Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Missä järjestyksessä kantarellit ja pekonit pannulle?

Vierailija
24.08.2022 |

Eli siis paistanko ensin pekonit ja otan pois, sitten paistan sienistä nesteen pois?
Vai ensin sienistä neste pois? En haluaisi niitä "jo paistettuja" pekoneja sinne sieninesteeseen lillumaan.
Tulossa siis sienipekonipasta.
Niin ja missä vaiheessa sipuli?
Kiitos.

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.

Vierailija
2/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.

Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan.

Vierailija
4/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tekisin ehkä niin, että paistaisin ensin sipulit ja pannulta pois, sitten pekonin, sitten pannulta pois ja sitten sienet. Kun sienistä on neste lähtenyt, pekonit ja sipulit takas pannulle.

Vierailija
5/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä menisin ravintolaan

Vierailija
6/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miettisitkö vielä, kannattaako kantarellit pilata pekonilla. Molemmat hyviä erikseen, mutta pekoni saa kantarellit maistumaan lähinnä tunkkaisilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista ensin pekonit mutta jätä sitä ennen kantarellit metsään.

Vierailija
8/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paista ensin pekonit mutta jätä sitä ennen kantarellit metsään.

Tämä.

Pekonin kanssa sopii kananmuna. Niitä löytääkin helpommin kuin kantarelleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä tekisin ehkä niin, että paistaisin ensin sipulit ja pannulta pois, sitten pekonin, sitten pannulta pois ja sitten sienet. Kun sienistä on neste lähtenyt, pekonit ja sipulit takas pannulle.

Kiitos. Teen näin. Ja laitan sen pekonin kyllä. Meillä lapset tykkäävät tästä ruuasta ja kantarelleja on nyt tosi paljon kerättynä.

Ap

Vierailija
10/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voita, pekonit sitten kun pannu kuuma ja voi sulanut. Sienen nakkaa bioastiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mitäpä jos ihan googlaat. Sieni-pekoni-pasta. Näyttää joka ohjeessa lukevan, että ensin paistat pekonin ja sipulit ja sitten lisäät joukkoon ne paloitellut sienet.

Vierailija
12/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse paistaisin ensin pekonin ilman lisättyä rasvaa ja sitten siinä rasvassa muut. Pekoni kannattaa laittaa kylmälle pannulle niin rasva tihkuu ulos, tulee rapeampaa kuin kuumalle laitettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pekonit laitetaan ensin kylmälle pannulle ja sitten vasta liesi päälle, tulee rapeaa. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperiin, Huom! ei viemäriin. Ja lisää sienet sen jälkeen.

Vierailija
14/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.

Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.

Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.

Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.

Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.

Etkö tiedä, että sienistä irtoaa valtava määrä nestettä, kun ne paistaa?

Vierailija
16/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mä tekisin ehkä niin, että paistaisin ensin sipulit ja pannulta pois, sitten pekonin, sitten pannulta pois ja sitten sienet. Kun sienistä on neste lähtenyt, pekonit ja sipulit takas pannulle.

Kiitos. Teen näin. Ja laitan sen pekonin kyllä. Meillä lapset tykkäävät tästä ruuasta ja kantarelleja on nyt tosi paljon kerättynä.

Ap

Eli oot tehnyt kyseistä ruokaa ennenkin ja nyt yhtäkkiä kaipaat neuvoja? 🤔

Vierailija
17/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.

Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.

Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.

Etkö tiedä, että sienistä irtoaa valtava määrä nestettä, kun ne paistaa?

Etkö sinä saa pannua niin kuumaksi että se vesi HAIHTUU?

Vierailija
18/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.

Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.

Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.

Etkö tiedä, että sienistä irtoaa valtava määrä nestettä, kun ne paistaa?

Jos on niin litimärkiä sieniä niin kannattaa antaa niiden kuivua ennen paistoa ihan huoneenlämmössäkin.

Vierailija
19/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.

Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.

Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.

Etkö tiedä, että sienistä irtoaa valtava määrä nestettä, kun ne paistaa?

Jos on niin litimärkiä sieniä niin kannattaa antaa niiden kuivua ennen paistoa ihan huoneenlämmössäkin.

Ok, eli et ole juuri valmistanut sieniä.

Vaikka sieni olisi pinnalta kuiva, se sisältää valtavan määrän nestettä. Esim. jos pakastat sieniä, paistat sienistä (ilman rasvaa) nesteet pois. Jos valmistat pekonin ja sienet ehdottamallasi tavalla, paistat ensin pekonin ja sitten keität sen sienistä irtoavassa nesteessä.

Vierailija
20/27 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eka paistat pekonin, sitten lisäät joukkoon sienet.

Mutta sitten ne lilluu siellä nesteessä.

Missä nesteessä? Pekonin rasvassa? No voi hirveää, se on herkullista.

Etkö tiedä, että sienistä irtoaa valtava määrä nestettä, kun ne paistaa?

Etkö sinä saa pannua niin kuumaksi että se vesi HAIHTUU?

Aika kauan saa haihtumista odotella. Saan kyllä pannun niin kuumaksi että vesi kiehuu, mutta se vie niin paljon aikaa että sen jälkeen ruoka onkin pilalla.