Pizzakastikesuosituksia?
Käytän ajoittain "pizzakastikkeena" pelkkää ketsuppia, koska se on halpaa, helppokäyttöistä ja säilyy hyvin. Maku tietenkin on vähän mikä on mutta menettelee.
Löytyykö helposti säilyviä, edullisia vaihtoehtoja kunnon pizzakastikkeista? Mieluiten ketsuppipurkin tapainen, suljettava purkki toki, ja pitkä säilyvyys jääkaapissa avattuna.
Itse tehtävät pizzakastikkeet, joissa jopa keitetään eri ainesosia, on sitten minun tapauksessani ihan ehoton ei, koska sääntönä on minulla suunnilleenpa se, että jos ruoan aktiiviseen valmistukseen menee pitempi aika kuin sen syömiseen, niin jätän vaan ruoan valmistamatta. Näin kärjistäen siis. Älkää siis sellaisia tarjotko.
Kommentit (13)
Odotin jotain muuta kuin kyselyjä töissäkäynnistä tai hankalaksi persoonaksi nimittelyä, kuten linkkejä tällaisiin: https://baoshop.fi/pictures/2136960759a9a2274e.jpg
Puhukaa töissäkäynneistä ja persoonallisuushäiriöistä omissa topikeissaan, tämä on pizzakastikkeille.
Jos puhutaan pikapitsasta/lämpimistä leivistä, niin mä käytän tomaattipyrettä, siis sellaisessa metallituubissa, ja sitten lisäksi vähän ketsuppia.
Pistän tomaattimurskan, valkosipulipalasia, mustapippuria, sokeria, suolaa ja basilikanlehtiä kattilaan ja annan kiehua hiljalleen ainakin vartin.
Jäähdytän ja vedän sauvasekottimella sileäksi, käy pizzaan ja pastaan ja säilyy jääkaapissa monta päivää.
Vierailija kirjoitti:
Odotin jotain muuta kuin kyselyjä töissäkäynnistä tai hankalaksi persoonaksi nimittelyä, kuten linkkejä tällaisiin: https://baoshop.fi/pictures/2136960759a9a2274e.jpg
Puhukaa töissäkäynneistä ja persoonallisuushäiriöistä omissa topikeissaan, tämä on pizzakastikkeille.
Tuo ei kyllä säily kovin kauan avaamisen jälkeen, mutta voihan se lopun pakastaa vaikka sellaisissa erissä, joita kerrallaan käytät. Muttilla on hyvä pizzakastike säilykepurkissa, sitä käytän, jos en viitsi alkaa alusta asti keitellä tomaateista kastiketta. Myös raakakastike tomaateista on hyvä, ei siis keitellä ollenkaan.
Itse laitan puolet ketsuppia ja puolet tomaattipyrettä (saa ns sinappituubeissa, säilyy hyvin jääkaapissa) noin desi sekaisin kumpaakin, perään vähän pizzamaustetta tai oreganoa. Tekee sen ennen muuta ja antaa ns tekeytyä sillä aikaa kun kaulii taikinan yms.
Ei ollut pyydetynlainen valmis kastike mutta helppo ja ennenkaikkea nopeasti valmistuva, toimii meillä.
Vierailija kirjoitti:
Pistän tomaattimurskan, valkosipulipalasia, mustapippuria, sokeria, suolaa ja basilikanlehtiä kattilaan ja annan kiehua hiljalleen ainakin vartin.
Jäähdytän ja vedän sauvasekottimella sileäksi, käy pizzaan ja pastaan ja säilyy jääkaapissa monta päivää.
Kun en käytä ketsuppia, teen tuon tapaista, tosin ilman keittämistä. Eli sellaiseen pieneen juomalasiin (ei mikään tuoppi) tomaattipyreetä pienin mahdollinen pakkaus, loput vettä. Sekaan suolaa, valkosipulijauhetta, oreganoa/pizzamaustetta, mustapippuria ja ehkä chilikastiketta. Sekoitan lusikalla sitten, mutta ei keittämistä, ja aivan hyvä on tullut minun makuuni.
- AP
Noilla ehdoilla ei kunnon pizzakastiketta löydy.
Purkki tomaattimurskaa, ruokalusikka öljyä ja ripaus suolaa, siinä jo kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin hyvä ja helppo pizzakastike. Mutta ei täytä kaikkia ehtoja, edullinen on toki.
Tässä on sikäli kätevä pakkaus, että tämän pystyy sulkemaan pussinsulkijalla aika helposti vaikka ei ole kannellinen, ja hinta on edullisenpuoleinen. Toisaalta pakkaus on aika iso (500g), ja mietin että mitenhän kauan tämä säilyisi jääkaapissa avaamisen jälkeen, ja kuinka moneen pizzaan riittäisi yksi pussillinen yleensä? Kahteen tai kolmeen? Jos viikonkin säilyisi noin, niin aivan hyvin viikossa voisi sen kolme pizzaa väsätä.
https://www.s-kaupat.fi/tuote/del-monte-500g-pizzakastike/0024000107170
- AP
Mutti aromatica, ketsuppi ja ketsuppi+bbq. Siinä omat suosikit
Minä käytän valmiita purkissa olevia pastakastikkeita : Dolmio,Barilla,Mutti,Rainbow
Mä teen raikkaan keittämättömän kastikkeen smoothie-sekoittimessa, tulee ihan minuuteissa. Hyvää tomaattimurskaa esim. mutti, pari valkosipulinkynttä, reilu kourallinen tuoretta basilikaa, oliiviöljyä, tuorechiliä tai cayennepippuria, suolaa ja mustapippuria ja surrrr - valmis.
Vierailija kirjoitti:
Minä käytän valmiita purkissa olevia pastakastikkeita : Dolmio,Barilla,Mutti,Rainbow
Pastakastike on käytännössä niin samanlainen pizzakastikkeen kanssa, ettei väliä kumpaa käyttää? Katsoin näitä ja Rainbowin basilika-valkosipuli-pastakastike oli korkillisessa 420 gramman pullossa ja aika hyvä kilohinta. Onko tämä pizzaan aivan hyvä?
- AP
Mites erilaiset majoneesit ja salaatinkastikkeet. Siellä ne on kaupassa aika liki ketsuppeja. Ei kun makua valitsemaan.