Mitä tehdä tuoreista herkkusienistä?
Kommentit (9)
Ihan kliseinen herkku varmaan, mutta tykkään ottaa kannan pois, laittaa sulatejuustoa tai tuorejuustoa sisälle ja ääriä pekoniin. Ne kannat voi säästää ja silputa seuraavana päivänä keittoon tai spydäriin tms.
Eilen laitoin pikaisiin pizzoihin, jotka tein tortillapohjille, päälle tulista valmis-salsaa, pinaatinlehtiä, herkkusieniä, maissia, jalapenoa, paprikaa ja juustoraastetta.
Ovat hyviä myös wokkiruoissa, piirakoissa, salaateissakin. Tai vaikka pestolla ja juustolla täytettynä ja grillattuna.
Tein juuri tänään lounaaksi nuudeleita ja pikawokin, johon paistoin pannulla paketillisen herkkusieniä viipaloituna ja sellaisen valmiin sekoituksen tuoreita wok-vihanneksia, maustoin tietysti, oli hyvää ja helppoa.
Ihan marinandiin: putsatut sienet viipaleina, päälle soijakastiketta ja esim. oliiviöljyä. Kannen alle joksikin aikaa ja saa kivan lisukkeen leivälle, salaattiin tai ruokaan.
Wokkiin minäkin laitan kasvisten kera. Miehelle vielä lihapullat oheen. Mä kyllä syön ruisleivän päällä paistettua sientä ja sipulia pieneksi pilkottuna.
Ja kastike tulee tietenkin. Käy aika monen kanssa.
Useimmiten teen niistä pilaantuneita herkkusieniä.
Ramenkeittoa.