Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

jos ostan pakastekinkun huomenna

Vierailija
21.12.2006 |

ehtiikö hyvin sulamaan siihen mennes, kun laitan uuniin paistumaan myöhään lauantai-iltana (että on sitten aatoksi valmis)?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

osata paistaa kinkkuu. T: aiemmin ketjun avannut

Vierailija
2/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on aika ratkasevaaa!

Vierailija
4/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja jos näyttää et menee liian lämpimäksi ni laitat jääkaappiin !

Joissaki kaupoissa on otettu kinkkuja pois altaista et matti myöhäsetki saa sulaneet kinkut: :):)

Vierailija
5/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap



kiitti vinkistä et sulattelevat kaupoissakin :)

Vierailija
6/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei kyllä sula kunnolla,niin että hyvä tulis! JOs tosiaan jostain kaupasta löydät tollasi valmiiks sulatettuja ni sit voit kokeil!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja alan paistaan vasta lauantaina puolen yön kietämillä?

Vierailija
8/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

JOULUKINKUN PAISTO-OHJE (perusohje)

Pakastetun joulukinkun ja tuoreen kinkun kypsennyksessä toimivat samat ohjeet.



Kinkun sulatus

Sulata pakastettu juhlakinkku tai kinkkurulla pakkauksessaan. Juhlakinkun ja kinkkurullan sulamisaika on jääkaappilämpötilassa 2-3 vrk .

Ota kinkku ajoissa ennen paistamista huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on n.+10°C uuniin laitettaessa.

Lämpötila on helpointa tarkistaa digitaalisella paistolämpömittarilla. Laita paistolämpömittari heti jääkaappikylmään kinkkuun huoneenlämpöön nostettaessa.



Kypsennys

Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä verkko paikoilleen. Käytä kinkun paistossa joko perinteistä lihalämpömittaria tai digitaalista mittaria osoittamaan kinkun kypsymistä. Ilman lämpömittaria on kypsyysasteen arvioiminen erittäin vaikeaa. Työnnä lihalämpömittarin kärki vinottain kinkun paksuimpaan kohtaan ja tarkista, ettei luullisessa kinkussa mittarin kärki osu luuhun.



Nosta kinkku uuniritilälle silavapuoli ylöspäin ja siirrä uuniin. Laita ritilän alle uunipannu ja kaada siihen vettä, joka pitää uunin kosteana. Lämpötilan kohoamista on helpompi seurata, kun käännät mittarin asteikon uunin suuluukkuun päin. Paista kinkkua alhaisessa lämmössä n. + 125°C (kiertoilmauunissa +80 °C), kunnes lihalämpömittari näyttää n. +77° C. Mikäli pidät hieman ylikypsästä kinkusta, anna sisälämpötilan nousta + 80 °C:een. Kinkun arvioitu paistoaika on 60-70 minuuttia lihakiloa kohti. Huolehdi, että uunipannulla on vettä koko kypsymisen ajan.



Nosta kypsä kinkku työpöydälle ja peitä foliolla. Sisälämpötila nousee vielä 2-3 astetta kinkun sisälämpötilan tasaantuessa.

Poista verkko ja kamara vasta jäähtyneestä kinkusta ja kuorruta haluamallasi tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta entäs huoneenlämmössä?

Vierailija
10/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hallista saa pakastamattomia kinkkuja, osta sellainen niin ei tarvitse arpoa ehtiikö sulaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
21.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan yksi