Tsekkasin juuri avatun joulusuklaa-osaston marketissa, palmuöljyn käyttö on vaan lisääntynyt!
Ilmeisesti makeis tehtaat kompensoi kalliin kaakaon hintaa lisäämällä halpojen raaka-aineiden, kuten glukoosi-fruktoosisiirapin ja palmurasvan käyttöä. Ei näin!
Kommentit (45)
Suositun joulusuklaakonvehdin 3 pääraaka-ainetta: Sokeri, kasvirasva (palmu), kaakaovoi.
Kilpailijalla vastaavasti: Sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa. Eipä ole valinnan vaikeuksia tässä tapauksessa!
Sill korvataan myös Ukrainan auringonkukkaöljyä.
Onneksi voi ostaa suklaita ihan vaan maun perusteella.
Tämän vuoksi ostan vain Fazerin suklaita. Myös niissä joissain on palmuöljyä, eli pitää aina ensin vielä tarkistaa paketista.
Minä en ole syönyt suklaata jouluisin tai muulloinkaan moneen vuoteen. Ei tarvitse tästäkään asiasta murehtia. Suosittelen. Maailma menee huonompaan suuntaan koko ajan ja kannattaa hypätä kelkasta niistä asioista mitkä ei enää itselle sovi.
Vierailija kirjoitti:
Onneksi voi ostaa suklaita ihan vaan maun perusteella.
Palmuöljy on pahaa.
Vierailija kirjoitti:
Suositun joulusuklaakonvehdin 3 pääraaka-ainetta: Sokeri, kasvirasva (palmu), kaakaovoi.
Kilpailijalla vastaavasti: Sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa. Eipä ole valinnan vaikeuksia tässä tapauksessa!
Kerrotko mitkä tuotteet on kyseessä, niin tietää vähän ennalta?
Itsekin huomasin jonkin joulukarkkipussin tänään kaupassa. Nytkö se alkaa? Tip tap tip tap...
Onneksi jokainen voi jättää ne ostamatta. Kannattaa myös lähettää palautetta valmistajalle / kauppiaalle joka tuotteet valitsee. Jos tarpeeksi moni huomauttaa asiasta, asiat voivat muuttua.
Vierailija kirjoitti:
Tämän vuoksi ostan vain Fazerin suklaita. Myös niissä joissain on palmuöljyä, eli pitää aina ensin vielä tarkistaa paketista.
En ymmärrä tätä pointtiasi. Syöt pelkkä fazeria tämän takia, mutta kuitenkin tarkistat onko palmuöljyä koska joissain on. Eihän sillä valmistajalla silloin ole väliä, koska on muitakin palmuöljyttömiä tuotteita. Ainakin pandan suklaassa on muistaakseni merkintä palmuöljyttömyydestä.
Fazer myöntyi viime vuonna vihdoin muuttamaan klassikkotuotteensa Wiener nougatin reseptiä ja poisti siitä palmuöljyn. Mainehaitta oli kuitenkin jo hankittu
Älä missään tapauksessa osta ikinä joulusuklaata.
Haribo, Marabou, Kinder, suurin osa Fazerin tuotteista: ei voi käyttää, täynnä palmuöljyä ja -rasvaa, liivatetta ja E-koodeja. Nuo dominoivat markettien karkki- ja keksihyllyjä. Toivon muiden lukevan enemmän pakkausselosteita, että reseptien olisi muututtava.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suositun joulusuklaakonvehdin 3 pääraaka-ainetta: Sokeri, kasvirasva (palmu), kaakaovoi.
Kilpailijalla vastaavasti: Sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa. Eipä ole valinnan vaikeuksia tässä tapauksessa!
Kerrotko mitkä tuotteet on kyseessä, niin tietää vähän ennalta?
Fazerin joulusuklaakonvehdit punaisessa rasiassa ja Pandan juhlapöydän konvehdit
Suositelkaapa laadukkaita suklaita, miltä merkiltä kannattaa ostaa?
Ihmiset on hienosti saatu aivopestyä ajatukseen, että jouluna kuuluu syödä suklaata.
Vierailija kirjoitti:
Suositelkaapa laadukkaita suklaita, miltä merkiltä kannattaa ostaa?
Itse on syönyt Lindt-suklaahahmoja (nalle ja pääsiäispupu ainakin) - pieni miinus se että mulla on iso pino niitä koristeita mitkä tulee hahmon mukana. 😄
En osta mitään missä on palmuöljyä
Vierailija kirjoitti:
Suositelkaapa laadukkaita suklaita, miltä merkiltä kannattaa ostaa?
Perinteikäs belgialainen brändi Neuhaus on takuuvalinta. Tosin tuotteetkin kalliimpia, mutta jouluna voi herkutella vaikka maksaisikin enemmän.
Tottakai näin. Ei heitä kuluttajat kiinnosta, vaan tuotteen myyntihinta suhteessa valmistushintaan ja siittä tuleva voitto.