ja lisään jauhelihan (jotain hyvää naudan jauhelihaa). Ruskistan sen ja lisään sipulit takaisin sekä 3 rkl jauhoja. Kuullotan jauhoja hetken ja lisään sitten vettä pikkuhiljaa. Sitten maustan pippurilla, pienell määrällä soijakastiketta ja paprikajauhetta. Syön perunoiden ja punajuurisalaatin kanssa, ja palaan hetkeksi lapsuuteen.