Vinkkejä paellan tekemiseen
Sain paellapannun ja nyt pitäisi ottaa se käyttöön.
Löytyykö vinkkejä? Millainen riisi on parasta? Mikä on ihan must ja mitä kannattaa välttää?
Kommentit (8)
Vinkki. Kirjoita internetin nettiselaimeen hakusanat paella resepti.
Juu, osaan, kiitos kysymästä. Reseptien ja ohjeiden määrä on valtava, joten joskus kannattaa kysyä ihan kokemuksia.
Ap
Älä unohda zorizomakkaraa, paprikaa, sahramimaustetta, vähän chiliä ja simpukoita (valinnainen).
T: tuntematon
Tällä palstalla ei kannata kysellä mitään järkevää.
Hyväksyttävä keskustelun aloitus on: Korvaa aloituksen ensimmäinen sana sanalla pieru.
Palstan voi lopettaa, koska kuukeli kertoo ihan kaiken.
ChatGPT paellaohje:
Tässä on klassinen paella-resepti, joka on peräisin Espanjasta. Se on herkullinen ruokalaji, joka sisältää riisiä, äyriäisiä, lihaa ja erilaisia mausteita. Tämä resepti on tarkoitettu noin 4-6 hengelle.
Ainesosat:
2 rkl oliiviöljyä
2 kynttä valkosipulia, hienonnettuna
1 sipuli, hienonnettuna
1 punainen paprika, pilkottuna
1 keltainen paprika, pilkottuna
2 tomaattia, kuutioituna
300 g paellariisiä (esim. Bomba-riisi)
800 ml kanalientä
1 tl sahramia
1 tl paprikajauhetta
250 g katkarapuja, kuorittuja
250 g sinisimpukoita
200 g kananrintaa, pilkottuna pieniksi paloiksi
150 g chorizoa, viipaloituna
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan
Tuoretta persiljaa koristeluun
Sitruunalohkoja tarjoiluun
Valmistusohjeet:
Laita paellapannu tai laaja paistinpannu keskilämmölle ja lisää oliiviöljyä. Lisää hienonnettu valkosipuli, sipuli ja pilkotut paprikat pannulle ja kuullota niitä noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
Lisää tomaattikuutiot pannulle ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan, kunnes tomaatit pehmenevät.
Lisää paellariisi pannulle ja sekoita hyvin, jotta riisi peittyy öljyssä ja mausteissa. Paista riisiä muutaman minuutin ajan, kunnes se muuttuu hieman läpikuultavaksi.
Kuumenna kanaliemi erillisessä kattilassa tai mikrossa. Lisää kuuma kanaliemi paellapannulle riisin päälle. Lisää sahrami ja paprikajauhe. Sekoita kevyesti ja varmista, että ainekset jakautuvat tasaisesti.
Laske lämpöä ja anna paellan hautua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Älä sekoita riisiä tämän ajanjakson aikana, jotta se kehittää pohjaan tarttuvan rapean kerroksen, jota kutsutaan socarratiksi.
Lisää katkaravut, simpukat, kananpalat ja viipaloitu chorizo paellapannulle. Paina äyriäiset ja liha kevyesti riisiin, jotta ne hautuvat tasaisesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
Jatka paistamista vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes katkaravut ovat kypsiä, simpukat auenneet ja kananpalat kypsiä.
Poista paellapannu lämmöltä ja anna sen levätä muutaman minuutin ajan. Ripottele päälle tuoretta persiljaa koristeluun.
Tarjoile paella sitruunalohkojen kanssa, jotka voi puristaa ruoan päälle ennen syömistä. Voit myös tarjoilla paellan esimerkiksi aiolin tai tomaattikastikkeen kanssa.
Nauti herkullisesta paellasta!
Vierailija kirjoitti:
Tällä palstalla ei kannata kysellä mitään järkevää.
Hyväksyttävä keskustelun aloitus on: Korvaa aloituksen ensimmäinen sana sanalla pieru.
Palstan voi lopettaa, koska kuukeli kertoo ihan kaiken.
No voi ei! Leikkimielinen ketju!!! Kaikki on pilalla!
Vierailija kirjoitti:
Juu, osaan, kiitos kysymästä. Reseptien ja ohjeiden määrä on valtava, joten joskus kannattaa kysyä ihan kokemuksia.
Ap
Minä haluan paellassa olevan äyriäisiä. Arvaappas pari kertaa suostuuko lapsi edes maistamaan mitään simpukkaa tai muuta limaklönttiä? Eri reseptillä tulee eri versio ja eri maku. En tiedä mistä sinä pidät.
Osaatko googlata?