Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kun paistatte sika-nautajauhelihaa, lusikoitteko sen rasvan pois?

Vierailija
06.03.2023 |

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä ruokaa sika-nautajauhelihasta (naudan jauhelihan sijaan). Yllätyin miten paljon siitä irtosi rasvaa paistaessa, siis semmoista rasvalientä. Otin sitä pois varmaan kymmenen ruokalusikallista ja heitin menemään. Liha oli hyvää, ruoasta tuli tosi hyvän makuista.

Teettekö te muut noin että lusikoitte rasvan pois?

Kommentit (46)

Vierailija
1/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No en todellakaan.

Vierailija
2/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on kudosnestettä ja en lusikoi, vaan paistan kunnes se haihtuu pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän siivilää, saa paremmin rasvat valutettua

Vierailija
4/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tietenkään. Rasva on hyvää.

Vierailija
5/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tietenkään. Jos tarvitsen rasvattomampaa jauhelihaa, ostan rasvattomampaa jauhelihaa.

Vierailija
6/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotkut kuulemma paistamisen jälkeen kaatavat jauhelihan talouspaperin päälle, että varmasti saavat kaiken rasvan pois.

Kai se olisi sama käyttää soijarouhetta, jos ei halua yhtään rasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, tintit tykkää.

Vierailija
8/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, koska ostan tosiaan jauhelihan käyttötarkoituksen mukaan.

mutta läskisoosia tehdessä valutan ylimääräisen rasvan pannulta roskikseen. En siis silloinkaan lusikoi, vaan ihan vain kaadan roskikseen kannen ja pannun välistä niinkuin keitinperunoista veden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olet varmaan uusi palstalla, jauhenlihasta pestään rasva pois ennen paistamista. Kohtuullisen lämmintä vettä käyttäen tulee hyvä lopputulos

Vierailija
10/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ikinä osta sika- nauta jauhelihaa. Ainoastaan rotukarjan naudan jauhelihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä. En myöskään halua pekonista irtoavaa ihraa ruokaan.

Vierailija
12/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joo, tintit tykkää.

Linnuille ei saa antaa suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se rasva pitää jäähdyttää ja pakastaa, kuten makaronin keitinvesikin.

Vierailija
14/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko punalaputettua pakastimesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En, koska ostan tosiaan jauhelihan käyttötarkoituksen mukaan.

mutta läskisoosia tehdessä valutan ylimääräisen rasvan pannulta roskikseen. En siis silloinkaan lusikoi, vaan ihan vain kaadan roskikseen kannen ja pannun välistä niinkuin keitinperunoista veden.

Läskisoosiin kuuluu tehdä se ruskeakastike siihen rasvaan.

Ei tule aitoa läskisoosia.

En osta ikinä siksnautaa enkä muutakaan sianlihaa.

Vierailija
16/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nykyään en paista minkäänlaista jauhelihaa pannulla. Uuni 200 tai yli. Jauheliha pelille ripteltuna levälleen. Itselläni kiertoilma ylävastus päälle. Vain hetki, niin pinnat on kiinni, ja ylimääräinen rasva valuu kallistamalla pois. Siten vaan kastikkeisiin, latikkoihin ym.

Vierailija
17/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan vähärasvaista sikanautaa (10% tai alle), joten ei ole tuota ongelmaa.

Halvimmat sikanaudat ovat 1/4 rasvaa, joten jos lusikoit siitä sen rasvan pois, jää 400 gramman paketista jäljelle vain 300 grammaa.

Vierailija
18/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olet varmaan uusi palstalla, jauhenlihasta pestään rasva pois ennen paistamista. Kohtuullisen lämmintä vettä käyttäen tulee hyvä lopputulos

Kyse on JAUHElihasta. Älä ymppää joka paikkaan typerää juttuasi,ääliö.

Vierailija
19/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo, tintit tykkää.

Linnuille ei saa antaa suolaa.

Ei kai sitä siinä jauhelihassa ole?

Vierailija
20/46 |
06.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo, tintit tykkää.

Linnuille ei saa antaa suolaa.

Eihän siinä olekaan suolaa.