Millä korvata juusto/kerma sosekeitossa?
Siis maun puolesta, että olisi hyvä? Mitkä valmisteet parhaimman makuisia "juuston korvikkeista" ja kaurakermoista?
Kommentit (81)
Vierailija kirjoitti:
Tykkään soijajuoma + ravintohiiva -yhdistelmästä. Maistuu juustoiselle ja umamille. Tietty vähän happoa kannattaa lisätä maustamisvaiheessa tasapainon vuoksi.
Makuasioita, kokeilemalla löytyy.
HYIHELVATTU!!
Monet sosekeitot ei varsinaisesti tarvitse maitotuotetta, niin voi jättää vaan pois, ei tarvitse korvata millään.
No jos haluat kermaa ja juustoa niin laitat niitä.
Jos et halua niin et laita.
En mä ymmärrä ongelmaa.
Nykyään teen sosekeiton aina ilman mitään kermaa / juustoa tai sen korviketta.
maustamalla syntyy paras keitto. Ja maustamisessa huomioin sen, että makea, suola ja happo ovat tasapainossa . Maistamalla tulee paras lopputulos.
Vierailija kirjoitti:
Monet sosekeitot ei varsinaisesti tarvitse maitotuotetta, niin voi jättää vaan pois, ei tarvitse korvata millään.
Joo, ei tarvitse, ymmärrän sen.
Mutta jos haluaa siihen hieman "paksuutta" sekä ruokaisuutta. Ilman maitotuotteita.
Ap
Ravintohiivaa suosittelen minäkin. Tosin itse sekoitan sitä kaurakermaan.
Mä keitän kasviskeiton viiniin, lisään erilaisia yrttejä ja lautasella keiton päälle fetaa tai muuta vuohenjuustoa. Tai kreikk. jugurttia.
Auttoiko tämä?
Kanaliemi on hyvä, kookosmaito käy, tahinia voi kokeilla.
Vierailija kirjoitti:
No jos haluat kermaa ja juustoa niin laitat niitä.
Jos et halua niin et laita.
En mä ymmärrä ongelmaa.
Jännä, itse kyllä ymmärsin aloituksen ihan hyvin: hän ei halua laittaa juustoa tai kermaa, mutta hän haluaa niitä muistuttavaa hyvää makua keittoon. Joten hän kysyy suosituksia.
Se on ihan helppo tajuta, jos ei anna ideologian sokaista itseään.
Näppärä liemijauhe
Liemijauheella maustat kätevästi isommankin satsin sapuskaa. Jauhetta on helppo annostella ja se liukenee nopeasti kuumaan veteen. Reformi Luomu -liemijauheet ovat korkealuokkaisia luomutuotteita. Liemikuutioiden tapaan ne sopivat monen eri ruokalajin ja keitinvesien maustamiseen sekä mausteiksi myös sellaisenaan. Kaikki Reformi Luomu -liemijauheet ovat lisäaineettomia ja gluteenittomia. Liemijauheet ovat myös riittoisia, sillä neljä teelusikallista liemijauhetta (10 g) riittää maustamaan 5 dl kiehuvaa vettä. Reformi Luomu -liemijauhevalikoimaan kuuluvat liha-, kana– ja kasvisliemijauheet.
https://www.reformi.fi/2017/11/15/liemituotteet-saavat-ruuan-maistumaan/
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monet sosekeitot ei varsinaisesti tarvitse maitotuotetta, niin voi jättää vaan pois, ei tarvitse korvata millään.
Joo, ei tarvitse, ymmärrän sen.
Mutta jos haluaa siihen hieman "paksuutta" sekä ruokaisuutta. Ilman maitotuotteita.
Ap
kokeile kookosmaitoa. Maustamisessa huomioi, että se on vähän imelää, joten kaipaa happoa ja suolaa.
Kyllä Kuohukerma tuo sen samettisen pehmeyden. Nokare maustettua tuorejuustoa. Kookosmaitoa. Purjo on hyvä makuvihannes
Mausta kasvisten keitinvesi hyvin siitäkin jo pelkästään saa hyvää makua keittoon.
Keiton pinnalle lautasella raejuustoa tai paahdettua paahtoleipää kuutioina tai paistettua pekonisilppua jos ei vie nälkää kasvavalta nuorisolta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jos haluat kermaa ja juustoa niin laitat niitä.
Jos et halua niin et laita.
En mä ymmärrä ongelmaa.
Jännä, itse kyllä ymmärsin aloituksen ihan hyvin: hän ei halua laittaa juustoa tai kermaa, mutta hän haluaa niitä muistuttavaa hyvää makua keittoon. Joten hän kysyy suosituksia.
Se on ihan helppo tajuta, jos ei anna ideologian sokaista itseään.
Tämä! Tällä palstalla jos kysyy jotain ruokasuosituksia, jotka eivät satu olemaan liha, kerma, voi ja juusto, saa silti niitä suosituksiksi. Miten voi olla niin vaikea lukea kysymystä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jos haluat kermaa ja juustoa niin laitat niitä.
Jos et halua niin et laita.
En mä ymmärrä ongelmaa.
Jännä, itse kyllä ymmärsin aloituksen ihan hyvin: hän ei halua laittaa juustoa tai kermaa, mutta hän haluaa niitä muistuttavaa hyvää makua keittoon. Joten hän kysyy suosituksia.
Se on ihan helppo tajuta, jos ei anna ideologian sokaista itseään.
Tämä! Tällä palstalla jos kysyy jotain ruokasuosituksia, jotka eivät satu olemaan liha, kerma, voi ja juusto, saa silti niitä suosituksiksi. Miten voi olla niin vaikea lukea kysymystä?
Jos ne eivät kelpaa, miksi silti haluaa niiden makua ja täyteläisyyttä? Eli ei tykkää mutta tykkää siltikin?
Vierailija kirjoitti:
Smetana?
Onko maidotonta smetanaa?
Vierailija kirjoitti:
Mä keitän kasviskeiton viiniin, lisään erilaisia yrttejä ja lautasella keiton päälle fetaa tai muuta vuohenjuustoa. Tai kreikk. jugurttia.
Auttoiko tämä?
Ap sanoi että ei maitotuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jos haluat kermaa ja juustoa niin laitat niitä.
Jos et halua niin et laita.
En mä ymmärrä ongelmaa.
Jännä, itse kyllä ymmärsin aloituksen ihan hyvin: hän ei halua laittaa juustoa tai kermaa, mutta hän haluaa niitä muistuttavaa hyvää makua keittoon. Joten hän kysyy suosituksia.
Se on ihan helppo tajuta, jos ei anna ideologian sokaista itseään.
Tämä! Tällä palstalla jos kysyy jotain ruokasuosituksia, jotka eivät satu olemaan liha, kerma, voi ja juusto, saa silti niitä suosituksiksi. Miten voi olla niin vaikea lukea kysymystä?
Jos ne eivät kelpaa, miksi silti haluaa niiden makua ja täyteläisyyttä? Eli ei tykkää mutta tykkää siltikin?
Jos pointti on maidottomuus...
Tykkään soijajuoma + ravintohiiva -yhdistelmästä. Maistuu juustoiselle ja umamille. Tietty vähän happoa kannattaa lisätä maustamisvaiheessa tasapainon vuoksi.
Makuasioita, kokeilemalla löytyy.