Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä teen kattilallisesta raparperikiisseliä? Lapset ei syö sitä.

Vierailija
10.05.2023 |

Tein lapsille ison kattilallisen raparperipiirakkaa, varmaan 2dl sokeria ja yhä kuulemma kirpeää- eivät syö. Itse en sokerisoppaa viitsi syödä. Mitä siitä teen, jotta uppoaisi lapsiin? Mieluusti enää enää epäterveellisempää vaan jotain väli-tai iltapalaksi sopivaa.

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jugurtin tai rahkan kanssa? Kermavaahtoa tai vaniljakiisseliä?

Vierailija
2/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piirakka pullataikinasta. Hyvää, halpaa ja helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

eI MUUTA RUOKAA ennenkuin on syöty.

Vierailija
4/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Remmiä. Paljaalle solkipäällä.

Vierailija
5/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raparperi pitää aina syödä maitotuotteen kanssa. Oksaalihappo tuhoaa luita varsinkin pienillä ihmisillä. Ihan luonnollinen reatio lapsilta. Ei sitä kukaan aikuinenkaan syö sinällään. 

Vierailija
6/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei näköjään ollut netissä reseptiä, lienen jostain lehdestä aikoinaan bongannut Kirpelön reseptin. Siinä laitettiin vispipuuron sekaan raparperisosetta ja sen voi syödä sinällään tai pakastaa. En muista, tuliko siihen sekaan vaniljakastiketta vai ei, mutta sopiihan se siihen joka tapauksessa. Yksinkertainen konsti on myös tuo kiisselin sotkeminen jäätelöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten teit raparperipiirakkaa kattilallisen? Resepti kiinnostaa.

Vierailija
8/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis onko sulla nyt ylimääräistä kiisseliä vai piirakkaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laittaisin varmaan sokeria vielä lisää, niin että maistuu makealle ja kokeilisin tehdä siitä vaikka sorbettia tai käyttäisin raidoiksi kotitekoiseen kermajäätelöön. Pakastettuna säilyy pidempään, niin voi syödä pieniä määriä kerralla.

Vierailija
10/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee siitä vispipuuroa

Vettä ja sokeria siinä on jo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porvoossa kiisseli muuttuu lennossa piirakaksi? 🤔

Vierailija
12/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiisselit piirakkaan, hehohehohee! T. Palstajonne 12v

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ikiaikainen parivaljakko: raparperi ja mansikka. Laita siihen kiisseliisi pakastemansikoita tai mansikkahilloa.

Vierailija
14/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tee siitä vispipuuroa

Vettä ja sokeria siinä on jo

Minä olen tehnyt raparperisoseeseen kaurapuuroakin, ja siitä tuli hyvää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mansikoita tosiaan ja lisää sokeria. Tarjoile maitotuotteen kera.

Vierailija
16/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei varmasti syö jos kattilallisesa ( 2 - 3 l ?) on vain 2 dl sokeria.

Suhde on 1 l nestettä ja 2 dl sokeria.

Vierailija
17/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaniljakastiketta tai kermavaahtoa kiisselin koristeeksi, se on hyvää ja pyöristää kiisselin kirpakkuutta.

Vierailija
18/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakasta mehujäämuottiin. Helteisenä kesäpäivänä sitten viilentää mukavasti ja maistuu mukavalta.

Vierailija
19/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapset oppii kyllä syömään kiisseliä, kun silloin tällöin teet ja tarjoat. Yhdessäkin voitte tehdä, oppivat samalla. Kotsantunneillakin ekoiks jutuiks opetellaan kiisselin teko.

Vierailija
20/31 |
10.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pakasta mehujäämuottiin. Helteisenä kesäpäivänä sitten viilentää mukavasti ja maistuu mukavalta.

Hyvä idea! Kannatan tätä, jos vain mehujäämuotteja riittää. Mutta jos kerran oli lasten mielestä liian kirpeää jo ennen pakastamista, suosittelen lisäämään paljon lisää sokeria. Siis niin paljon, että se maistuu ennen pakastamista jopa vähän ylimakealta. Mehujäämuotillisen kun vain syö kerrallaan, en olisi huolissani liiallisesta sokerin saannista.