Täällä kun moni kertoo ettei ole enää rahaa terveelliseen ruokaan niin mitä jos
Laitetaan vinkkejä?
Mitä esimerkiksi ostaisit jos rahaa jää 100e kuukaudeksi tai 200?
Riippuu tietenkin onko lapsia. Mulla on 1.
Kommentit (211)
Juureksia ja kaaleja kannattaa ostaa, kun ovat tarjouksessa. (Nyt ovat parhaassa satokaudessaan, mutta siihen nähden aika kalliita normihinnalla 🙁.) Säilyvät hyvin kylmiössä tai jääkaapin vihanneslokerossa, ja ovat monikäyttöisiä: voi tehdä laatikkoa, pataa, salaatteja, raastetta, keittoa yms. yms.
Porkkanaa ja kaalia voi myös säilöä fermentoimalla. On vielä hyvin terveellistäkin, kun sisältää maitohappobakteereja.
Vierailija kirjoitti:
Kaalia, perunaa, mustapapuja, linssejä, tomaattipyrettä, sipulia, valkosipulia, chiliä.
Edullista proteiinia saa tosiaan, kunnostaa kuivattuja papuja ja linssejä. Kerralla voi keitellä isomman määrän, koska etenkin pavut vaativat pitkän keittoajan, niin säästyy aikaa, vaivaa ja sähköä. Kannattaa pakastaa kerta-annoksina, kätevä käyttää tarpeen mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Kaalia, perunaa, mustapapuja, linssejä, tomaattipyrettä, sipulia, valkosipulia, chiliä.
Ai niin. Kaurapuuroa, kananmunia, öljyä ja suolaa lisäksi. Noilla pärjää eikä paljoa maksa.
Todellisuus on että ruuan päälle ostellaan hemmottelutuotteita kutan jäätelöä ja suklaata. Yleisin on tietysti alkoholi.
Omenat ja appelsiinit maksaa alle 2 euroa kilo, omenoita saa jopa alle eurolla kilo. En ymmärrä millä perusteella hedelmät olisi kalliita. Mitä muuta elintarviketta saa tuollaisella kilohinnalla kuin hedelmiä ja kasviksia?
Vierailija kirjoitti:
Omenat ja appelsiinit maksaa alle 2 euroa kilo, omenoita saa jopa alle eurolla kilo. En ymmärrä millä perusteella hedelmät olisi kalliita. Mitä muuta elintarviketta saa tuollaisella kilohinnalla kuin hedelmiä ja kasviksia?
Satokausia kannattaa seurailla, silloin kasvikset ja hedelmät ovat parhaimmillaan ja halvimmillaan.
Ostaa sitä lihaa ja mättöä vähemmän.
Älä odota että ihmiset olisi rehellisiä vastauksissaan. Ostoskotiin kyllä tipahtelee kaikkea ylimääräistä ja eri tuotteiden hinnakkaanpia vaihtoehtoja.
Jos sinulla on ylivuotisia marjoja pakastimessa, kannattaa tehdä niistä piirakoita, marjakeittoja ja vatkattuja marjapuuroja. Tuoreemmat sitten syöt pelkästään sulatettuina, niin saat vitamiinit hyödyksesi. Vanhemmissakin on kuitenkin kuitua ja hivenaineita, joten niitä ei kannata heittää pois.
On niillä oikeesti. Se on vaan tuo uhriutumismentaliteetti.
Mitäs sitten jos kaalit, pavut, linssit, tofut jne lihakkeet ei sovi ja taloudessa kaksi miestä jotka tekevät fyysistä työtä eivätkä pärjää millään vihannespadalla?
Vierailija kirjoitti:
Älä odota että ihmiset olisi rehellisiä vastauksissaan. Ostoskotiin kyllä tipahtelee kaikkea ylimääräistä ja eri tuotteiden hinnakkaanpia vaihtoehtoja.
Ei länsimaalaisen ihmisen elämä voi olla pelkkää elossapysymistä ilman iloja. Mitä mieltä on silloin on olla edes elossa?
Se on valetta jos ei ole varaa. Aina on varaa pitää vaan priorisoida elämää eli jättää turhuudet pois
Monen maha ei kestä noita papu-soija - ym. Tuotteita.
Ne, jotka väittävät ettei ole vara terveelliseen ruokaan, eivät tiedä, mikä on terveellistä ruokaa. Kotimaiset juurekset esimerkiksi. Riisit, pastat, voit, lihat paskaa kaikki. Pelkkää kolesterolia ja hiilaria.
Vierailija kirjoitti:
Monen maha ei kestä noita papu-soija - ym. Tuotteita.
Niinhän sinä kuvittelet, kun aina olet potenut kuidun puutetta. sun suolistobakteerit syövät kuidun puuttuessa suoliston pintaepiteeliä ja kun ne sitten saavat soijaa (jossa on runsaasti kasvikuitua) ne järjestävät juhlat. Suolisto tottuu siihen viikossa, parissa, eikä sua sen jälkeen pieretä koskaan, mutta vältyt suolistosyövältä, jota väsäät tuolla lihapitoisella ja kuiduttomalla mässylläsi.
Vierailija kirjoitti:
Mitäs sitten jos kaalit, pavut, linssit, tofut jne lihakkeet ei sovi ja taloudessa kaksi miestä jotka tekevät fyysistä työtä eivätkä pärjää millään vihannespadalla?
Kukas se kieltää siihen ostamasta lihaa lisukkeeksi. Nuo nyt vain ovat niitä huokeita ja terveellisiä perusraaka-aineita, joita voi harkita valmiiden ranujen tai kermaperunoiden tilalle. Järjenkäyttö on sallittua, eikä täällä kukaan mitään määräyksiä anna. Suosituksia ja hyväksi havaittuja niksejä vaan.
Sitä aina välillä ihmettelen, miten on niin paljon niitä, joille ei hyvin kypsennetty kaali, porkkana, linssi, papu yms. sovi. Tai edes jokin näistä. (Hernekeitosta kuitenkin kovin harva raavaskaan mies sairastuu tai sille nyrpistelee, vaikka palkokasvi se hernekin on.)
Oma kokemus että terveellinen ruoka on nimenomaan edullisinta mutta pitää nähdä vaivaa ja tehdä itse. Pavut, linssit, juurekset ja kausivihannekset on edullisia. Marjat ja sienet.
Lihaa ja kalaa voi syödä vaikka yhdellä aterialla silloin tällöin. Leikkeleet ja arki juustot pois kokonaan. Tilalle kananmunaa ja vihanneksia. Puuroa pullan tilalle. Sekin on hyvää kun kattilassa tekee mikron sijaan.
Popcornit jyvistä öljyssä sipsipussin sijaan.
Siskonmakkarakeitto muutamaksi päiväksi ja paljon juureksia siihen. Näkkäriä tai Leipää lisäksi. Hanavettä.
Vierailija kirjoitti:
Mitäs sitten jos kaalit, pavut, linssit, tofut jne lihakkeet ei sovi ja taloudessa kaksi miestä jotka tekevät fyysistä työtä eivätkä pärjää millään vihannespadalla?
Kyllä muuten pärjää. Ja aina voi tempasta pari keitettyä kananmunaa päälle. Aikamoisia ihrapalloja täytyy ukkojen olla, jos eivät runsaasti papuja ja linssejä sisältävällä padalla pärjää. Syytäkin vähän totutella ja laihtua silloin.
Kaalia, perunaa, mustapapuja, linssejä, tomaattipyrettä, sipulia, valkosipulia, chiliä.