Kahvilayrittäjät voisivat pidentää aukioloaikoja etenkin kesällä Suomessa
On todellakin noloa, että nyt kun Suomessakin on meneillään lomakausi, ja kaikkien isojenkien suomalaiskaupunkien kahvilat suurimmalta osin menevät kiinni viimeistään ennen iltaseitsemää saatika kehäkolmosen ulkopuolellakin.
Mitä järkeä on perustaa kahvila, joka aukeaa esim. vilkasliikenteisenkin tien varrella aamuvarhaisella, ja ovet laitetaan säppiin jo viimeistään klo 17.00?
Moni matkailijakin haluaisi syödä iltapalaksi vaikkapa voileivän tai karjalanpiirakan tms. eikä välttis mitään leivonnaista tai pullaa ja hörpätä vaikkapa kahvia tai teetä kupillisen iltakasiltakin ohimennessään siistissä lounaskahvilassa kuin jossakin hälyisessä isokokoisessa huoltisketjun salissa hampurilaisia ja pitsojaan mutustelevien rekkakuskien ja mopopoikien seassa.
Toisaalta ABC-liikeravintolamyymälät ovat sinänsä hyviä ruokailupaikkoja, jos haluaa illalla myöhäänkin syödä vielä tuhdimman ateriankin. Mutta jos vaan haluaisi mennä iltapalakahveille johonkin varsinaiseen viihtyisässä maisemissa sijaitsevaan kahvilaan, niin ne ovat pääsääntöisesti jo kello 19 illalla suljettuina. Aurinko kuitenkin paistaa, jos paistaa kesällä melkoisen myöhään iltaan saakka, ja on valoisaa, sekä ihmisillä enemmän aikaa liikkua kauempanakin kotimaisemistaan, niin kahvillakin voisi ulkoterassilla istahtaa ilman että viereisissä pöydissä örveltää karaokekännilaulajia yms.
Sitä paitsi ei nykyihmiset herää kukonlaulun aikaan ylös, etenkään jo työelämästä poissaolevat ihmiset, ja lähde liikenteeseen aamulla varhain ja suuntaa aamupalalle johonkin kahvilaan, ja hekin jotka menevät aamuiksi töihin, he syövät sen aamupalansa useinkin kotona oman keittiön pöydän ääressä. Vapaalla olevilla ihmisillä saattaa olla hyvinkin eritahtinen vuorokausirytminsä puhumattakaan vuorotyöläisillä.
Ruokailupaikkoja on liian paljon lounasaikaperiaatteella, jotka palvelee vain heitä, jotka aterioivat puolenpäivän aikoihin, mutta kun on ihmisiä, jotka syövät aamuisin pitkitetyn aamupalan eli ns. brunssin aamupäiväpalan, jos heräävät hiukan myöhemmin kuin töihin rientävät päivätyöihmiset, joten täten voisi ravintolatkin ja kahvilaruokapaikat tarjoilla enemmänkin päivällisbuffetteja esim. noin iltapäivästä klo 16 lähtien klo 19 saakka.
Kommentit (44)
En ymmärrä miten kahviloita ylipäänsä on tällä kustannustasolla.
Onhan joissakin kaupungeissa iltatorikin. Eivät kaikki lähde aamulla varhain torillekaan.
Itsekkin hyvin harvoin torikaupoilla käyn, koska en todellakaan ala rystäämään aamulla varhain silmät vielä unentuhrussa klo seitsemäksi torille.
Ei sen puoleen saat kyllä esim. pottukassinkin tai sipulinipun puolet halvemmalla lähikaupasta kuin torikauppiaalta.
Hiljaa. Keitä itse kahvisi senkin vaatija. Mie meen bilettää hjeti kun työt loppuu ja ne loppuu kun sanon.
Suomalaisyrittäjät eivät piittaa asiakkaistaan ja heidän toiveistaan. Jaksetaan vaan itkeä ja valittaa kun ei ole tarpeeksi myyntiä.
