Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

HS: Mies söi mäyrän (pitää sisällään tärkeän ruuanvalmistusvinkin)

Vierailija
17.10.2022 |

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009140221.html

"Muutamat ihmettelivät, moni arvosti, muutamat muistuttivat, että takavuosien televisiosuosikki Patakakkosessakin valmistettiin mäyrää. Ohjelman esittelyssä keittiömestari Jaakko Kolmosen kanssa tästä metsäsiasta valmistetaan maukasta ruokaa taivasalla.

Ohjetta hän ei tarvinnut, hän teki sitä kuin olisi tehnyt karjalanpaistia: neljä tuntia uunissa noin 150 asteessa.

Pyöräytys pannussa, porkkanaa, sipulia, pippuria, laakerinlehtiä ja katajanmarjoja. Mahdollisen trikiinin takia liha pitää kypsentää hyvin, Vesterinen neuvoo.

Trikiinimato voi loisia kaikissa lihaa syövissä eläimissä ja se voi tarttua ihmiseen.
...
Kursula ei suosittele syömään mäyrän lihaa. Mäyrän lihaan liittyy suuri trikiiniriski. Lihan läpikypsentämällä trikiini kuolee. Mäyrän lihan valmistamisessa täytyykin noudattaa erityistä tarkkuutta."

Sama ohje pätee villisikaan, jonka metsästys tulee lisääntymään. Villisian lihan valmistamiseen pätee samat ohjeet.
Tämä vinkkinä av-mammoille, kun oma Obelix tulee metsästysreissulta villisian kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla