Te jotka ette osaa tehdä ruokaa, mitä syötte?
Teettekö jotain helppoa vai ostatteko valmista? On niin vaikeeta suunnitella ruokia joka viikko, pyörii nää samat ruuat aina. Laittakaa jotain helppoja ja mielellään halpoja ruokaohjeita joita jopa te osaatte valmistaa.
Kommentit (99)
Teen vaikka salaatin mihin voi laittaa suoraan kaikkea kypsentämättä
Salaattia, oliiveja, tonnikalaa, punasipulia, kurkkua ja leipää
Jokainen joka osaa lukea, osaa tehdä ruokaa. Ruuanlaitto ei perustasolla muuta kuin ohjeiden seuraamista.
Vaikka lohifilee uuniin ja perunoita kiehumaan
Vierailija kirjoitti:
Jokainen joka osaa lukea, osaa tehdä ruokaa. Ruuanlaitto ei perustasolla muuta kuin ohjeiden seuraamista.
No jostain kumman syystä ne ruuat joita teen maistuu ihan p askalta. Vaikka kuinka ohjetta lukisin.
Kaupassa myydään helposti valmistettavia ruokia pusseissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jokainen joka osaa lukea, osaa tehdä ruokaa. Ruuanlaitto ei perustasolla muuta kuin ohjeiden seuraamista.
No jostain kumman syystä ne ruuat joita teen maistuu ihan p askalta. Vaikka kuinka ohjetta lukisin.
Ei se pelkkä lukeminen riitäkään. Niitä ohjeita pitää myös noudattaa. Toki kaikki ruoka ei ole hyvää, vaikka miten tekisi ohjeen mukaan.
Teen keittoja ja lisäksi paistan kanaa tai kalaa lisukkeeksi.
Riippuu nyt varmaan mikä lasketaan ruoan valmistamiseksi? Lyön kanta uuniin. Keitän nuudelit, lisään kasvikset, mausteita ja sitten lisäksi paistan jotain pannulla sekaan. Eihän tuo ole laisinkaan älyä vaativaa tekemistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jokainen joka osaa lukea, osaa tehdä ruokaa. Ruuanlaitto ei perustasolla muuta kuin ohjeiden seuraamista.
No jostain kumman syystä ne ruuat joita teen maistuu ihan p askalta. Vaikka kuinka ohjetta lukisin.
Älä ulosta pannulle/kattilaan niin ei maistu paskalle.
Vierailija kirjoitti:
Jokainen joka osaa lukea, osaa tehdä ruokaa. Ruuanlaitto ei perustasolla muuta kuin ohjeiden seuraamista.
Aika jännä. Minä taas olen ain vain kokannut pannulla tai kattilalla ja hyvää on ollut mielestäni joka kerta. En ikinä ole mitään ohjeita katsellut. Leipominen on toki eri asia ja siitä pysyn erossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jokainen joka osaa lukea, osaa tehdä ruokaa. Ruuanlaitto ei perustasolla muuta kuin ohjeiden seuraamista.
Aika jännä. Minä taas olen ain vain kokannut pannulla tai kattilalla ja hyvää on ollut mielestäni joka kerta. En ikinä ole mitään ohjeita katsellut. Leipominen on toki eri asia ja siitä pysyn erossa.
Nyt puhuttiinkin perustasosta. Tasosta, jolla ei osata soveltaa tai käyttää omaa mielikuvitusta.
Mieheni ei juuri osaa laittaa ruokaa, mutta pystyy kyllä paistamaan kalafileen liian kuivaksi ja silppuamaan kasviksia viereen ja syömään leipää hiilariksi päälle.
paista jauheliha, lisää paketillinen(300g) pakastevihanneksia pannulle, lisää mausteita(maltilla, suolaa voi aina lisätä myöhemmin :) Lisää pannulle pari desiä riisiä(muumimukillinen) ja vettä niin että kaikki peittyy. Anna porista n. 20min välillä sekoitellen, vesi haihtuu ja riisi kypsyy. Nyt sulla on risottoa n. 3-4 annosta. Jos tämä on liian vaikeaa, sitten kannattaa käyttää valmisruokia. Lisukkeeksi voi laittaa kurkkua, salaattisekoitusta, minitomaatteja tms..
Kannattaa katsoa kotikokki.net sivustoa, sieltä löytyy aika paljon perustason safkaohjeita. Ei ruuanlaitoin tarvitse olla tuntikausia keittiössä pilkkomista.
No miten vaikea on tehdä esim. paistettuja kanafileitä ja riisiä? Tai kasvissosekeittoa?
Vierailija kirjoitti:
Mieheni ei juuri osaa laittaa ruokaa, mutta pystyy kyllä paistamaan kalafileen liian kuivaksi ja silppuamaan kasviksia viereen ja syömään leipää hiilariksi päälle.
Useinhan miehen vahvin kokkaustaito liittyykin grillaamiseen. Perheessä mies yleensä se joka paistaa kesäisin pihvit yms. kun pääsee siinä hommassa loistamaan ja emuloimaan jotain "ugh minä mies tuoda saalis naaraalle ja pennuille"-juttua.
Kyllähän jokainen normaali ihminen oppii laittamaan ruokaa jos haluaa.
Ihan jokainen.
Paljon kasviksia ja jotain proteiinia siihen kylkeen. Joskus jaksan panostaa, tehdä kotitekoista lasagnea, ratatouillea tms. Useimmiten jos ei kokkailuun ole aikaa, teen nopean aasialaisen wokin. Helppoa kun ei tarvitse muuta kun leikata kasviksia ja wokata nopeasti soijassa, hunajassa ja seesamiöljyssä. Variaatiota saa vaihtamalla kasviksia ja proteiinilähdettä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jokainen joka osaa lukea, osaa tehdä ruokaa. Ruuanlaitto ei perustasolla muuta kuin ohjeiden seuraamista.
Aika jännä. Minä taas olen ain vain kokannut pannulla tai kattilalla ja hyvää on ollut mielestäni joka kerta. En ikinä ole mitään ohjeita katsellut. Leipominen on toki eri asia ja siitä pysyn erossa.
Nyt puhuttiinkin perustasosta. Tasosta, jolla ei osata soveltaa tai käyttää omaa mielikuvitusta.
No mä olen aina osannut tehdä ruokaa ihan vain kokeilemalla. Ei se ole mitään muuta kuin tietoa ruoka-aineista ja vähän kemiaa ja fysiikkaa.
Paistan kanan liian kuumalla pannulla kuivaksi ja aavistuksen mustaksi. Vaihtoehtoisesti jää osittain raa'aksi. Lisukkeeksi puoliraakaa pastaa ja ketsuppia.