Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millaista paistinpannua käytät?

Vierailija
22.06.2023 |

Pannujahan nyt löytyy kaikenlaisia; on valurautaa, hiiliterästä, keraamisia, pinnoitettuja ja ties mitä muita.

Millainen paistinpannu on mielestäsi paras vaihtoehto ihan perus arkiruoanlaitossa?

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurautaa ja hiiliterästä pääasiassa. Hiiliteräs on suosikki - vaatii vähän osaamista eli tumpeloille ei sovellu.

Vierailija
2/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan perus teflonpannu mulla on. Hyvin olen sillä pärjännyt, paitsi että nyt 10 vuoden käytön jälkeen pinnoite alkaa pikkuhiljaa lähtemään irti. Ajattelin ostaa seuraavaksi keraamisen paistinpannun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaksi erikokoista hiiliterästä ja yksi tefloni mitä käytän ainoastaan lettujen paistoon.

Vierailija
4/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valurautaa ja hiiliterästä pääasiassa. Hiiliteräs on suosikki - vaatii vähän osaamista eli tumpeloille ei sovellu.

Eipä ole täällä hiiliteräs vaatinut mitään muuta kuin kokkailua. Esim. Jauhelihan paiston jälkeen hieman vettä ja harjalla puhtaaksi ja huuhtaisu. Kuumennus ja tilkka oliiviöljyä suojaksi.

Vierailija
5/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurauta, Fiskarsin Hardface, joka on tarkoitettu induktioliedelle ja joku pieni pinnoitettu munille.

Vierailija
6/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiliteräs kalalle, valurauta lihalle ja perus teflon kanalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fiskarsin Norden, rehellisesti paskin pannu jonka olen omistanut, etenkin kun huomio hinnan. Alusta asti, paistopinta on jäänyt pannuun, sama mitä rasvaa käyttää tai miten lämpötilaa yrittää hillitä. Hard Face yms. halvemmat oli parempia. Seuraavaksi ostan Le Creusetin.

Vierailija
8/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fiskarsin Hard face on toiminut hyvin. On jo kaksi vuotta ollut kovassa käytössä ja vielä uudenveroinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on 6 tai 7 eri paistinpannua. Sitten on wokkipannu ja pienien lettujen pannu. Eniten tulee käytettyä teflonipäällysteisiä.

Vierailija
10/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pelkästään kolme erilaista hiiliteräspannua ja kaksi iankaikkisen vanhaa valurautapannua käytössä.

Teflonit ja kaikenmaailman pinnoitetut ovat ig-kokkien peruspaskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurautapannun oston jälkeen en enää koskaan käyttänyt teflonpannua. Hiiliteräspannun oston jälkeen en ole enää käyttänyt valurautapannua. Valurautaa voisin kyllä vielä käyttää, siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta hiiliteräs on kevyempi.

Vierailija
12/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ymmärrä hiiliteröspannuhehkutusta.

Omasta mielestöni aivan sysip..ka kapine.

Painava, vaatii ihme poppaskonsteja käyttöönoton yhteydessä että pintaan saadaan pinttynöön kerros vanhaa rasvaa, puhdistaminen hankalaa, ei kestä induktiolieden tehoja vaan vääntyy kuperaksi, joutuu käyttämään rasvaa paistaessa mitä tahansa vähärasvaista, ruoka jämähtää helposti pintaan, ei voi valmistaa kaikkia ruokia (esim hapokkaita tomaattikastikkeita) eikä käyttää tarjoiluastiana. Ruostuu.

En ymmärrä tätä hurmosta. Heitin hiiliteräspannun metallinkierrätykseen ja ostin laadukkaan pinnoitetun non-stick pannun joka on huomattavasti parempi. Mielestäni hiiliteräksen ainoa hyvä puoli on halpa hinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä useampi valurautapannu. Yksi pieni lisäksi munien paistoon. Teflonilla tehdään vain munakokkelia.

Vierailija
14/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ymmärrä hiiliteröspannuhehkutusta.

Omasta mielestöni aivan sysip..ka kapine.

Painava, vaatii ihme poppaskonsteja käyttöönoton yhteydessä että pintaan saadaan pinttynöön kerros vanhaa rasvaa, puhdistaminen hankalaa, ei kestä induktiolieden tehoja vaan vääntyy kuperaksi, joutuu käyttämään rasvaa paistaessa mitä tahansa vähärasvaista, ruoka jämähtää helposti pintaan, ei voi valmistaa kaikkia ruokia (esim hapokkaita tomaattikastikkeita) eikä käyttää tarjoiluastiana. Ruostuu.

En ymmärrä tätä hurmosta. Heitin hiiliteräspannun metallinkierrätykseen ja ostin laadukkaan pinnoitetun non-stick pannun joka on huomattavasti parempi. Mielestäni hiiliteräksen ainoa hyvä puoli on halpa hinta.

Hiiliteräs on ollut erittäin helppo ja hyvä pannu mulla.

Muistaakseni vain kuumentelin öljyä ensimmäisellä kerralla.

Nyt on vain saanut paistaa ja ihan sama mitä välineitä käyttää sen kanssa.

Puhdistus tosi nopea ja helppo kokkauksen päätteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

hagmannin kovanaama on hyvä. kasari pannu siis. muuten valurautaa ja titaania.

Vierailija
16/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleiskäytössä on iso pinnoitettu EGO pannu.

Lihan paistamiseen on iso valarautapannu.

Wokkaukseen on hiiliteräswok-pannu.

Lettuja paistellaan kahdella valurautaisella blinipannulla.

Vierailija
17/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytössä kolme erikokoista Swiss Diamond pannua. Tykkään todella paljon, voi käyttää myös uunissa.

Vierailija
18/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ymmärrä hiiliteröspannuhehkutusta.

Omasta mielestöni aivan sysip..ka kapine.

Painava, vaatii ihme poppaskonsteja käyttöönoton yhteydessä että pintaan saadaan pinttynöön kerros vanhaa rasvaa, puhdistaminen hankalaa, ei kestä induktiolieden tehoja vaan vääntyy kuperaksi, joutuu käyttämään rasvaa paistaessa mitä tahansa vähärasvaista, ruoka jämähtää helposti pintaan, ei voi valmistaa kaikkia ruokia (esim hapokkaita tomaattikastikkeita) eikä käyttää tarjoiluastiana. Ruostuu.

En ymmärrä tätä hurmosta. Heitin hiiliteräspannun metallinkierrätykseen ja ostin laadukkaan pinnoitetun non-stick pannun joka on huomattavasti parempi. Mielestäni hiiliteräksen ainoa hyvä puoli on halpa hinta.

Aivan selvästi pannua käytetty väärin jopa käyttöönotosta alkaen mutta jos luettua ei ymmärrä niin sitten käy näin 😆

Vierailija
19/20 |
22.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellaista jota voi tarpeen tullen käyttää frisbeegolf heittelyyn. 🤩

Vierailija
20/20 |
23.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras on ikivanha valurautapannu, ja sen seurana jotain halvempia ja kevyempiä pinnoitettuja, joissa voi paistaa vaikka kananmunia.

Onko erimerkkisissä hiiliteräspannuissa noin suuria laatueroja kuin on käyttäjäkokemuksia? Kiinnostaisi kokeilla, mutta mistä löytyisi hyvä?