Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Täysmaito sittenkin parempi valinta? Tutkimus: Rasvaiset maitotuotteet eivät yhteydessä sydän- ja verisuonisairauksiin

Kommentit (140)

Vierailija
1/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kahden vuoden takainen, yli 15 vuotta kestänyt seurantatutkimus osoitti täysmaitoa juovilla olevan pienempi riski sairastua diabetekseen verrattuna rasvattomia maitotuotteita käyttäviin henkilöihin.

Vierailija
2/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä tuo on tiedetty. Suomalaiset viraomaissuositukset ravinnosta perustuu ihan johonkin muuhun kuin luotettaviin tutkimuksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tänä vuonna on uutisoitu myös tanskalaistutkimuksesta, jossa täysmaidon huomattiin lisäävän hyvän kolesterolin määrää veressä. Hyvä kolesteroli alentaa sydänkohtauksen ja aivoinfarktin riskiä, sillä se kuljettaa huonoa kolesterolia valtimoista maksaan, josta se lopulta poistuu kehosta.

Rasvattomia maitotuotteita syövillä on lisäksi todettu olevan suurempi ylipainon riski rasvaisia tuotteita syöviin verrattuna.

Vierailija
4/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kohta tämä ketju on täynnä ravitsemusasiantuntijoita jotka kyllä oikaisevat käsityksesi maidon ja etenkin täysmaidon mahdollisista terveysvaikutuksista :D

Vierailija
5/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä tuo on tiedetty. Suomalaiset viraomaissuositukset ravinnosta perustuu ihan johonkin muuhun kuin luotettaviin tutkimuksiin.

Totta. Miettii vaikkapa Ranskaa. Siellä ei hirveästi välitetä kevyt siitä ja kevyt tästä. Kunnon voita, täysrasvaisia juustoja, kermaa jne.

Hoikkaa kansaa ovat.

Ap

Vierailija
6/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin ja juustokin laihduttaa. Itse laitan kahviin nykyään täysmaitoa.

Just like other dairy products, cheese too is rich in calcium and protein. Research suggests that when our bodies get adequate amounts of calcium, we tend to burn more fat. Also, with cheese being protein-rich, it accelerates your metabolism and reduces appetite, thereby helping you achieve weight loss.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kohta tämä ketju on täynnä ravitsemusasiantuntijoita jotka kyllä oikaisevat käsityksesi maidon ja etenkin täysmaidon mahdollisista terveysvaikutuksista :D

Niitä odotellessa :D

Ap

Vierailija
8/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äitini joi punaista, eli kulutus/täysmaitoa ja käytti vain voita leivällä ja ruoanlaitossa, eli 92 vuotiaaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jättäisin valinnat ihmisten tehtäväksi. Osalle ei maistu täysmaito aikuisena kovin usein, rasvaton ja kevytmaito ok. Onhan kevytkermaakin. Koska tutkimukset ovat olleet -vastakkaisia- ajan saatossa, en luota ihan heti tuloksiin. Katsellaan.

Vierailija
10/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen messunnut tätä asiaa jo ainakin 20 vuotta.

Olen päiväkodissa töissä, ja säälittää se rasvattoman maidon ja (järkyttävän makuisen vegaanisen) Floran tarjoileminen lapsille.

Se margariinisilmä ei edes sula puuroon. 🙄

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä tuo on tiedetty. Suomalaiset viraomaissuositukset ravinnosta perustuu ihan johonkin muuhun kuin luotettaviin tutkimuksiin.

Totta. Miettii vaikkapa Ranskaa. Siellä ei hirveästi välitetä kevyt siitä ja kevyt tästä. Kunnon voita, täysrasvaisia juustoja, kermaa jne.

Hoikkaa kansaa ovat.

Ap

Ranskassa ollaan hoikkia sosiaalisen paineen vuoksi, ei rasvaisen ruoan vuoksi.

