Miten saa kotona yhtä hyviä ja rapeita ranskanperunoita kuin ravintoloista saa? Aina on ihan pehmeitä ja lösähtäneitä.
Mitään friteerauskeittimiä en omista. Saako perusuunilla edes tehtyä rapeita ranskalaisia vai täytyykö vaan tyytyä noihin pehmeisiin lössöihin?
Kommentit (24)
Oletko odottanut uunin lämpenemistä oikeaan lämpötilaan ja laittanut vasta sitten uuniin? Itse teen noin ja paistan tikkuperunat ylemmällä tasolla. Rapeita tulee myös aivan tavallisella uunilla (ei kiertoilma).
Kun olet paloitellut perunat sopiviksi anna niiden nyt ainakin 20 min. liota kylmässä vedessä ja huuhtelu vielä päälle ja annat kuivua jonkun aikaa puhtaan astiapyyhkeen tai keittiöpaperin päällä. Näin teen itse uuniperunoille aina. En tiedä tuleeko ranskalaisista tarpeeksi rapeita, mutta uuniperunani ovat mahtavan hyviä olleet.
Vierailija kirjoitti:
Mummon ranskalaisista tulee aina melko rapsakoita, kunhan et ota liian aikaisin uunista. Pussin ohjeissa on liian lyhyt aika.
Se on muuten totta. Itse en katso aikaa, vaan kokeilen ovatko riittävän rapeita.
Luultavasti silläkin on merkitystä, että perunat pannaan sinne jäisinä? Vai onko, joku kemisti voisi tuonkin tietää?
Vierailija kirjoitti:
Kun olet paloitellut perunat sopiviksi anna niiden nyt ainakin 20 min. liota kylmässä vedessä ja huuhtelu vielä päälle ja annat kuivua jonkun aikaa puhtaan astiapyyhkeen tai keittiöpaperin päällä. Näin teen itse uuniperunoille aina. En tiedä tuleeko ranskalaisista tarpeeksi rapeita, mutta uuniperunani ovat mahtavan hyviä olleet.
Hyvä vinkki, kiitos, täytyy joskus kokeilla.
Viimeksi sain vahingossa rapeita ranskalaisia. En muista mitä tein eri tavalla, vai oliko syy siinä minkä merkin ranskiksia ostin. Sen verran muistan, että ranskalaiset oli täysin suolattomia. Lisäsin suolaa vasta annokseen.
Vierailija kirjoitti:
Kun olet paloitellut perunat sopiviksi anna niiden nyt ainakin 20 min. liota kylmässä vedessä ja huuhtelu vielä päälle ja annat kuivua jonkun aikaa puhtaan astiapyyhkeen tai keittiöpaperin päällä. Näin teen itse uuniperunoille aina. En tiedä tuleeko ranskalaisista tarpeeksi rapeita, mutta uuniperunani ovat mahtavan hyviä olleet.
Miksi niitä pitää liottaa? Kaikki maku lähtee pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun olet paloitellut perunat sopiviksi anna niiden nyt ainakin 20 min. liota kylmässä vedessä ja huuhtelu vielä päälle ja annat kuivua jonkun aikaa puhtaan astiapyyhkeen tai keittiöpaperin päällä. Näin teen itse uuniperunoille aina. En tiedä tuleeko ranskalaisista tarpeeksi rapeita, mutta uuniperunani ovat mahtavan hyviä olleet.
Miksi niitä pitää liottaa? Kaikki maku lähtee pois.
Jaa, siis oikeista perurunoista teet. Mä luulin että kyse on valmispakasteranskanperunoista. 😄
Tikkuranskikset ja enemmän paistoaikaa kuin mitä pakkauksessa ohjeistetaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun olet paloitellut perunat sopiviksi anna niiden nyt ainakin 20 min. liota kylmässä vedessä ja huuhtelu vielä päälle ja annat kuivua jonkun aikaa puhtaan astiapyyhkeen tai keittiöpaperin päällä. Näin teen itse uuniperunoille aina. En tiedä tuleeko ranskalaisista tarpeeksi rapeita, mutta uuniperunani ovat mahtavan hyviä olleet.
Miksi niitä pitää liottaa? Kaikki maku lähtee pois.
Tärkkelys vähenee ja rapeus lisääntyy. En tiedä, käytetäänkö ravintoloiden ranskalaisissa myös jotain jauhoseosta päällä, ainakin bataattiranskisten teossa sitä tarvitaan.
eri
Vierailija kirjoitti:
Mummon ranskalaisista tulee aina melko rapsakoita, kunhan et ota liian aikaisin uunista. Pussin ohjeissa on liian lyhyt aika.
Ok. Näitä täytyykin kokeilla. Thanks. Ap
Kattilaan öljyä ja pottusuikaleet kuumaan öljyyn.
Voit rasvapaistaa halutessasi ihan paistinpannulla.
Airfryer on hyvä näissä ranuhommista, tekipä sitten alusta lähtien tai pakasteista.
Rapeaa tulee, kun ensin paistetaan kunnolla pannulla öljyssä ja sitten vasta uuniin. Mausteetkin tarttuu kivasti pannulla sekoittelun loppuvaiheessa
Kokeilin suolata ranskalaiset ennen uuniin laittoa ja niistä tulee rapeampia tällä tavalla. Eivät myöskään saa olla uunipellillä päällekkäin.
Det enda som helt på riktigt fungerar är att köpa en frityr och ladda den med solrosolja.
Osta Oolanin sileitä kilon pussissa (eri tuote kuin puolen kilon pussissa), ja 20 minuuttia uunissa 200 asteessa. Tulee just samanlaisia kuin ravintolassa.
Perunasuikaleet esikeitetään lähes kypsiksi ja annetaan jäähtyä jääkaapissa. Sitten keität öljyssä kaksi kertaa, välissä valutus talouspaperin päällä ja jäähdytys.
AP, omistatko kattilan? Silloin sinulla on myös ftiteerausväline.
Mummon ranskalaisista tulee aina melko rapsakoita, kunhan et ota liian aikaisin uunista. Pussin ohjeissa on liian lyhyt aika.