Teettekö itse pizzaa?
Kommentit (30)
Vierailija kirjoitti:
Minkä takia?
Kysytkö, miksi Ap kyselee, vai miksi teemme itse pitsaa?
Kerran tein, mutta se oli porvoossa.
Tottakai. Pizza on helpoin ruoka. Siihen voi upottaa kaikki jämät. On edullista ja nopeaa valmistaa, kun taikina on valmiina (säilyy jääkaapissa jonkun aikaa) tai sitten voi käyttää pakastepitsapohjia, niin niistäkin tulee omilla täytteillä melko hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai. Pizza on helpoin ruoka. Siihen voi upottaa kaikki jämät. On edullista ja nopeaa valmistaa, kun taikina on valmiina (säilyy jääkaapissa jonkun aikaa) tai sitten voi käyttää pakastepitsapohjia, niin niistäkin tulee omilla täytteillä melko hyviä.
Minä teen juuritaikinan alun usein torstai-iltana perjantaiaamuna jääkaappiin, siitä se on helppo viikonlopun aikana käyttää pitsanälän iskiessä.
Känkkälaari maksaa vajaa kympin parin sadan metrin päässä.
En tee , emmekä tilaa kotiinkuljetuksilla. Haluan pitsan rapeana ja höyryävän kuumana pitseriassa. Kotona tulee aina liian paksu pohja! Sitäpaitsi syön pitsaa noin kaksi kertaa vuodessa.
Pohjasta tulee aina liian paksu. Toisaalta omatekemään pitsaan kyllä saa upotettua kaikki herkut, mm. katkaravut, herkkusienet, ananaksen, kinkun, salamin, aurajuuston... Ja tietää, että aineet on laadukkaita kun on itse osatanut.
Juu me tehdään ain välillä pitzaa kaikilla mausteilla kotiuunissa. Ai että kun on hyvvää. Päälle maitua.
Vierailija kirjoitti:
Känkkälaari maksaa vajaa kympin parin sadan metrin päässä.
Kallista. Itse tekemäni maksanee 2-4 euroa riippuen täytteistä. Teen ohuen pohjan. Suosikkitäytteitäni ovat tonnikala, kana, keitetty kananmuna, aurajuusto, ananas, tomaatti, paprika, chili, kapris, oliivi, vuohenjuusto, rucola, hunaja. Kolen tai neljän täytteen pitsa on oikein hyvä. Jopa kaksi täytettä kyllä toimii, kun tekee oikein hyvän pohjan.
Teen nimenomaan itse. Tykkään itse tehdystä ja paksupohjaisestakin roomalaisen palapitsan tyylisestä pitsasta.
Mutta en minä sitä 2 euroon kyllä tehtyä saa. Neljäkin on aika alakanttiin. Teen aina kaksi pitsää kerrlla ja niiden yhteishinta on 13-14 euron kieppeillä
Edulliseen pizzaan, mutta laadusta tinkimättä nämä
- Itse mieluiten edellisenä päivänä tehty taikina.
- Mutti-merkkistä paseerattua tomaattia pitzzakastikkeeksi, voi maustaa itse
- Täytteeseen nahistuvat, muuten kompostiin päätyvät kasvikset
- Yksi proteiini, jämä käy hyvin ja jos ei ole silloin esim tonnikalaa tai kananmunaa
- Juusto -60% iltatarjouksesta, jotain hyvää lehmän- tai vuohenmaidosta ja palana. Juustoraasteista jos jää jämiä, niin ehtivät homehtua ennen seuraavaa pizzapäivää. Juustossa ei päiväykset ole tarkkoja. Aurajuusto homeisemepaa vanhana, mutta siitäkään ei ole haittaa.
Tuunaan kaupasta ostetun tekeleen lisätäytteillä. Sen jälkeen sitä oikeastaan pitää kutsua piirakaksi. Onneksi kaupungin paras pizzeria on vain puolen kilometrin päässä.
Teen pitsaa, en pizzaa.
Siten niin.
Kyllä teen, lähes joka viikko. Teen pohjan oikein pullavaksi.
🇺🇦🇮🇱
Harvoin teen. Ainesosat maksavat niin paljon, että saan pitseriasta pitsaa paremmalla hyöty/laatu suhteella.
Miten on?
Miten on?
Miten on?
Miten on?
Miten on?
Kysymys otsikossa.
Miten on?