Täysmaito sittenkin parempi valinta? Tutkimus: Rasvaiset maitotuotteet eivät yhteydessä sydän- ja verisuonisairauksiin
Kommentit (140)
Kyllä tuo on tiedetty. Suomalaiset viraomaissuositukset ravinnosta perustuu ihan johonkin muuhun kuin luotettaviin tutkimuksiin.
Tänä vuonna on uutisoitu myös tanskalaistutkimuksesta, jossa täysmaidon huomattiin lisäävän hyvän kolesterolin määrää veressä. Hyvä kolesteroli alentaa sydänkohtauksen ja aivoinfarktin riskiä, sillä se kuljettaa huonoa kolesterolia valtimoista maksaan, josta se lopulta poistuu kehosta.
Rasvattomia maitotuotteita syövillä on lisäksi todettu olevan suurempi ylipainon riski rasvaisia tuotteita syöviin verrattuna.
Kohta tämä ketju on täynnä ravitsemusasiantuntijoita jotka kyllä oikaisevat käsityksesi maidon ja etenkin täysmaidon mahdollisista terveysvaikutuksista :D
Vierailija kirjoitti:
Kyllä tuo on tiedetty. Suomalaiset viraomaissuositukset ravinnosta perustuu ihan johonkin muuhun kuin luotettaviin tutkimuksiin.
Totta. Miettii vaikkapa Ranskaa. Siellä ei hirveästi välitetä kevyt siitä ja kevyt tästä. Kunnon voita, täysrasvaisia juustoja, kermaa jne.
Hoikkaa kansaa ovat.
Ap
Niin ja juustokin laihduttaa. Itse laitan kahviin nykyään täysmaitoa.
Just like other dairy products, cheese too is rich in calcium and protein. Research suggests that when our bodies get adequate amounts of calcium, we tend to burn more fat. Also, with cheese being protein-rich, it accelerates your metabolism and reduces appetite, thereby helping you achieve weight loss.
Vierailija kirjoitti:
Kohta tämä ketju on täynnä ravitsemusasiantuntijoita jotka kyllä oikaisevat käsityksesi maidon ja etenkin täysmaidon mahdollisista terveysvaikutuksista :D
Niitä odotellessa :D
Ap
Äitini joi punaista, eli kulutus/täysmaitoa ja käytti vain voita leivällä ja ruoanlaitossa, eli 92 vuotiaaksi!
Jättäisin valinnat ihmisten tehtäväksi. Osalle ei maistu täysmaito aikuisena kovin usein, rasvaton ja kevytmaito ok. Onhan kevytkermaakin. Koska tutkimukset ovat olleet -vastakkaisia- ajan saatossa, en luota ihan heti tuloksiin. Katsellaan.
Olen messunnut tätä asiaa jo ainakin 20 vuotta.
Olen päiväkodissa töissä, ja säälittää se rasvattoman maidon ja (järkyttävän makuisen vegaanisen) Floran tarjoileminen lapsille.
Se margariinisilmä ei edes sula puuroon. 🙄
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä tuo on tiedetty. Suomalaiset viraomaissuositukset ravinnosta perustuu ihan johonkin muuhun kuin luotettaviin tutkimuksiin.
Totta. Miettii vaikkapa Ranskaa. Siellä ei hirveästi välitetä kevyt siitä ja kevyt tästä. Kunnon voita, täysrasvaisia juustoja, kermaa jne.
Hoikkaa kansaa ovat.
Ap
Ranskassa ollaan hoikkia sosiaalisen paineen vuoksi, ei rasvaisen ruoan vuoksi.
Suomalaisesta ruoasta on viety se minkä takia ruokaa syödään eli energia. Kevytmaitoja, kevytlevitteitä ja kevyt sitätätä mässytetään ja nälkä on kuusi kertaa päivässä. Ruokaa pitää olla jatkuvasti saatavilla ja se on ravintoköyhää eikä pidä nälkää. Insuliinitasot koholla pitkin päivää. Se lihottaa.
oottekko huomannu että jokainen lihava ostaa rasvatonta
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisesta ruoasta on viety se minkä takia ruokaa syödään eli energia. Kevytmaitoja, kevytlevitteitä ja kevyt sitätätä mässytetään ja nälkä on kuusi kertaa päivässä. Ruokaa pitää olla jatkuvasti saatavilla ja se on ravintoköyhää eikä pidä nälkää. Insuliinitasot koholla pitkin päivää. Se lihottaa.
