Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi rasvaa suorastaan vainotaan vaikka ongelma on rasvan ja sokerin yhdistelmä?

Vierailija
22.04.2023 |

Taas oli Iltalehdessä uutinen, että uusi huolestuttava ilmiö tullut, jugurteissa on aiempaa enemmän rasvaa. Ja Suomessa kaupat pursuilevat vähärasvaisia tuotteita (joissa on vastaavasti valtavasti makeutta sitten makua tuomassa). Esim. Keski- ja Etelä-Euroopassa ei vastaavaa ole, siellä tuotteissa voi hyvin olla rasvaa ja vaikkapa Kreikassa jugurtit on rasvaisia mutta usein sokerittomia.

Miksi Suomessa vainotaan rasvaa? Ja vastaavasti samalla tungetaan tuotteet täyteen sokeria? Ongelmahan vaikka lihomisen kannalta on rasvan ja sokerin yhdistelmä, se lihottaa. Ei rasva yksin.

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anteeksi korjaan aloitusta, uutinen oli IS ei IL. https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000009535072.html

Ap

Vierailija
2/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nimenomaan, tiedän sen omastakin kokemuksesta, että rasvainen ja sokerinen/korkeahiilarinen ruoka koukuttaa pahiten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

On hyviä ja huonoja rasvoja.

Vierailija
4/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmettelen samaa. Rasva pitää hyvin nälkää. Ei niitä rasvattonista lähde edes nälkä. Tulee vaan paha olo makeutusaineita.

Vierailija
5/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeriteollisuudessa liikkuu iso raha. Samoin sokeri sairastuttaa ja antaa sitä kautta tuloja lääkeyhtiöille.

Vierailija
6/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liittyy varmaan epäsuorasti lihansyönnin demonisointiin wokemediassa. Tätä nykyistä kansakunnan perus aivopesua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liittyy varmaan epäsuorasti lihansyönnin demonisointiin wokemediassa. Tätä nykyistä kansakunnan perus aivopesua.

Tämä ilmiö on Suomessa kyllä ollut jo ainakin 20 vuotta että kaiken pitää olla niin vähärasvaista kuin voi mutta makeaa.

Vierailija
8/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun keski-eurooppalainen kaveri kävi lomamatkalla luonani Suomessa ja kun käytiin ruokakaupassa niin ihmetteli kovin miksi vähärasvaisia tuotteita on täällä niin paljon, heillä ei tosiaan ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sokeriteollisuudessa liikkuu iso raha. Samoin sokeri sairastuttaa ja antaa sitä kautta tuloja lääkeyhtiöille.

Eikö rasvateollisuudessa sitten liiku?

Vierailija
10/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liittyy varmaan epäsuorasti lihansyönnin demonisointiin wokemediassa. Tätä nykyistä kansakunnan perus aivopesua.

Näinpä. Ei media ajattele meidän, vaan mainostajiensa ja aatteensa etua. Pre-woke ruoka-aineympyrällä ja liikunnalla elää edelleen hyvin. Parempi jättää ötökät, teolliset möhnät ja pillerit kauppaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä johtuu siitä, että monelle sokerittomuus on käytännössä mahdotonta ja silloin on tärkeää kiinnittää huomiota rasvan laatuun ja määrään. Mun ajatus on (en tiedä onko tässä siis perää, omassa painonhallinnassani vaan huomannut) että voit syödä paljonkin rasvaa tai sokeria, mutta et molempia. Syön paljon ns. huonoja rasvoja, mutta kolesteroliarvoni ovat hyvät. Sokeria en syö kuin sen, mitä on esim. kasviksissa ja joskus satunnaisessa bbq-kastikkeessa, kerran kuussa saatan syödä siivun-pari ruisleipää jne.

Vierailija
12/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sokeriteollisuudessa liikkuu iso raha. Samoin sokeri sairastuttaa ja antaa sitä kautta tuloja lääkeyhtiöille.

Eikö rasvateollisuudessa sitten liiku?

Kyllä me tiedämme, että rasva-ja-liha-Petterit valikoi faktansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rakas ap ja muut

Kaikessa on sokeria paitsi epäorgaanisissa yhdisteissä. Kaiken eloperäisen alkuperähän ovat auringonvalossa yhteyttämällä sokereita tuottavat kasvit. Myös lihan ja kalan.

Vierailija
14/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeri on verrattavissa kokaiiniin addiktoivuutensa perusteella. Kokaiini on terveystuote sokeriin nähden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmiset on tarkoitus sairastuttaa ja saada medikalisaation piiriin heikkona ja pelokkaana. Samat tahot omistavat ristiin suuryritykset ja pyörittävät globaalia järjestöhimmeileitä sekä yhteiskuntia.

Vierailija
16/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei ole sokerikaan terveellistä, senhän myöntää jokainen ravitsemusterapeutti ja muu aiheeseen perehtynyt, että lisättyä sokeria kannattaa välttää ja suosia mieluummin marjoja ja hedelmiä. Myös liikaa rasvaa on hyvä välttää, ainakin jos se on kovaa, mitä rasvaisissa jugurteissa on. Pähkinöiden, avokadojen, kasviöljyjen rasva on hyvää pehmeää jota kylläkin suositellaan. Tosin ei sitäkään kannata ylettömästi syödä, näkyy muuten äkkiä painossa.

Vierailija
17/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rakas ap ja muut

Kaikessa on sokeria paitsi epäorgaanisissa yhdisteissä. Kaiken eloperäisen alkuperähän ovat auringonvalossa yhteyttämällä sokereita tuottavat kasvit. Myös lihan ja kalan.

Mikä argumentaatiovirhe tämä nyt olikaan?

Vierailija
18/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sokeriteollisuudessa liikkuu iso raha. Samoin sokeri sairastuttaa ja antaa sitä kautta tuloja lääkeyhtiöille.

Eikö rasvateollisuudessa sitten liiku?

Vad är enligt dig "rasvateollisuus"? Mängder av fettet som vi äter är biprodukter som genom att sättas i maten höjer täckningsbidraget samt vikten på produkten samt senare den som äter den. I industrin kan det väljas, skall animala fetter slängas eller matas åt människorna. Ni vet svaret på den frågan.

Det vanligaste som sker då en råvara, t.ex, fiskrester eller köttrester förädlas till livsmedel är det att fett, salt, socker och mjöl tillsättes. Efter det är inte en rest längre en rest, utan en fiskpinne eller en köttbulle (av hönshud och senor). 

Vierailija
19/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ottaa esimerkiksi vaikka Valion mansikkajugurtin, sen ihan tavallisen. Sen ainesosalistaa kun katsoo niin kakkosena on sokeri, eli valmistusaineista toiseksi eniten siinä on lisättyä sokeria. Ravintoaineina sokereita (ei siis hiilareita vaan ihan sokeria) on lähes 10 prosenttia tuotteen painosta. Rasvaa vain kaksi prosenttia. Väitän että terveellisemmän ja maukkaamaan jugurtin olisi saanut tehtyä lisäämällä vähän rasvan määrää (kermaisempi tuote) ja aidon mansikan määrää mutta jättämällä lisätty sokeri pois eikä tosiaan sen tilalle mitään aspartaamejakaan.

Ap

Vierailija
20/24 |
22.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos ottaa esimerkiksi vaikka Valion mansikkajugurtin, sen ihan tavallisen. Sen ainesosalistaa kun katsoo niin kakkosena on sokeri, eli valmistusaineista toiseksi eniten siinä on lisättyä sokeria. Ravintoaineina sokereita (ei siis hiilareita vaan ihan sokeria) on lähes 10 prosenttia tuotteen painosta. Rasvaa vain kaksi prosenttia. Väitän että terveellisemmän ja maukkaamaan jugurtin olisi saanut tehtyä lisäämällä vähän rasvan määrää (kermaisempi tuote) ja aidon mansikan määrää mutta jättämällä lisätty sokeri pois eikä tosiaan sen tilalle mitään aspartaamejakaan.

Ap

Parempaakin se olisi. Onneksi on jogurtteja joissa ei ole lisättyä sokeria.