Miten makaronilaatikosta saa mehevän?
Söin joskus rippikoulussa maailman taivaallisinta makaronilaatikkoa. Missään en ennen sitä tai sen jälkeen ole syönyt parempaa. Tuo riparin laatikko jäi mieleen kermaisena, suolaisena ja kosteana. Munamaitoa oli ehkä enemmän kuin normaalisti. En ole onnistunut valmistamaan samanlaista, vaikka hyvää aina tuleekin. Olen kokeillut lisätä munamaidon määrää, kermaa ja joskus myös Koskenlaskijaa. Mikä voi olla salainen resepti? Pyhä henki? Antakaa vinkkinne parhaaseen makaronilaatikkoon! Missä suhteessa aineksia tulisi laittaa?
Kommentit (35)
makaronit jätettä aavistuksen raaoiksi, ei keitetä kypsäksi asti. Runsaasti punaiseen maitoon tehtyä munamaitoa ja sitten otetaan pikkusen aikaisemmin kuin ohjeessa on...
Kari Aihisen ohjeella tulee hyvää. Googleta ohje. Kananmunien määrää ei kannata juurikaan kasvattaa, nehän jähmettävät laatikon munakkaaksi.
Kermalla, jos haluaa makua laita sekaan koskenlaskijaa, jos haluaa voi sinne laittaa myös tomaattimurskan.
Otat muutaman oluen ennen ruokailua niin maistuu vaikka näkkileipä mehevämmältä.
4 munaa , 0,6 litraa maitoa. Makarooneja 350 g ei keitetä kypsäksi kattilassa vaan noin puoli kypsäksi ja ne kypsyy uunissa kyllä. Uunissa 190 astetta 40 minuuttia tasan niin ei tule kuivaa ja ylikypsää.
Kaadan myös makaroonit kulhoon ja sinne munamaito ja sekoitetaan. Monet kaataa eka makarooni jauhelihan vuokaan ja sitten maidon. Niin ei kannata tehdä. Muista myös paistaa sipuli ja pekonia hiukan joukkoon.
Kuohukermaa, maitoa reippaasti ja vain max 3 munaa.ole hyvä.
T: kokki
Laita pekoniviipaleita makaronilaatikon päälle kun laitat sen uuniin. Tulevat rapeiksi ja lisärasva tuo täyteläistä makua.
Teetkö sä lihamakaronilaatikkoa vai pelkkää makaronilaatikkoa?
Ei mitään pekoneja. Kokin ohje on hyvä. Riittävä munamaito, ei liikaa munia ja kuohukermaa takaa mehevän lopputuloksen. Ei paistetaan liian kuumassa uunissa vaan 185-200 astetta. Sen verran että pinta on vaaleanruskea. Makaroonit kannattaa keittää ihan kypsiksi jos nimenomaan haluaa,,että lopputulos on MEHEVÄÄ. Ja munamaitoa oltava niin paljon että peittää alleen makaroonit ja jauhelihan. Eli syvä, iso vuoka.
Paista ja mausta jauheliha. Kaada uunivuokaan, keittämättömät makaroonit päälle, sekoita, lisää lihalientä ja juustoraastetta päälle, laitaa uuniin sopivaksi ajaksi. Nam.
Keitän pussin makaroneja (400g) ja saman verran jauhelihaa+sipulia+mausteita, lisäksi reilusti munamaitoa (kulutusmaitoa, en kermaa). Paistan makaronilaatikon 175asteessa 1 tunnin. Kuori paistuu vaaleanruskeaksi ja on ihanan mehevää.
Sipulikeittopussi ja kolmen juuston kerma sekaan. Makaronit vain puolikypsäksi keitettynä.
Ei missään nimessä mitään munamaitoa! Lihaliemi on makaronilaatikkoon parasta. 😋
Vierailija kirjoitti:
Keitän pussin makaroneja (400g) ja saman verran jauhelihaa+sipulia+mausteita, lisäksi reilusti munamaitoa (kulutusmaitoa, en kermaa). Paistan makaronilaatikon 175asteessa 1 tunnin. Kuori paistuu vaaleanruskeaksi ja on ihanan mehevää.
Korjaus omaan...
Niin siis jauhelihaa on saman verran eli 400g, mausteita HIUKAN vähemmän!
Vierailija kirjoitti:
Paista ja mausta jauheliha. Kaada uunivuokaan, keittämättömät makaroonit päälle, sekoita, lisää lihalientä ja juustoraastetta päälle, laitaa uuniin sopivaksi ajaksi. Nam.
Missä sun munamaito on? Hyi hele!
Älä ylikypsennä ja munamaitoa tarpeeksi
Kyllä on taas kokkikolmosia linjoilla..
Vierailija kirjoitti:
Ei missään nimessä mitään munamaitoa! Lihaliemi on makaronilaatikkoon parasta. 😋
En olekaan ainoa.
Ihmettelin jo, kun kaikki laittoivat munamaitoa. Kasvis- tai lihaliemi on hyviä, ja tulee kosteaa.
Feta-juustoa yksi paketillinen sekaan muserrettuna toimii hyvin. Toinen mitä kannattaa kokeilla on aurinkokuivatut tomaatit.
Niin ja jauhelihan pitää olla rasvaista. Jos makua haluaa. Ei mitään vähärasvaista tämänlaiseen ruokaan