Gluteenittomasta piirakkapohjasta kysymys
Tarkoitus tehdä yksi piirakka: vesi, vehnäjauho, voi, suola taikinalla.
Voinko tehdä saman piirakan gluteenittomana vaihtamalla vain vehnäjauhon gluteenittomaan?
Jos ei ole mahdollista, olisiko jollain antaa hyvä gluteeniton piirakkapohjaohje?
Kommentit (13)
Suosittelen etsimään netistä ohjeen, johon tulee gluteenittomien jauhojen lisäksi perunahiutaleita. Pohjasta tulee näin selvästi maukkaampi eikä sen tekemisessä ole enempää vaivaa, kun käyttää valmiita perunahiutaleita.
Vierailija kirjoitti:
Periaatteessa kyllä, mutta jauhojen määrä voi olla eri. Tee ensin normaali taikina ja jäljittele sitten gluteeniton mahdollisimman saman rakenteiseksi, laita ensin vähän vähemmän jauhoja ja lisää sitten vähitellen.
Kiitos vastauksesta, eipä tullut mieleen. Onkin vaikea lähteä jäljittelemään tätä toista taikinaa, kun se on aika rasvainen. Ei huomaa sitä jauhon määrää siinäkään tunnustelemalla. Pitää miettiä nyt. Kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Suosittelen etsimään netistä ohjeen, johon tulee gluteenittomien jauhojen lisäksi perunahiutaleita. Pohjasta tulee näin selvästi maukkaampi eikä sen tekemisessä ole enempää vaivaa, kun käyttää valmiita perunahiutaleita.
Kiitos, pitääpä katsoa. Tämä on siis makeapiirakka, mutta kai ne perunahiutaleet sellaiseenkin sopii. Pitää katsoa. Kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suosittelen etsimään netistä ohjeen, johon tulee gluteenittomien jauhojen lisäksi perunahiutaleita. Pohjasta tulee näin selvästi maukkaampi eikä sen tekemisessä ole enempää vaivaa, kun käyttää valmiita perunahiutaleita.
Kiitos, pitääpä katsoa. Tämä on siis makeapiirakka, mutta kai ne perunahiutaleet sellaiseenkin sopii. Pitää katsoa. Kiitos.
Sopii hyvin. Laitat vaan sokeria mukaan. Perunahiutaleet (eli mummon muussi) tuovat helposti kuivaksi ja murenevaksi jäävään gluteenittomaan pohjaan mehevyyttä ja parempaa koostumusta.
t. eri
Oma suosikkini:
125 g voita.
1 ½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta.
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja (Myllärin)
¼ tl suolaa.
n. 1 rkl kylmää vettä
Vierailija kirjoitti:
Oma suosikkini:
125 g voita.
1 ½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta.
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja (Myllärin)
¼ tl suolaa.
n. 1 rkl kylmää vettä
Ja jos ei jauhoseosta halua noin pienen määrän takia ostaa: sekoita esim. riisijauhoa ja perunahiutaleita keskenään tuo määrä.
Itse vastikään jouduin myös tekemään gluteenitonta piirasta. Ratkaisin asian ostamalla pakastepiirakkapohjan, ja hyvin onnistuin sen avulla. Ei kiireessä riittäneet rahkeet alusta loppuun asti kaiken tekemiseen itse, joten tuossa päätin oikaista.
Jos murenevuus ei haittaa, makea piiras toimii pelkillä kaurajauhoillakin. Muistat vain katsoa, että on gluteeniton kaurajauho kyseessä. Eikä saa käsitellä samoilla välineillä gluteenitonta ja vehnällistä taikinaa.
Vierailija kirjoitti:
Itse vastikään jouduin myös tekemään gluteenitonta piirasta. Ratkaisin asian ostamalla pakastepiirakkapohjan, ja hyvin onnistuin sen avulla. Ei kiireessä riittäneet rahkeet alusta loppuun asti kaiken tekemiseen itse, joten tuossa päätin oikaista.
Suosittelen tätä vaihtoehtoa, jos gluteenittomasti ei tule paljon leivottua. Turha niitä gluteenittomia jauhoja on parin desin takia ostaa kaappiin pyörimään.
Ehdottomasti kaurajauhoja tai -hiutaleita makean piirakan pohjaan. Tulee paljon mehevämpi. Tällä ohjeella olen tehnyt usein ja saanut paljon kehuja: https://liianhyvaa.blogspot.com/2014/08/kaurainen-mustikkapiirakka-myos…
Kiitos paljon vastauksista. Aion näihin perehtyä ja aion ihan kokeillakin.
Vierailija kirjoitti:
Ehdottomasti kaurajauhoja tai -hiutaleita makean piirakan pohjaan. Tulee paljon mehevämpi. Tällä ohjeella olen tehnyt usein ja saanut paljon kehuja: https://liianhyvaa.blogspot.com/2014/08/kaurainen-mustikkapiirakka-myos…
Mä liputan myös kaurajauhon puolesta! Usein korvaan osan gluteenittomasta jauhoseoksesta kaurajauholla. Esim. jos oheessa on vaikka 2,5 dl glut. jauhoseosta, saatan laittaa 1,5 dl glut. jauhoseosta ja 1 dl kaurajauhoa.
Periaatteessa kyllä, mutta jauhojen määrä voi olla eri. Tee ensin normaali taikina ja jäljittele sitten gluteeniton mahdollisimman saman rakenteiseksi, laita ensin vähän vähemmän jauhoja ja lisää sitten vähitellen.