Onko täällä kukaan tehnyt kasvislasagnea?
Kommentit (15)
Kiitos nro yksi vastauksesta. Tuollaisesta katkarapu versiosta en oo ennen kuullutkaan.
Katkarapulasagne kuullostaa hyvälle!
Itse olen tehnyt ihan soijarouheesta, soija+härkäpapurouheesta ja joku linssiversiokin on tullut tehtyä. Ratkaisevaa on, onko kastike hyvän makuinen :-) osaan tehdä maukkaan kasvisversion bolognesesta, joten hyvää lasagnea ovat kaikki olleet.
Sitten jos aloittaja tarkoittaakin vegaaniversiota, niin en ole sellaista koskaan tehnyt. Lasagneen pitää mielestäni olla reilusti juustoa ja bechamel-kastiketta, ja niitä en vegaanisena osaa tehdä/käyttää.
Olen tehnyt kasvislasagnea siten, että perinteisessä lasagnessa korvaan lasagnelevyt munakoisoviipaliella.
Kasvislasagnen voi tehdä esim. munakoisosta: tee kuten jauhelihakastike, mutta korvaa jauheliha munakoisolla.
Kokeilemisen arvoinen on myös itsetehty pinaattilasagne: tee iso annos pinaattikastiketta, pakastettu lehtipinaatti sopii tähän ja halpaa. Sitten vain vuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, pinaattikastiketta ja juustoraastetta. Kastike saa olla löysää, ettei tule kuivaa.
Hyvää ihan sellaisenaan, mutta käy lisukkeeksi kana- tai lihakastikkeen kanssa. Sopii hyvin pakastettavaksi, joten kun tekee ison annoksen saa samalla 3-4 annosta pakkaseen.
Teen myös usein punajuurista pastakastikkeen: kuten jauhelihakastike, mutta jauheliha korvataan raastetuilla punajuurilla. Erityisen hyvää Aurajuusto-murun kanssa.
Itse olen jauhelihan sijaan laittanut kesäkurpitsaa ja linssejä. Lopputulos on niin hyvä, että lihasta tykkäävä miehenikin oli sitä mieltä, että se on parempaa mitä jauhelihaversio.
Lihansyöjänä pidän itse enemmän kasvislasagnesta. Tuoreet kasvikset ja laadukkaat raaka-aineet, jää ummehtunut jauheliha täysin kakkoseksi.
Kasvislasagnessa pitää kuitenkin olla juustoa, muutoin ei maistu miltään.
Pinaatti-feta-lasagne on tosi hyvä. Samoin sellainen kasvisversio, jossa kerroksittain lasagnelevyjä, kesäkurpitsa- ja munakoisosiivuja sekä kastikkeita. Sienilasagne myös huippu.
Vanha Hesarin resepti lasagne paahdetuista kasviksista on tosi hyvää.
Työpaikan ruokalan valikoimasta kopsasin reseptin feta-kirsikkatomaattilasagneen. Haudutin pitkään tomaattikastiketta punaviinillä höystettynä. Siihen sekoitin fetan, joka suli joukkoon. Juuri ennen uuniin laittoa kirsikkatomaatin puolikkaat mukaan ja kasasin tavanomaiseen tapaan lasganelevyjen sekä juustoisenvalkokastikkeen kera. Tuli oikein maukasta.
Meillä ei tehdä enään lihaan lasagnea laisinkaan. Sain miehen maistamaan kasvislasagnea ja nyt syö sitä mielummin. Eli hyvin onnistui!
En ole 30 vuoteen muuta tehnytkään. Viikonloppuna kesäkurpitsaricottalasagnea.
Kuopus totesi minun fetaa sisältävästä kasvislasagnesta "niin hyvää, ettei kaipaa lihaa"
Olen tehnyt. Hyvää on. Korvaan jauhelihan Rainbow'n grillatuilla vihanneksilla.
Hyvin kaikki versiot tähän mennessä onnistuneet. Joko ihan tavallisilla pastalevyillä(tai pinaatti) soijarouhe ja porkkanaraaste-tomaattikastikkeella tai ilman pastalevyjä kesäkurpitsaa käyttäen korvaavana. Muuten normi juustokastike mutta vahvempia juustoja jos laittaa sekaan ja päälle tulee erinomaista lasagnea. Cheddar palajuustot esimerkiksi ovat hyviä tuomaan makua.
Olen tehnyt usein myös katkarapulasagnea ja se on kyllä todella hyvää, näin vinkkinä sekasyöjille:)