Vierailija
12/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaisesta ruoasta on viety se minkä takia ruokaa syödään eli energia. Kevytmaitoja, kevytlevitteitä ja kevyt sitätätä mässytetään ja nälkä on kuusi kertaa päivässä. Ruokaa pitää olla jatkuvasti saatavilla ja se on ravintoköyhää eikä pidä nälkää. Insuliinitasot koholla pitkin päivää. Se lihottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

oottekko huomannu että jokainen lihava ostaa rasvatonta

Vierailija
14/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suomalaisesta ruoasta on viety se minkä takia ruokaa syödään eli energia. Kevytmaitoja, kevytlevitteitä ja kevyt sitätätä mässytetään ja nälkä on kuusi kertaa päivässä. Ruokaa pitää olla jatkuvasti saatavilla ja se on ravintoköyhää eikä pidä nälkää. Insuliinitasot koholla pitkin päivää. Se lihottaa.

Liioiteltua. Kyllä niitä rasvatuotteitakin siellä on osaksi saatavilla ja osa kevyempää. VOI aiheuttaa joillekin sydämentykytystä jota nyt työnnetään joka paikkaan kerman lisäksi ja kasvirasva ei, ellei ylikuumennetua. Yksilöllistä. Ei rasvaisempi ole automaattisesti kaikissa ravinteikkaampi, paitsi jos on anoreksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen maitotilallisen lapsena juonut maitoa " suoraan lehmän tissistä" eli käsittelemätöntä maitoa elämäni ensimmäiset 18 vuotta. Mitattiin kolesterolit ja muut parinkympin iässä ja ne oli todella matalat ja olin todella hoikka.  Olin mukana myös Pohjois-Karjala projektissa nuorena ja sieltä saadut tulokset olivat hyviä. Nyt viidenkympin iässä on alkanut vähän kolesteroli nousta, mutta vielä viitearvoissa.

Vierailija
16/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on aina juotu punaista maitoa ja käytetty kuohukermaa, sekä täysrasvaisia jogurtteja.

Aivan normaalipainoisia olemme. Sen sijaan sokerit olemme jättäneet hyvin vähälle ja kaikki pullan puputtamiset.

Vierailija
17/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä tuo on tiedetty. Suomalaiset viraomaissuositukset ravinnosta perustuu ihan johonkin muuhun kuin luotettaviin tutkimuksiin.

Totta. Miettii vaikkapa Ranskaa. Siellä ei hirveästi välitetä kevyt siitä ja kevyt tästä. Kunnon voita, täysrasvaisia juustoja, kermaa jne.

Hoikkaa kansaa ovat.

Ap

No eiväthän ranskalaiset juo maitoa. Harva nyt Suomessakaan käyttää täysin rasvatonta juustoa tai täysin rasvatonta kermaa... Suomalainen tapa, että aikuiset ihmiset vetävät päivässä litran maitoa lienee aika erikoinen.

Vierailija
18/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juokaa aina rasvaista maitoa, mikäli sitä on tarjolla. Syöjää myös rasvaisia juustoja. Tähän on tultu että nämäkin väittämät alkavat olla jo virallisia totuuksia.

Kananmunat myös on terveellisiä.

Vierailija
19/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä tuo on tiedetty. Suomalaiset viraomaissuositukset ravinnosta perustuu ihan johonkin muuhun kuin luotettaviin tutkimuksiin.

Totta. Miettii vaikkapa Ranskaa. Siellä ei hirveästi välitetä kevyt siitä ja kevyt tästä. Kunnon voita, täysrasvaisia juustoja, kermaa jne.

Hoikkaa kansaa ovat.

Ap

Ranskassa ollaan hoikkia sosiaalisen paineen vuoksi, ei rasvaisen ruoan vuoksi.

Ranskassa aikuinen ihminen syö kolme ateriaa päivässä, aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Käsittääkseni katsottaisiin aika pitkään jos joku laiduntaa tunnin tai parin välein "ettei verensokeri laske". Näillä ruokailuajoilla ei ole mitään väliä sillä onko omassa kastikeannoksessa kaksi ruokalusikallista kermaa vai vähärasvaista ruokakermaa. Toki voi olla, että se aito kerma auttaa jaksamaan seuraavaan ruokailuun paremmin.

Vierailija
20/140 |
28.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja paljos teillä kaikilla on ylipainoa tässä ketjussa ketkä puolustelevat näitä epäterveellisiä tuotteita? saanen kysyä.