Mitä muuta nuotioevästä kuin makkaraa?
Makkarakiintiö on täynnä täksi talveksi (söin 2). Mitä muuta nuotiolle ja metsäretkelle evääksi, joko paistettavaa tai muuten?
Kommentit (173)
Vierailija kirjoitti:
Lohi
Ja vielä tuohon päälle foliokasvisnyytit.
Keitä kotona perunaa, porkkanaa, sipulia melkein kypsäksi. Laita kaksi iso palaa foliota päällekkäin, siihen kasa noita kasviksia, suolaa, pippuria, yrttejä, hunajaa, voita, aurajuustoa ja vaikka nakinpaloja tai savukinkkua. Nosta folion kulmat keskelle ja muotoile kestävä nyytti. Laita reppuun. Kypsennä nyyttiä nuotion lämmössä vartti. Haarukka mukaan.
Lämmitettäviä leipiä; pari viipaletta mielileipää voideltuina, päälle voimakasta juustoa, leivät vastakkain ja kunnolla folioon. Lämmitetään nuotiolla. Jos ei leipä kiinnosta, myös kesäkurpitsaa voi käyttää, kaipaa kyllä mausteita myös juuston lisäksi.
Varmaan valmiiksi tehty lettutaikina ja pannu
Lihapullia ja pieniä kasvis paloja vartaaseen. Tulee nopeasti, eikä tarvitse isoja valmisteluja.
Rieskataikina. Jotain ihanaa levitettä tai ihan voita mukaan. Niin hyvää tulee nuotiolla <3
Vierailija kirjoitti:
Rieskataikina. Jotain ihanaa levitettä tai ihan voita mukaan. Niin hyvää tulee nuotiolla <3
Miten sitä tehdään? Laitetaan taikinamöykkyjä liekkeihin?
Halsterilla grillaa mitä vain, leipää, kanafileitä, kalaa...
Kuivaliha on ihan ylihyvää.
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Jos valmista kaupasta haettavaa haluaa, oon nähnyt monen lihapiirakoita lämmittävän. Oma teini taas suostuu metsäretkille parhaiten, jos saa pakastealtaasta mozzarellatikkuja. Ne toimii oikeasti nuotiollakin!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rieskataikina. Jotain ihanaa levitettä tai ihan voita mukaan. Niin hyvää tulee nuotiolla <3
Miten sitä tehdään? Laitetaan taikinamöykkyjä liekkeihin?
Jos kiviä, kivi kuumennetaan nuotiossa ja paistetaan se päällä. Pannullakin voi paistaa tai muurikassa. Halstarissakin olen paistanut.
Keittoa termospulloon ja reppuun paketti raikkaita kurkku-vaapukkahillovoikeipiä. Peittoaa grillimakkarat mennen tullen.
Maksamakkarakeitto:
1. Kiehauta 2,5 dl täysmaitoa.
2. Lisää joukkoon muutamia purjosipuliviipaleita, 1/2 dl pakasteherneitä ja kourallinen cashew-pähkinöitä.
3. Kiehauta ja lisää 20-30 grammaa voita tai margariinia.
4. Viipaloi joukkoon 150 grammaa maksamakkaraa.
5. Kiehauta ja mausta ruohosipulilla, mintulla, meiramilla, juustokuminalla ja muskottipähkinällä. Lisää suolaa maun mukaan.
6. Kiehauta ja anna maun tasaantua 15-20 min.
Keitto on valmis nautittavaksi. Helppoa, edullista ja hyvää !
Tikkupulla