Missä järjestyksessä kantarellit ja pekonit pannulle?
Eli siis paistanko ensin pekonit ja otan pois, sitten paistan sienistä nesteen pois?
Vai ensin sienistä neste pois? En haluaisi niitä "jo paistettuja" pekoneja sinne sieninesteeseen lillumaan.
Tulossa siis sienipekonipasta.
Niin ja missä vaiheessa sipuli?
Kiitos.
Kommentit (27)
Vierailija kirjoitti:
Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.
Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.
Mä tekisin ehkä niin, että paistaisin ensin sipulit ja pannulta pois, sitten pekonin, sitten pannulta pois ja sitten sienet. Kun sienistä on neste lähtenyt, pekonit ja sipulit takas pannulle.
Miettisitkö vielä, kannattaako kantarellit pilata pekonilla. Molemmat hyviä erikseen, mutta pekoni saa kantarellit maistumaan lähinnä tunkkaisilta.
Vierailija kirjoitti:
Paista ensin pekonit mutta jätä sitä ennen kantarellit metsään.
Tämä.
Pekonin kanssa sopii kananmuna. Niitä löytääkin helpommin kuin kantarelleja.
Vierailija kirjoitti:
Mä tekisin ehkä niin, että paistaisin ensin sipulit ja pannulta pois, sitten pekonin, sitten pannulta pois ja sitten sienet. Kun sienistä on neste lähtenyt, pekonit ja sipulit takas pannulle.
Kiitos. Teen näin. Ja laitan sen pekonin kyllä. Meillä lapset tykkäävät tästä ruuasta ja kantarelleja on nyt tosi paljon kerättynä.
Ap
Voita, pekonit sitten kun pannu kuuma ja voi sulanut. Sienen nakkaa bioastiaan.
No mitäpä jos ihan googlaat. Sieni-pekoni-pasta. Näyttää joka ohjeessa lukevan, että ensin paistat pekonin ja sipulit ja sitten lisäät joukkoon ne paloitellut sienet.
Itse paistaisin ensin pekonin ilman lisättyä rasvaa ja sitten siinä rasvassa muut. Pekoni kannattaa laittaa kylmälle pannulle niin rasva tihkuu ulos, tulee rapeampaa kuin kuumalle laitettuna.
Pekonit laitetaan ensin kylmälle pannulle ja sitten vasta liesi päälle, tulee rapeaa. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperiin, Huom! ei viemäriin. Ja lisää sienet sen jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.
Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.
Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.
Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.
Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.
Etkö tiedä, että sienistä irtoaa valtava määrä nestettä, kun ne paistaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä tekisin ehkä niin, että paistaisin ensin sipulit ja pannulta pois, sitten pekonin, sitten pannulta pois ja sitten sienet. Kun sienistä on neste lähtenyt, pekonit ja sipulit takas pannulle.
Kiitos. Teen näin. Ja laitan sen pekonin kyllä. Meillä lapset tykkäävät tästä ruuasta ja kantarelleja on nyt tosi paljon kerättynä.
Ap
Eli oot tehnyt kyseistä ruokaa ennenkin ja nyt yhtäkkiä kaipaat neuvoja? 🤔
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.
Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.
Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.
Etkö tiedä, että sienistä irtoaa valtava määrä nestettä, kun ne paistaa?
Etkö sinä saa pannua niin kuumaksi että se vesi HAIHTUU?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.
Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.
Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.
Etkö tiedä, että sienistä irtoaa valtava määrä nestettä, kun ne paistaa?
Jos on niin litimärkiä sieniä niin kannattaa antaa niiden kuivua ennen paistoa ihan huoneenlämmössäkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.
Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.
Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.
Etkö tiedä, että sienistä irtoaa valtava määrä nestettä, kun ne paistaa?
Jos on niin litimärkiä sieniä niin kannattaa antaa niiden kuivua ennen paistoa ihan huoneenlämmössäkin.
Ok, eli et ole juuri valmistanut sieniä.
Vaikka sieni olisi pinnalta kuiva, se sisältää valtavan määrän nestettä. Esim. jos pakastat sieniä, paistat sienistä (ilman rasvaa) nesteet pois. Jos valmistat pekonin ja sienet ehdottamallasi tavalla, paistat ensin pekonin ja sitten keität sen sienistä irtoavassa nesteessä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.
Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.
Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.
Etkö tiedä, että sienistä irtoaa valtava määrä nestettä, kun ne paistaa?
Etkö sinä saa pannua niin kuumaksi että se vesi HAIHTUU?
Aika kauan saa haihtumista odotella. Saan kyllä pannun niin kuumaksi että vesi kiehuu, mutta se vie niin paljon aikaa että sen jälkeen ruoka onkin pilalla.
Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.