On se vaan niin mukavaa mennä vähän paremmissa vaatteissa huoltoasemaravintolaan, ja istahtaa tuoliin pöydän ääreen päiväkahville, jonka edellinen asiakasistuja on ollut jäteauton kuski likaisissa haalarihousuissaan.
Ei sen puoleen eläkkeet ovat suurimmalla osalla suomalaisilla eläköityneillä ihmisillä niin pienet, että eipä niillä rahoilla paljon kahviloissa käydä mutustelemassa pullakahvia tai lounasaikaakaan syömässä saatika illalla.
Kotosallahan lukuisat toimeentulonsa köyhyysrajalla kituuttavat ihmiset syövät ja juovat nykyään. Tarjousten perässä ja isoissa kaupungeissa leipäjonossa jonottavat päivän leipäannoksiaan.
Kahviloiden suurin asiakaskunta ovat haalaripukuiset, eikä niitä kiinnosta muut kuin sauhut, sumppi ja nisupulla. Tulevat aikaisin aamulla töihin, ja työpäivä päättyy siinä 4-5 maissa iltapäivällä.
Liikkeiden ja palveluiden aukioloaikoja voisi muutenkin miettiä enemmän.
Esimerkiksi museot ja muut vastaavat menevät kiinni aivan liian aikaisin. Esimerkiksi Amos Rex Helsingissä menee kiinni 18:00. HAM menee kiinni 19:00. Heureka 19:00.
Työssäkäyvän ihmisen on todella vaikea ehtiä käydä museoissa. Tällaisten palveluiden pitäisi nimenomaan olla auki silloin kun potentiaalisilla asiakkailla on vapaata.
Itse vedin ravintola kahvilaa 6 vuotta. Ei sitä jaksa vuorokaudet ympäriinsä. Eikä ole kannattavaakaan.Tiedän mistä puhut.Lappiin matkustavana kaipaa usein kupin kahvia ja jotain purtavaa, kun on pitkiä matkoja joissa ei ole mahdollisuutta ostaa mitään.
Opin tästä että ostan termokseen kahvia ja leivät kotoa tai edellisestä mahdollisesta kahvilasta.
Vierailija kirjoitti:
Itse vedin ravintola kahvilaa 6 vuotta. Ei sitä jaksa vuorokaudet ympäriinsä. Eikä ole kannattavaakaan.Tiedän mistä puhut.Lappiin matkustavana kaipaa usein kupin kahvia ja jotain purtavaa, kun on pitkiä matkoja joissa ei ole mahdollisuutta ostaa mitään.
Opin tästä että ostan termokseen kahvia ja leivät kotoa tai edellisestä mahdollisesta kahvilasta.
Voisiko kahvilan vaihteeksi avata 12.00 ja sulkea 20.00?
Mutta kun se ei ole liiketaloudellisesti kannattavaa pitää kahvilaa puolta päivää auki sellaisten ihmisten takia, jotka ostavat sen halvimman kahvin ja pullan ja juoruavat tuntikaupalla ostamatta mitään muuta.
Sanotaan nyt vaikka 4 tuntia, se tekee yhdellä työntekijällä jo satasen kustannuksen pelkkänä palkka/sivukuluna.
Jos pulla/kahvikombon nettotuotto on esim 3€, niin se iltamyöhään tuleva nautiskeleva yksittäinen pariskunta sais ostaa niitä yli 33kpl, ennenkuin oltais break Even pointissa.
Ehkä siksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse vedin ravintola kahvilaa 6 vuotta. Ei sitä jaksa vuorokaudet ympäriinsä. Eikä ole kannattavaakaan.Tiedän mistä puhut.Lappiin matkustavana kaipaa usein kupin kahvia ja jotain purtavaa, kun on pitkiä matkoja joissa ei ole mahdollisuutta ostaa mitään.
Opin tästä että ostan termokseen kahvia ja leivät kotoa tai edellisestä mahdollisesta kahvilasta.
Voisiko kahvilan vaihteeksi avata 12.00 ja sulkea 20.00?