Liioiteltua. Kyllä niitä rasvatuotteitakin siellä on osaksi saatavilla ja osa kevyempää. VOI aiheuttaa joillekin sydämentykytystä jota nyt työnnetään joka paikkaan kerman lisäksi ja kasvirasva ei, ellei ylikuumennetua. Yksilöllistä. Ei rasvaisempi ole automaattisesti kaikissa ravinteikkaampi, paitsi jos on anoreksia.
Olen maitotilallisen lapsena juonut maitoa " suoraan lehmän tissistä" eli käsittelemätöntä maitoa elämäni ensimmäiset 18 vuotta. Mitattiin kolesterolit ja muut parinkympin iässä ja ne oli todella matalat ja olin todella hoikka. Olin mukana myös Pohjois-Karjala projektissa nuorena ja sieltä saadut tulokset olivat hyviä. Nyt viidenkympin iässä on alkanut vähän kolesteroli nousta, mutta vielä viitearvoissa.
Meillä on aina juotu punaista maitoa ja käytetty kuohukermaa, sekä täysrasvaisia jogurtteja.
Aivan normaalipainoisia olemme. Sen sijaan sokerit olemme jättäneet hyvin vähälle ja kaikki pullan puputtamiset.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä tuo on tiedetty. Suomalaiset viraomaissuositukset ravinnosta perustuu ihan johonkin muuhun kuin luotettaviin tutkimuksiin.
Totta. Miettii vaikkapa Ranskaa. Siellä ei hirveästi välitetä kevyt siitä ja kevyt tästä. Kunnon voita, täysrasvaisia juustoja, kermaa jne.
Hoikkaa kansaa ovat.
Ap
No eiväthän ranskalaiset juo maitoa. Harva nyt Suomessakaan käyttää täysin rasvatonta juustoa tai täysin rasvatonta kermaa... Suomalainen tapa, että aikuiset ihmiset vetävät päivässä litran maitoa lienee aika erikoinen.
Juokaa aina rasvaista maitoa, mikäli sitä on tarjolla. Syöjää myös rasvaisia juustoja. Tähän on tultu että nämäkin väittämät alkavat olla jo virallisia totuuksia.
Kananmunat myös on terveellisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä tuo on tiedetty. Suomalaiset viraomaissuositukset ravinnosta perustuu ihan johonkin muuhun kuin luotettaviin tutkimuksiin.
Totta. Miettii vaikkapa Ranskaa. Siellä ei hirveästi välitetä kevyt siitä ja kevyt tästä. Kunnon voita, täysrasvaisia juustoja, kermaa jne.
Hoikkaa kansaa ovat.
ApRanskassa ollaan hoikkia sosiaalisen paineen vuoksi, ei rasvaisen ruoan vuoksi.
Ranskassa aikuinen ihminen syö kolme ateriaa päivässä, aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Käsittääkseni katsottaisiin aika pitkään jos joku laiduntaa tunnin tai parin välein "ettei verensokeri laske". Näillä ruokailuajoilla ei ole mitään väliä sillä onko omassa kastikeannoksessa kaksi ruokalusikallista kermaa vai vähärasvaista ruokakermaa. Toki voi olla, että se aito kerma auttaa jaksamaan seuraavaan ruokailuun paremmin.
ja paljos teillä kaikilla on ylipainoa tässä ketjussa ketkä puolustelevat näitä epäterveellisiä tuotteita? saanen kysyä.
Kahden vuoden takainen, yli 15 vuotta kestänyt seurantatutkimus osoitti täysmaitoa juovilla olevan pienempi riski sairastua diabetekseen verrattuna rasvattomia maitotuotteita käyttäviin henkilöihin.