Ravitsemussuositukset uudistuivat - punaisen lihan suositus alle 350 grammaa viikossa, kasvisten saantisuositusta nostetaan
Tällä hetkellä aikuisista vain 15-20 % on syönyt suositellun puoli kiloa kasviksia päivässä.
Punaista lihaa sen sijaan syödään keskimäärin yli 700 grammaa per aikuinen viikossa.
Mitä mieltä olet uudistettavista suosituksista?
Kommentit (88)
Olen tänään syönyt 500g lihatuotteita.
Syön mitä haluan suosituksista huolimatta.
Markkinoille enemmän kasvistuotteita, siis ihan jotain tuoreita valmiiksi pilkottuja kasviksia, jotka on helppo laittaa uuniin. Kyllähän nytkin on myynnissä esim. tällaisia grilkikasviksia, mutta ovat kalliita.
Vierailija kirjoitti:
Uusissa suosituksissa kalan määrä on 350-400 grammaa viikossa, osa rasvaisen kalana.
Hyvä kun pystyy sitä edes keskituloisena syömään 2 kertaa kuussa. Vaikea perustella sitä että aterian pääproteiininlähde maksaa 3-4 kertaa enemmän kuin kala tai nauta.
Esim. lohi ei enää pitkään aikaan ole ollut mitään "arkiruokaa" meillä", kun kasvatettukin pomppasi noin 15 eurosta kilo sinne 45-60 euroon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Uusissa suosituksissa kalan määrä on 350-400 grammaa viikossa, osa rasvaisen kalana.
Hyvä kun pystyy sitä edes keskituloisena syömään 2 kertaa kuussa. Vaikea perustella sitä että aterian pääproteiininlähde maksaa 3-4 kertaa enemmän kuin kala tai nauta.
Esim. lohi ei enää pitkään aikaan ole ollut mitään "arkiruokaa" meillä", kun kasvatettukin pomppasi noin 15 eurosta kilo sinne 45-60 euroon.
Harvalle kelpaa edullisemmat kotimaiset kalat. Silakat, muikut yms, kilohinta ei päätä huimaa
Pitäisi syödä yli 5 kg vihanneksia jos puolittaa ihan! Per päivä,
Ketä kiinnostaa jokut ihme suositukset?
Silloin rillataan kun on kesä!
Kalatiskissä on useinkin kaloja alle 10 euroa /kg. Silti monen mielessä kalaa on vain valmis norjanlohifilee.
En kyllä rupea säästämään 50g jauhelihaa seuraavalle viikolle vaan aion tästä eteenpäinkin syödä 400g pakkauksen yhden viikon aikana.
Ruoan hinta vaan kallistuu ja pitäisi muka ruveta syömään enemmän kalaa ja tuoreita vihanneksia...
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
No minä jatkan kyllä riistan syömistä, on taatusti terveellisempää kuin joku Suomeen lennätetty soijakorvike.
Eipä hetkauta mun ruokavaliota pätkääkään jotkut suositukset.
Vierailija kirjoitti:
Kalatiskissä on useinkin kaloja alle 10 euroa /kg. Silti monen mielessä kalaa on vain valmis norjanlohifilee.
Vai että useinkin, missähän näin.
Pitääkö ihmisten hankkia mittaamiseen kotitalousvaaka, köyhienkin? Muuten määrää ei hahmota. Vai käykö maalaisjärki. Entä jos kaupassa on vain heikkolaatuisia vihanneksia ja hedelmiä, vaikkapa talvella, keväällä ja syksyllä.
Kala maksaa Suomessa aivan törkeän paljon. Jopa silakalla kovempi kilohinta kuin naudan jauhelihalla.
Pitää miettiä omaa budjettia, ja lopun aikaa haluan nauttia elämästä.
Eihän tuollaisella määrällä lähde edes nälkä. Satakiloinen mies saa aika paljon syödä kasviksia jos meinaa elossa pysyä.
Tämä ilmastosyistä, ei terveyssyistä.
Tänään kilo varhaisperunaa, 600g broileria, 200g kurkkua, 150g tomaattia, 600g persikoita, 2dl jogurttia 3 olutta ja 2desiä vodkaa ja 8cl camparia. Niin ja voita sekä silliä.
Uusissa suosituksissa kalan määrä on 350-400 grammaa viikossa, osa rasvaisen kalana.