Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä tehdä torttutaikinasta? Ideoita kehiin. Ei enää joulutorttuja..

Vierailija
04.01.2023 |

Torttutaikinaa olisi jäljellä, mitäpä siitä tekisin... 🤔

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihariisipasteijoita.

Vierailija
2/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakkipiiloja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt leikkeleestä ja juustosiivuista pasteijoita.

Vierailija
4/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Lohipasteijoita tai vegetaarisia. .

Vierailija
5/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me tehdään aina nakkipiiloja lopuista levyistä.

Eli voitele se levyn puolikas sinapilla/ketsupilla ja laita pari siivua juustoa siihen ja nakki ja kääri rullalle. Sitten uuniin.

Variaatioita on runsaasti. Meillä näin.

Vierailija
6/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Torttutaikinasta voi tehdä laskiais"pullia". Viime vuonna kokeilin, tuli hyviä. Googlaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pastejoita ja täytteen valitset itse. Myös nakkipiilo on hyvä.

Myös wiinereitä voit tehdä.

Itse teen vielä pastejoita sillä pihlajanmarjahillolla.

Vierailija
8/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teet terveydellesi suuren palveluksen jos heität sen torttutaikinan roskiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pasteijoita, peltipiirakkaa (kaalipiirakka, jauhelihapiirakka).

Itse teen nopeita leivonnaisia: suikaloin taikinalevyt pienemmiksi, voitelen kananmunalla ja ripottelen päälle raesokeria, tai suolaisissa versioissa päälle jotain suolaista, oliiveja (pieniksi pilkottuna), aurinkokuivattua tomaattia, juustoraastetta - pelkistetyimmillään sormisuolaa/savusuolaa/merisuolarakeita.

Vierailija
10/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellainen torvi ja sitten kun otat uunista niin kermavaahtoa ja hilloa sisälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile seuraavaa, leikkaa taikina neliön muotoisiksi, viillä n. 5 cm halkiot jokaiseen kulmaan, laita taikinan keskelle lusikallinen luumumarmeladia, taittele joka toinen kulma keskelle marmeladin päälle, että leivonnaisesta tulee nelisakarainen tähti, voitele munalla taikinan näkyvät osat ja paista 225 asteessa 12 minuuttia.

Hyviä ovat.

Vierailija
12/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veikkaan että Ap:llä on vielä niitä kovetettuun margariiniin tehtyjä taikinoita. Heitä ne nyt todellakin pois, ovat lähes myrkkyyn verrattavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kokeile seuraavaa, leikkaa taikina neliön muotoisiksi, viillä n. 5 cm halkiot jokaiseen kulmaan, laita taikinan keskelle lusikallinen luumumarmeladia, taittele joka toinen kulma keskelle marmeladin päälle, että leivonnaisesta tulee nelisakarainen tähti, voitele munalla taikinan näkyvät osat ja paista 225 asteessa 12 minuuttia.

Hyviä ovat.

Torvi, nämä ovat joulutorttuja.

Vierailija
14/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pasteijoita, joiden sisällä maistettua tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti tms.) ja poron kylmäsavurouhetta sekä ripaus mustapippuria ja oreganoa. Päälle voi laittaa vielä juustoraastetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pasteijoita, peltipiirakkaa (kaalipiirakka, jauhelihapiirakka).

Itse teen nopeita leivonnaisia: suikaloin taikinalevyt pienemmiksi, voitelen kananmunalla ja ripottelen päälle raesokeria, tai suolaisissa versioissa päälle jotain suolaista, oliiveja (pieniksi pilkottuna), aurinkokuivattua tomaattia, juustoraastetta - pelkistetyimmillään sormisuolaa/savusuolaa/merisuolarakeita.

Kieritätkö ne taikinasiivut?

Vierailija
16/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kokeile seuraavaa, leikkaa taikina neliön muotoisiksi, viillä n. 5 cm halkiot jokaiseen kulmaan, laita taikinan keskelle lusikallinen luumumarmeladia, taittele joka toinen kulma keskelle marmeladin päälle, että leivonnaisesta tulee nelisakarainen tähti, voitele munalla taikinan näkyvät osat ja paista 225 asteessa 12 minuuttia.

Hyviä ovat.

Torvi, nämä ovat joulutorttuja.

No shit, Sherlock.

Vierailija
17/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juusto-suola"tikkuja". Leikkaa levy suikaleiksi, kostuta kananmunalla, pyörittele parmesaaniraasteessa ja ripottele suolaa pintaan. Suikaleen voi vielä kääntää kiertelle. Paistetaan uunissa.

Vierailija
18/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen feta-pasteijoita eli täytteeksi fetajuustoa ja pinaattia/aurinkokuivattua tomaattia/oliivirenkaita. Pinnalle vielä pinjansiemeniä jos sattuu olemaan.

Vierailija
19/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voitaikina toimii hyvin myös eräänlaisena pitsapohjana. Eli tomaattisosetta ja mieleisiä täytteitä + juustoraastetta ja uunin kautta ääntä kohti. Terveellisiähän ne ei kyllä ole, mutta hyvältä maistuu. 

Vierailija
20/32 |
04.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Runebergin päivään taitaa vielä olla aikaa mutta kaipa nyt jo voisi silti tehdä runebergintorttuja. Kokeilin viime vuonna, voittaa perinteiset mennen tullen ja paljon helpompia tehdä.