En ole syönyt kananmunaa varmasti moneen vuoteen. Nyt on kiehuvassa!
Sehän on herkkua.
Miten usein syötte kananmunia?
Kommentit (32)
Nyt tekee mieli kananmuavoileipää Kallen kaviaarilla.
Monta kertaa viikossa. Keitettynä,paistettuna tai munakkaana.
Tänään mennyt jo 6-kpl. Pinaattikeittoon laitoin neljä ja siinä sivussa leivänpäällä kaksi kpl.
Arviolta viikossa menee ehken noin 20-30kpl. Joskus tosin harvemmin menee vähemmän.
Kerran kuussa tulee muna-auto ja sieltä tulee tilattuna viisi kennollista eli 150 kpl munia.
Suoraan tilalta. Erittäin maukkaita ovat👍🐓🐓🐓
Minä maksimoin terveyshyödyt:
syön luomumunan keltuaisen raakana osana smoothieta. Valkuaisen kypsennän mikrossa ilman rasvaa kahden lautasen välissä.
Valkuaista ei kannata syödä raakana, koska siinä on biotiinin imeytymistä estävää ainetta. Keltuaisessa on paljon hyviä ravinteita, raakana vielä enemmän.
Suomessa on turvallista, salmonellan riski on niin pieni. Ulkomailla en välttämättä uskaltaisi.
Luomumunia pitää olla, niin on luontaiset olosuhteet ja hyvä ravinto kanoilla. Onnelliset kanat tuottavat parempia munia. Ostan myös luomumaitoa, on terveellisempää (mm. ei homogenoitua) ja varmasti lehmätkin elävät onnellisemman elämän.
Kananmunat ovat täynnä ravinteita.
Olen kuullut että jotku syövät jopa kuoret. Uunissa lämmitää, varmasti pöpöt kuolevat. Jauhoksi jauhetaan. Onhan se kalsiumia luontaisessa muodossa. Itse en ole vielä tehnyt niin, en koe että tarvitsen sitä kalsiumia, kun saan sitä kumminkin esim. luomuaidosta ja hapanmaitotuotteista.
Liika kalsium ei ole hyväksi. Mutta kananmunan keltuaisessa onkin k2-vitamiinia, joka auttaa siinä että kalsium imeytyy sinne mihin se halutaan, eikä jää verisuonia kalkkeuttamaan.
Syöväthän pedotkin munat kuorineen.
Joka aamu menee 2 kananmunaa munakkaassa, sekaan ihan pieni loraus kuohukermaa.
Syön vain luomumunia. Kanat pääsevät ulos.
Vierailija kirjoitti:
Syön vain luomumunia. Kanat pääsevät ulos.
Samma här. Luomumunissa on myös enemmän omega 3-rasvahappoja. Ja minulle on tärkeää, että kanalla on hyvä elämä.
Joo, ehdottomasti luomumunia. Muunlaisissa keltuainen on aivan hailakka ja mauton ja kaikista tärkein syy: kanat kärsineet!! Luomu edes yrittää ajatella eläintäkin.
Ihan parhat munat on kuitenkin tulleet kaverin omasta pikkukanalasta (eli siis munia vain omaan käyttöön). Aivan uskomattoman makuisia! Ja kanat elävät ihanne-elämää. Haluaisin itsekin kanalan, jos asuisin paikassa jossa se olisi mahdollista.
Vierailija kirjoitti:
Tänään mennyt jo 6-kpl. Pinaattikeittoon laitoin neljä ja siinä sivussa leivänpäällä kaksi kpl.
Arviolta viikossa menee ehken noin 20-30kpl. Joskus tosin harvemmin menee vähemmän.
Kerran kuussa tulee muna-auto ja sieltä tulee tilattuna viisi kennollista eli 150 kpl munia.
Suoraan tilalta. Erittäin maukkaita ovat👍🐓🐓🐓
Milloin olet mittauttanut kolesterolit?
Montako minuuttia ajattelit keittää? Itse tykkään 8min30s
Ei kuulu asiaan....mutta mitä mieltä olette, kun nahkatakin on taas näköjänsä muodissa?! 🤔
Kymmenisen viikossa, laitan aina ruisleipien väliin munia.
Ei onnistu vaikka mieli tekisi. Allergia.
Vierailija kirjoitti:
Syön vain luomumunia. Kanat pääsevät ulos.
Ai talvellakin, kesällä on ulkona pitokielto lintuinfluenssa takia
Me ollaan itse luomuviljelijöitä, mutta ostan pääsääntöisesti rekosta ulkokananmunia.
Pääsevät halutessaan ulos ympäri vuoden, mutta luomukanat ei välttämättä pääse.
Enkä nyt tarkoita, että luomu olisi huonompi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön vain luomumunia. Kanat pääsevät ulos.
Ai talvellakin, kesällä on ulkona pitokielto lintuinfluenssa takia
Vastaan vaikka en olekaan tuo ketä kommentoit.
Luomumunia munivat kanat kasvavat ikkunallisissa lattiakanaloissa muita lajitovereitaan väljemmin, sillä luomukanoja saa olla vain 6 kpl/m. Kanalassa luomukanoilla on orsi- ja pesimätilaa. Luomukanojen on päästävä ulkotiloihin aina, kun sääolosuhteet sen sallivat, vähintään toukokuusta-lokakuuhun. Luomumunia munivat kanat ruokitaan luomurehulla.
Kiehumassa