Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä ihmettä lisukkeeksi paistetun lohen kanssa, kun tyypilliset keitetyt perunat ei innosta.

Vierailija
10.11.2006 |

Löysin jonku ravintolan sivulta ehdotuksen sitrusrisotosta, mut siihen se jäi, ku en löytänyt googlettamallakaan reseptiä moiseen. Onko jotain ideoita? Hyvää ja juhlavaa(sellaista mitä lapsetkin söis).

Kommentit (48)

Vierailija
1/48 |
10.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi laittaa vaikka paseerattua tomaattia ja mausteita...Tai lapset ainakin tykkää ihan muusista :)

Vierailija
2/48 |
10.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanaa ja paprikaa suikaleiks, ja joukkoon vaikka sitruunamehua, ja pannussa niin ettei mee ihan mössöks, vaan porkkanat on pikkasen rapeita. Nam.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuresranskalaiset ja bearnaise-kastike 

Vierailija
4/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Bataattimuusi

Vierailija
5/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Välimeren perunat:

600g jauhoista perunaa

1 dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

3 dl kuivaa valkoviiniä (tai vesi+viinietikkaa 4/1 suhteella)

1 koura tuoretta rosmariinia, salviaa, timjamia – tai kaikkia yhdessä

1 tl suolaa

Kuori perunat ja siivuta melko ohueksi kolikoksi.

Laita isolle laakealle pannulle (johon löytyy kansi) oliiviöljyä ja ota lämpöä. Silpusta öljyyn valkosipuli ja mausta suolalla.

Paista perunasiivuja 10 minuuttia öljyssä. Lisää valkoviini sekä käyttämäsi tuoreet yrtit.

Laita kansi kiinni ja keitä perunat hissukseen kypsiksi. Voit lisätä hiukan vettä pannulle, jos ruoka uhkaa kuivua.

Nosta välimeren perunat tarjoiluastiaan ja koristele tuoreilla yrteillä.

Vierailija
6/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gratin dauphinois

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitruunaiset beluga- tai vihreät linssit?

Vierailija
8/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hasselbackan perunat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.epicurious.com/recipes/food/views/lemon-risotto-106451 Tuossa on sulle yks sitruunarisoton resepti.

Vierailija
10/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Annanperunat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Salaatti tuoreesta, silputusta pinaatista, fetajuustosta ja sitruunasta

Uunijuurekset tai uunibataatit + jogurttikastike

Grillattua tai paistettua varhaiskaalia tai tankoparsaa

Hunajamarinoidut porkkanat + jogurttikastike

Couscousia ja vihersalaatti

Vierailija
12/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitruksesta tulee tosiaan kivaa raikkautta lohelle, olisin ehdottanutkin sitä. Ihan lonkalta heittäen sitrusrisottoa voisi lähteä tekemään jollain perus risotto-ohjeella niin, että korvaa osan viinistä sitruunamehulla, tai miksei limellä, lisäksi raastettua sitruunan tai limen kuorta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Skoonen perunat

Vierailija
14/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä oli viimeksi lohen lisukkeena ihan riisiä ja pippurisitruskerma-kastike. Hyvin kelpasi.

Lisäksi salaatti ja tuoretta leipää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta perunat on kamalan tunkkaisia rasvaisen kalan lisukkeena muutenkin. Itse laittaisin salaattia tai höyrytettyjä kasviksia.

Vierailija
16/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermaperunat

valkosipuliperunat

Salaatti

Grillikasvikset/uunikasvikset/höyrytetyt kasvikset

Parsa

Vierailija
17/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunoita ehdotetaan vaikka ne tympii aloittajaa. Peruna on peruna vaikka maustaisi miten.

Vierailija
18/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Välimeren perunat:

600g jauhoista perunaa

1 dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

3 dl kuivaa valkoviiniä (tai vesi+viinietikkaa 4/1 suhteella)

1 koura tuoretta rosmariinia, salviaa, timjamia – tai kaikkia yhdessä

1 tl suolaa

Kuori perunat ja siivuta melko ohueksi kolikoksi.

Laita isolle laakealle pannulle (johon löytyy kansi) oliiviöljyä ja ota lämpöä. Silpusta öljyyn valkosipuli ja mausta suolalla.

Paista perunasiivuja 10 minuuttia öljyssä. Lisää valkoviini sekä käyttämäsi tuoreet yrtit.

Laita kansi kiinni ja keitä perunat hissukseen kypsiksi. Voit lisätä hiukan vettä pannulle, jos ruoka uhkaa kuivua.

Nosta välimeren perunat tarjoiluastiaan ja koristele tuoreilla yrteillä.

Tämä! Menee kokeiluun. 

Vierailija
19/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Perunoita ehdotetaan vaikka ne tympii aloittajaa. Peruna on peruna vaikka maustaisi miten.

Ei aloittaja ilmaissut perunoiden kaikissa muodoissaan tympivän, vaan ”tyypilliset keitetyt perunat ei innosta.” Ei muakaan innosta tyypilliset keitetyt perunat, mutta silti aion syödä tänään ranskanperunoita.

Vierailija
20/48 |
25.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloitukse luin ja sitten sekunnin googlaus:

https://www.herkkukasari.fi/sitruunarisotto-rakastaa-rieslingia/

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme yksi