NOIN! Aukioloja voi muuttaa aina, niin jahka liiketoiminta pyörisi paremmalla tolalla.
Se työvoima on niin kallista. Siinä ei oikein kahvin ja pullan myynnillä ilta- tai pyhävuoroja pyöritetä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse vedin ravintola kahvilaa 6 vuotta. Ei sitä jaksa vuorokaudet ympäriinsä. Eikä ole kannattavaakaan.Tiedän mistä puhut.Lappiin matkustavana kaipaa usein kupin kahvia ja jotain purtavaa, kun on pitkiä matkoja joissa ei ole mahdollisuutta ostaa mitään.
Opin tästä että ostan termokseen kahvia ja leivät kotoa tai edellisestä mahdollisesta kahvilasta.
Voisiko kahvilan vaihteeksi avata 12.00 ja sulkea 20.00?
NOIN! Aukioloja voi muuttaa aina, niin jahka liiketoiminta pyörisi paremmalla tolalla.
Moni asiakas lopettaa käymisen, jos joutuu arpomaan jatkuvasti että ollaanko auki vai ei.
Jos jotain ihmiset vihaavat, niin sitä että joutuvat googlettamaan joka kerta firman kun haluavat tulla.
Kesäkahvilani oli ennen auki klo 17 asti mutta viimeinen tunti oli liian hiljainen. Siksi.
Ei kukaan kesällä jaksa ennen kymmentä aamulla mennä kahville. Neljän jälkeen iltapäivällä ei taas voi enää juoda kahvia jos haluaa nukkua yöllä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse vedin ravintola kahvilaa 6 vuotta. Ei sitä jaksa vuorokaudet ympäriinsä. Eikä ole kannattavaakaan.Tiedän mistä puhut.Lappiin matkustavana kaipaa usein kupin kahvia ja jotain purtavaa, kun on pitkiä matkoja joissa ei ole mahdollisuutta ostaa mitään.
Opin tästä että ostan termokseen kahvia ja leivät kotoa tai edellisestä mahdollisesta kahvilasta.
Voisiko kahvilan vaihteeksi avata 12.00 ja sulkea 20.00?
Työmiehet haluavat syödä pekonikanamuna -aamiaisen jo kello 8.00 ja iltapäivä asiakkaat, nuoret unikeot, ottavat kupin kahvia ja pelaavat koneillaan pari tuntia,että se kannattavuus on aika pieni jos näiden takia aletaan pitämään auki iltaisin.
Aamiainen ja lounas on ne päätulot pienyrittäjille.
Yksin yrittäjänä ei jaksa pitkiä työpäiviä. Palkkaaminen ei kannata, työntekijälle maksettava lakisääteiset ilta- ja viikonloppulusät. J työntekijät ei meinaa pysyä töissä, sairastelevat...
Leipomokuormat tulee aamuisin, illalla ei ole enää tuoretta myytävää. Kahvilassa ei ole tilaa leipoa itse.
mitä apn kaltainen vaativa asiakas kuppiloissa tekisi raota vaan pussin nyörejä hotelli ravintoloita on pitkin matkaa etelästä pohjoiseen niistä saat juuri sellaista kahvia kun kulloinkin sattuu maistumaan eikä ole rahvas kansa häiriöksi. koronan tiimoilta on perustettu startti rahoilla n,320 uutta kahvilaa jotka kaatuvat n2v sisällä. meille tammelaankin 2 yhtä aikaa ennestään 3 n300m matkalla k-kaupan 1e kahvia nauttiessamme seuraamme miten 4-6e kahvit menevät kaupaksi kova on vedon lyönti kumpi uusista kaatuu ensin se on selvä että molemmat lopettavat eikö startti rahan jaossa ole mitään kriteereitä syö vain entisten veroja maksavien yrittäjien tulosta vuoden verran.
Ap voisi vaikka itse ryhtyä kahvilayrittäjäksi, kun on niin vahvat näkemykset aiheesta.